Rukomet

Nagrade europskim prvacima

Sportnet • subota, 08.10.2011.
Nagrade europskim prvacima

Upravni je odbor prihvatio plan i program priprema i akcija muške i ženske reprezentacije do kraja 2011.

Pred muškom je reprezentacijom pripremni turnir u Srbiji početkom studenog te početak priprema za Europsko prvenstvo 2012., koje se također igra u Srbiji. Naša će reprezentacija na pripremnom turniru imati mogućnost upoznati dvorane u kojima će se igrati EP i tako osjetiti atmosferu koja je očekuje u Srbiji.

Hrvatska najprije igra u Nišu 3. studenog protiv Češke, potom 5. studenog u Vršcu protiv Mađarske i za kraj 6. studenog u Beogradu protiv Srbije. Žensku reprezentaciju očekuje početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012., 19. ovog mjeseca u Novigradu dočekujemo Italiju, a tri dana poslije idemo u goste Slovačkoj. Potom djevojke počinju s završnim pripremama za Svjetsko prvenstvo koje se u prosincu igra u Brazilu.

Donesena je odluka da će svi klubovi koji tekuće sezone nisu ispunili odredbe iz propozicija natjecanja glede igranja mlađih dobnih skupina u nižim rangovima biti kažnjeni financijski, a ne budu li ih imali u idućoj, neće dobiti licencu za natjecanje i bit će izbačeni u najniži rang.

Usvojena su izvješća o uspješnoj organizaciji Europskog prvenstva u rukometu na pijesku u Umagu te o nastupu naših mlađih selekcija na međunarodnim natjecanjima. Juniori su osvojili osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Argentini, juniorke su bile sedme na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj, a kadetkinje devete na Europskom prvenstvu u Češkoj. Plasman je u redu, a najbitnija stvar je da se naziru igrači i igračice koji su potencijal za napredak do seniorskih reprezentacija.

Imenovano je novo Zdravstveno povjerenstvo kojem će na čelu biti predsjednik prof. dr. sc. Krešimir Rotim, a Kruno Bule novi je član Stegovnog povjerenstva umjesto Božidara Bobovčana.

Za osvajanje naslova europskih prvaka i prvakinja, Upravni odbor je odlučio svaku reprezentaciju u rukometu na pijesku nagraditi s po 30 tisuća kuna. Novi povjerenik za rukomet na pijesku je Darko Požarić dok se središnji kamp HRS-a za mlađe dobne kategorije seli iz Crikvenice u Zadar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!