Rukomet

Vukić: "Pokazali smo kvalitetu više"

Iz zagrebačke Arene:Zvonka Keliš • nedjelja, 09.10.2011.
Vukić: "Pokazali smo kvalitetu više"
Foto: Davor Sajko

CO Zagreb je u drugom kolu Lige prvaka na domaćem terenu bio uvjerljivo bolji od Bosne iz Sarajeva, predvođene trenerom Irfanom Smajlagićem. S čak 14 pogodaka razlike (33:19) Zagreb je tako uzeo nova dva boda te ga sada u ovom elitnom klupskom natjecanju očekuje dvoboj s Kadetten Schaffhausenom.

Nakon uvjerljivog slavlja nad sarajevskom Bosnom lijevo krilo CO Zagreba, Ljubo Vukić, bio je zadovoljan igrom koju su Zagrebaši pokazali, kao i osvojenim bodovima. Složio se kako je i drugo Zagrebovo lijevo krilo dalo dobar doprinos susretu, a pred njim i njegovim suigračima sada je zanimljiv vikend. Naime, u četvrtak u trećem kolu Lige prvaka CO Zagreb gostuje kod Kadetten Schaffhausena, dok dva dana kasnije u sklopu Regionalne lige igra kod kuće s Lovćenom.

Momčad Zagreba je u susretu s Bosnom pokazala svoju kvalitetu te protivnik stoga nije mogao pružiti pravi otpor: "Na terenu smo pokazali da smo kvalitetnija momčad od njih. Nisu nam parirali ni u jednom trenutku, niti u jednom segmentu te smo uzeli dva boda kod kuće. Prošle smo godine remizirali kod njih našom krivicom", izjavio je Vukić.

Balić o Švicarcima

Nakon Vukića i Ivano Balić se osvrnuo na gostovanje u Švicarskoj: "Iako je Barcelona tamo imala tek četiri gola prednosti na kraju, oni igraju koliko im treba tako da kod njih nije važno pobijede li s jednim ili više golova razlike. Mi idemo tamo pobijediti i spriječiti ih u onome što rade dobro. Kada bi mi igrali onoliko koliko treba, bili bismo zadovoljni, naravno da ostvarimo pobjedu. Međutim, mi imamo dosta mladih igrača i moramo dati maksimum u svakoj utakmici da bismo izvukli pobjedu".

Nakon drugog kola i Bosne, Zagreb odlazi u goste Kadetten Schaffhausenu, lijevo krilo Co Zagreba ovako vidi tu utakmicu: "U Ligi prvaka očekuje nas gostovanje kod Schaffhausena, naime, oni su sigurno bolja momčad od Bosne, te su sto posto kvalitetniji. Bit će nam dosta teško u utakmici s njima, no pripremamo se kao i do sada, pogledamo videe, treniramo i to je to".

Barcelona hrvatskom prvaku stiže za nešto više od deset dana te će zasigurno privući velik broj rukometnih zaljubljenika, dok će Zagrebašima to biti onaj pravi test: "Za Barcelonu se pripremamo kao i za sve druge momčadi. Pogledaš video, malo bolje proučiš protivnika, pripremiš se za njihovu taktiku i akcije. Kod Barcelone nema previše iznenađenja ni nepoznanica. Naime, svi znamo kako igraju, zapravo cijela Europa zna jer ipak su oni aktualni prvaci Europe."

"Danas smo igrali dobro, bili smo uigrani i mislim da su i mlađi igrači kojima je trener dao priliku super odigrali", dodao je Ivano Balić.

U Regionalnoj ligi Zagreb sljedećeg vikenda očekuje susret s Lovćenom kod kuće: "Idemo iz utakmice u utakmicu, pripremamo se kao i za svaku utakmicu. Nema tu nekih posebnih priprema za jednu ekipu, posebno za drugu", kazao je Vukić.

Manuel Štrlek već je dugo van terena zbog ozljede te Vukiću na lijevom krilu stoga pomaže mladi Lovro Šprem koji je u susretu s Bosnom dobio svoju priliku te je uspio zabiti tri pogotka: "Mali Šprem je odličan igrač te je i u ovoj i prošloj utakmici pokazao da se na njega može računati. Štrleka nema već dugo, no nadam se da će se uskoro vratiti."

LIVA-DESNA

Budno novinarsko, ali i fotografsko oko zamijetilo je u susretu SEHA lige između Zagreba i Tatran Prešova, pa tako i u ovome s Bosnom, kako Vukić na tenisicama ima zapisano koja je lijeva, a koja desna, dok uza sve to stoji Gojunov potpis. Stoga kako ne bi ostali u neznanju, Vukić je sve razjasnio: "Jednom sam krivo obukao tenisice i tako sam igrao cijelu utakmicu. Potom sam dobio žuljeve i sada mi piše koja je koja da znam, a Gojun je s druge strane stavio svoje potpise."

Ljubo se nakon ozljede ramena vratio u momčad i čini se kako mu je dobro krenulo: "Rame je solidno, ali boli. Međutim, izdržavam to i očito je da mogu, pomažu malo treninzi, malo tablete i tako. Rame nije loše, no boli i mora boljeti jer kažu da čak dvije godine nakon operacije još može boljeti."

Kaže Vukić kako mu nikako ne može bit dosadno zaigrati u utakmicama gdje protivnik ne pruža pravi otpor te je gol razlika velika: "Normalno da imamo veći motiv i da je zanimljivije igrati protiv Barcelone i drugih jačih ekipa, no nikako mi nije dosadno igrati. Da mi je dosadno ne bih trenirao i jednostavno ne bih igrao rukomet", zaključio je za kraj.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.10.2011. u 09:32
    A pogotovo sto kaze da je tako igrao cijelu utakmicu... Hahaha...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2011. u 09:31
    Ne, nego djeca sa 4-5 godina nauce koju tenisicu obuti na koju nogu, a kamoli nece odrasli covjek od skoro 30 godina. Uozbilji se, mister No.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2011. u 09:11
    A ti to 100% znas jer dijelis s njim svlacionicu?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2011. u 08:37
    Covjek se zajebava, stari. Sta sve ljudi nece povjerovati, strasno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2011. u 05:27
    Ma svaka cast Ljubo-obuc krivo tenisice-kaj se od tebe onda moze u igri ocekivat kad ne znas koja je koja strana!
    Obrisan korisnik