Rukomet

Matulić: "Živim za svaku minutu na terenu"

Iz zagrebačke Arene:Damir Žbulj • nedjelja, 09.10.2011.
Matulić: "Živim za svaku minutu na terenu"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba uspješno su odradili i drugu prepreku u ovosezonskoj skupini A Lige prvaka. Uvjerljivo su nadigrali sarajevsku Bosnu, trener Obrvan dao je priliku i mlađim snagama, a u mislima je već i novi rukometni okršaj. U trećem kolu Zagrebaši već u četvrtak gostuju kod Schaffhausena...

Croatia osiguranje Zagreb ostvario je rutinsku pobjedu u drugom kolu Lige prvaka. Nastradala je Smajlagićeva Bosna s uvjerljivih i dominantnih 33:19. Pristup hrvatskog prvaka od prve minute bio je maksimalno angažiran, isprobale su se neke varijante obrane i napada za predstojeći dvoboj u trećem kolu protiv Schaffhausena, a priliku su dobili i mlađi igrači, poput Jerka Matulića.

Matulić je opravdao povjerenje trenera Obrvana, koji je u određenim segmentima utakmice odmarao kapetana Horvata, a mlado desno krilo CO Zagreba tako iz utakmice u utakmicu skuplja dragocjene minute na parketu. "Čestitao bih Bosni na fer, poštenoj i borbenoj igri. Opravdali smo ulogu favorita, rezultat je na kraju pokazao da smo bolji od naših protivnika, a ovaj konačni ishod veliki nam je poticaj te nam daje dodatno samopouzdanje pred odlazak na gostovanje u Švicarsku," izjavio je nakon utakmice Matulić.

Obrvan o Švicarcima

"Siguran sam da ćemo imati problema u Švicarskoj. Ne zato što smo mi slabi, nego zato što su oni izrazito čvrsta i jaka domaćinska ekipa. U ova posljednja četiri treninga još ćemo dignuti svoju formu, a pobjedom ili neodlučenim rezultatom , mislim kako bismo se mogli približiti osvajanju barem tog, toliko željenog, drugog mjesta u skupini. Znamo što nas protiv Schaffhausena očekuje, a nadam se kako ćemo se vratiti uzdignute glave," razmišljanja su stratega Zagrebaša o idućem njihovom protivniku.

Na terenu je teško zamijeniti Zlatka Horvata, no, Jerko je sretan svakom dobivenom minutom koju provede u igri, a upisao se i u listu strijelaca: "Živim za svaku minutu provedenu na parketu. Trudim se da pomognem koliko je to u mojoj mogućnosti, da Zlatko dobije koju zasluženu minutu odmora više."

Trener hrvatskog prvaka Ivica Obrvan bio je zadovoljan prikazanom predstavom njegovih rukometaša, ali naravno, svjestan je kako je razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe trenutno prevelika: Čestitao bih protivniku, ali i svojim igračima na prikazanoj partiji. Neću izjaviti neku mudrost kada kažem da smo kvalitetnija ekipa od Bosne. Dosta dobro smo odgovorili na njihovu agresivnu obranu, a naša čvrsta 6-0 obrana je funkcionirala. Napravili smo veliku prednost u prvom poluvremenu, realizirali smo dosta kontri i polukontri, dok smo u nastavku uspjeli tu razliku još i povećati."

"Dobili su priliku i mlađi igrači, ali i oni s manjom minutažom. Mogu na kraju biti zadovoljan viđenim. Realno, očekivali smo tu pobjedu, a bit će nam važna i za samopouzdanje pred nastavak natjecanja," nastavio je Obrvan.

Gosti o švicarcima

Bosna je već odigrala susret s idućim protivnikom CO Zagreba u Ligi prvaka, švicarskim Schaffhausenom. "U prvom poluvremenu bili smo ravnopravan suparnik, odigrali smo neriješeno, uz agresivnost u obrani. U nastavku smo stali u obrani, ne znam kako točno to opisati, ali jednostavno smo prestali igrati. Oni su iskusna ekipa, strpljivo gradi i igra svoje napade, mislim da će i Zagreb imati probleme, ako neće odigrati kvalitetnih 60 minuta," otkrio je Riđić nekoliko tajni o budućem protivniku CO Zagreba.

Kod gostiju, trener Irfan Smajlagić nije smatrao kako bi medijima trebao pojasniti razloge poraza svoje ekipe pa se javnosti obratio njegov pomoćnik Danijel Riđić: "Čestitam Zagrebu na zasluženoj pobjedi. Nismo se pridržavali svega što smo se dogovorili, oo što smo obranili nismo realizirali iz kontri i polukontri, nažalost nismo bili dovoljno opasni po protivnička vrata."

Bez nekolicine ozlijeđenih igrača, među kojima je bio i vratar Uvodić, ali i s promijenjenim sastavom u odnosu na prošlu godinu, Bosni se bilo teško ozbiljnije suprotstaviti Zagrebašima. "Osjetio se nedostatak nekolicine igrača, ovo je naša realnost ove godine. Nedostatak priprema, igrača, novca, sve je to rezultiralo i slabijim rezultatima, ali i drugačijim ambicijama. Mislim da teško možemo ponoviti uspjeh iz prošle sezone u Ligi prvaka," realan je bio pomoćni trener gostiju.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kadetten26:30Barcelona
RK Zagreb33:19Bosna BH Telecom
Chambéry 33:30IK Sävehof
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zrinkec09.10.2011. u 06:33
    Bravo zagrebaši, samo naprid
    zrinkec
  • Obrisan korisnik09.10.2011. u 05:04
    -.-
    Obrisan korisnik