Nogomet

Kako su igrali: Bezidejno i bezopasno

Nikola Vlahović • petak, 07.10.2011.
Kako su igrali: Bezidejno i bezopasno
Foto: EPA

Hrvatska reprezentacija odigrala je vrlo lošu utakmicu protiv Grčke i za to je kažnjena s dva gola. Bilićevi izabranici večeras su djelovali potpuno bezidejno i bezopasno, a takva igra odvela ih je u dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo...

Stipe Pletikosa: Dobro reagirao u 48. minuti kada je zaustavio loptu na gol-crti nakon udarca Gekasa. Međutim, treba priznati i da je lopta išla točno u njega. Kod pogotka Samarasa nije izravan krivac, ali je mogao i bolje reagirati. Kod drugog gola Grčke nije imao previše mogućnosti, udarac Gekasa bio je prejak.

Dejan Lovren: Bio solidan sve do kornera i drugog pogotka Grčke. Naime, stoper Lyona neobjašnjivo je ostavio Gekasa samog da skoči i zakuca loptu iza leđa nemoćnog Pletikose. Krivac za gol.

Josip Šimunić: U prvih 45 minuta odradio rutiniranu utakmicu, međutim, u drugom poluvremenu je zakasnio u par navrata. Kod prvog gola je ispao iz igre i nije uspio blokirati ubačaj iz kojeg su Grci stigli do vodstva.

Vedran Ćorluka (do 75. minute): Još jednom pokazao da može odigrati bez problema na poziciji desnog bočnog igrača. Čarli je odradio solidnu utakmicu, a nakon što je dobio zavoj oko glave nije više mogao te je napustio igru.

Ivan Strinić: Nekadašnji igrač Hajduka obrambene zadatke je odradio bez većih zamjerki, međutim, u ofenzivnom dijelu igre ga nije bilo. Ponovno su izostali njegovi proboji i ubačaji s lijeve strane, a od reprezentativnog beka se ipak očekuje da odigra utakmicu na većoj razini.

Ognjen Vukojević: Ogi je još jednom odradio svoju dionicu , što se tiče trke, na sredini terena. Prekinuo nekoliko gostujućih napada i odradio dosta "prljavog" posla.

Luka Modrić: Od njega se očekivalo da bude pokretač naših napada i da bude spona između veznog reda i napada. Međutim, Luka večeras nije bio na visini zadatka i nije ponovio sjajno izdanje kao protiv Izraela. Utakmica koju će Modrić, što se tiče njegove igre, vrlo brzo zaboraviti.

Niko Kranjčar: Isto kao i Modrić. Kranjčar večeras nije uspio povezati našu igru. On i Modrić nisu uspjeli stvoriti niti jednu priliku niti su gurnuli napadače u šanse. Za razliku od Modrića, Niko je imao jedan dobar udarac s vrha šesnaesterca, ali je vratar Grčke bio na pravom mjestu. Od Kranjčara se očekuju puno bolje partije u reprezentativnom dresu.

Mario Mandžukić: Rastrčan i borben. To su dvije odlike koje u zadnje vrijeme posebno krase Mandžukića. Ipak, to nije bilo dovoljno da ugrozi domaćeg čuvare mreže. Trudio se i nudio, ali je na kraju ostao bez konkretnog učinka.

Eduardo da Silva (do 52. minute): Nije Eduardo bio pravi večeras. Imao je jednu dobru priliku, ali je njegov udarac s vrha šesnaesterca blokirala obrana Grčke. Kasnije zaradio žuti karton i s još par prekršaja pokazao da je bio vrlo nervozan.

Nikica Jelavić (do 61. minute): Pokušavao i trudio se, međutim, nije uspio ništa konkretno napraviti protiv domaćih stopera. Nakon što je dobio žuti karton Bilić ga izvadio iz igre. Pokazao je Jelavić u više navrata da može puno bolje nego što je večeras odigrao.

Ivan Perišić (od 52. minute): Njegov ulazak ništa spektakularno nije donio. Uklopio se u loše izdanje cijele momčadi.

Nikola Kalinić (od 61. minute): Ulazak Kalinića trebao je našu igru učiniti opasnijom prema naprijed, međutim, to se nije dogodilo. Jednako bezopasan kao i ostali naši napadači večeras.

Domagoj Vida (od 75. minute): Što je trebao zaustaviti to je i napravio. Adekvatno zamijenio Ćorluku.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.10.2011. u 22:14
    modrić nije odigrao vrhunsku utakmicu, ali i s kime će odigrati?? pa ovaj konj na klupi se pogubio, otkad molim vas jedan eduardo igra lijevog veznog? pa kome će dati loptu modrić ako ne eduardu? jelavić, kalinić jel su to igrači za naših prvih jedanaest? jedan jelavić neredovito zabija u ligi koja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2011. u 13:53
    Nisam baš siguran da je N. Kovač najbolje rješenje... Možda kasnije, kad stekne iskustvo vođenja tekmica. Ovak bi to bilo slično ko i Bilić, kao Vranković... Kad je stani-pani ne vuku se dobra rješenja. Zapravo, čini se kao da se ne vuku rješenja, već se očekuje da netko iskoči i da hat-trick ili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2011. u 13:30
    izgleda da si ti gleda neku drugu utakmicu hahahahh. ništa nije napravio. za tebe je izgleda dobro odigra i protiv gruzije. daj uozbilji se. modrić još nije odigra pravu utakmicu za reprezentaciju i to je prava istina.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2011. u 13:25
    aj tonny ne seri modric je isus za sve igrace hrvatske,covjek je igro sam protiv 11 davao lopte strasne ali koje koristi od davanja lopte neznalcima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2011. u 13:16
    šra reć već bilić odlazi. i još nešto nadam se da ćete nakon ove utakmice prestat dizat modrića u visine kojima ne pripada šta pogotovo vrijedi za novinare.
    Obrisan korisnik