Liga prvakinja - Skupina B, 1. kolo, 02.10.2011.
Podravka Vegeta
Podravka Vegeta 23:24 Krim Mercator
Krim Mercator

Grubišić i Penezić presudile Podravki

Zvonka Keliš • nedjelja, 02.10.2011.
Grubišić i Penezić presudile Podravki
Foto: Davor Sajko

Prvo kolo Lige prvakinja za Podravku Vegetu donijelo je susret sa dobro znanim protivnikom, ekipom ljubljanskog Krim Mercatora. Navijačima u Koprivnici pružen je izuzetno napet i zanimljiv dvoboj u kojem su u konačnici slavile rukometašice gostujuće ekipe s minimalnom prednošću 24:23.

Podravka Vegeta - Krim Mercator 23:24 (13:12)

KOPRIVNICA - SD Fran Galović, Gledatelja: 2000
Suci: Ion Bustamante Lopez/Javier Alvarez Mata (Špa)

Podravka Vegeta: Jelčić (8 obrana), Žderić, Kapitanović; Čović, Kožnjak, Pongrac, Petković, Gaće 5, Damnjanović 5, Milanović Litre 3, Dragišić, Vidak, Havić, Tatari 7, Horvat, Pušić-Koroljević 3
Trener: Neven Hrupec

Krim Mercator: Grubišić 15, Stefanišin; Guberinić, Mehlmann 6, Mavšar 2, Šon, Šerić, Bodnieva 4, Bille Hansen 3, Koren, Janković, Gregorc, Penezić 7, Franić 2, Šoberl, Ačimović
Trener: Tone Tiselj

Sedmerci: Podravka Vegeta: 4/10; Krim Mercator 2/3
Isključenja: Podravka Vegeta: 8 minuta (Damnjanović 2+2, Tatari 2, Pušić-Koroljević 2); Krim Mercator: 12 minuta (Mehlmann 2+2, Bodnieva 2, Bille Hansen 2, Janković 2, Penezić 2)

Rukometašice Podravke Vegete u sportskoj dvorani Fran Galović dočekale su, u sklopu prvog kola rukometne Lige prvakinja, ekipu slovenskog Krim Mercatora. Krim, predvođen s čak četiri hrvatske reprezentativke, Penezić, Grubišić, Franić i Šerić, odmah je pokazao kako se u ovom elitnom klupskom natjecanju ne nalazi slučajno.

Trener Neven Hrupec na teren je poslao svoju najbolju sedmorku predvođenu vratarkom Jelčić te s Gaće i Pušić-Koroljević na krilima. U vanjskoj liniji zaigrale su Tatari, Horvat i Damnjanović, a na crti se našla Milanović-Litre.

Prvi napad Krima na utakmici Kokice su preokrenule u svoje vodstvo 1:0, a prva se u strijelce upisuje Damnjanović. Nakon 2:0 Podravke Vegete kreće igra gol za gol u kojoj su se bolje snašle rukometašice Krima koje nakon prvih 15 minuta imaju prednost od dva pogotka (8:6). Međutim, isključenje Bille-Hansen na suprotnoj strani Kokice koriste za povratak u igru i izjednačenje na 8:8.

Druga polovica prvog dijela ponovno je donijela izjednačujuću igru sve do 11:11 kada Tatari i Damnjanović odvode svoju ekipu na +2 i 13:11. Do odlaska na odmor rukometašice Krima uspijevaju tek smanjiti zaostatak na gol razlike (13:12), a unatoč četiri promašena sedmerca u prvom dijelu domaće su igračice pokazale kako se itekako mogu nositi s ljubljanskom ekipom.

Nastavak susreta otvorila je Grubišić svojom osmom obranom, dok Penezić u napadu dovodi Krim do 13:13. Razigrana Gaće s dva gola te Tatari s pogotkom sa sedam metara potom dovode Podravku do vodstva 16:14, no isključenje Damnjanović pruža priliku Krimu da se ponovno vrati u susret. Upravo to čine Mehlmann i Bille-Hansen, dok na drugoj strani Kožnjak ne uspijeva realizirati deveti sedmerac Podravke.

Igra pogodak za pogodak nastavila se i dalje,a čvrste obrane donijele su nekoliko isključenja s obje strane. Međutim, dlična Gaće suprotstavlja se Grubišić na golu i drži Podravku u igri. Napeta završnica donijela je vodstvo domaće ekipe 22:21, da bi potom Hrvatice u Krimu, Penezić i Grubišić, potpuno zaustavile ekipu Podravke te odvele Krim do vodstva 24:22.

Posljednji tračak nade donijelo je isključenje Mehlmann u 58. minuti, no Gaće tada nema sreće u napadu. Bodnieva potom promašuje na drugoj strani, a Pušić uspijeva vratiti Podravku na 23:24. U žaru borbe Tatari u posljednjoj minuti zarađuje isključenje, no Jelčić uspijeva obraniti posljednji pokušaj Penezić. Preostalih desetak sekundi ipak nije bilo dovoljno da rukometašice Podravke uzmu barem bod u prvom kolu Lige prvakinja te stoga Krim kući odnosi pobjedu 24:23.

Najefikasnija u redovima pobjednica bila je naša Andrea Penezić sa sedam postignutih pogodaka, dok je Mehlmann dodala njih šest. Međutim, najveće zasluge idu odličnoj Grubišić na golu koja je u ključnim trenucima obranila nekoliko penala Kokica te je na kraju skupila 15 obrana. Najbolja kod Podravke bila je Tatari sa sedam golova, dok su Damnjanović i Gaće zabile po pet.

Podravka Vegeta tako u svojoj prvoj utakmici u novoj sezoni Lige prvakinja, na domaćem terenu, nije uspjela osvojiti prve bodove. Pred Kokicama su sada pripreme za drugo kolo i subotnji dvoboj s Larvikom u gostima.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Viborg34:28Larvik HK
Podravka Vegeta23:24Krim Mercator
1Larvik HK 6161:138+238
2Viborg 6161:16106
3Krim Mercator 6143:151-86
4Podravka Vegeta 6146:161-154

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren03.10.2011. u 09:31
    šteta, za neke teoretske šanse treba dobiti domaće tekme. grupa je preteška.
    Zdren