Rukomet

Ninčević i Špoljarić uspješniji od Buntića

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.10.2011.
Ninčević i Špoljarić uspješniji od Buntića
Foto: Davor Sajko

Drugo kolo Grupe A Lige prvaka zaključili su međusobnim dvobojem rukometaši Chambéryja i Sävehofa. Domaćinu je na putu prema pobjedi s rekordnih deset pogodaka u ovom natjecanju pomogao Damir Bičanić, dok je u Grupi B okršaj između berlinskog Füchsea i Kielcea bio i dvoboj u kojem su sudjelovala trojica Hrvata. U istoj Grupi bodove su podijelili Atlético i Čehovski...

Grupa A

Chambéry Savoie - IK Sävehof

Francuski sastav u svom je prvom domaćem europskom susretu ove sezone upisao pobjedu od tri pogotka razlike. Napetost je, međutim, do samog kraja bila prisutna i na klupi Chambéryja i na tribinama jer se momčad Mikaela Franzena pokazala vrlo žilavim i upornim protivnikom. Domaćin je poveo s 2:0 nakon dva uspješna pokušaja Laurenta Busseliera s linije sedam metara. Šveđani su uhvatili korak i do kraja prvog dijela semafor je uglavnom pokazivao izjednačen rezultat.

Gardentova momčad na osjetniju razliku, točnije +4, uspjela se odvojiti tek u 52. minuti igre zahvaljujući pogotku desnog krila, Cédrica Patyja. Chambéry je na kraju, u maksimalno užarenoj atmosferi, stigao do prvih ovosezonskih bodova te se sada nalazi na četvrtoj poziciji. Sävehof će svoju prvu pobjedu tek morati izboriti. Gledajući pojedinačne učinke, ponovno je najraspoloženiji u domaćim redovima bio Damir Bičanić. Dvoboj drugog kola završio je s 10 pogodaka na kontu iz 13 pokušaja.

Bičanić je odmah po završetku susreta dao i kratak komentar na današnju teško izborenu pobjedu. "Želio bih čestitati igračima Sävehofa jer su odigrali veliku utakmicu. Stvorili su nam mnogo problema večeras i sada vidim zbog čega su pronašli svoje mjesto u Ligi prvaka ove godine. Iskreno, pomalo su nas i iznenadili. Kada je u pitanju naša igra, nismo bili dobri u obrani, posebno u prvom dijelu. Bolje od ovoga i znamo i moramo. Nikada do sada u ovom natjecanju nisam postigao 10 pogodaka na jednoj utakmici, sretan sam zbog toga, ali pobjeda je ono najvažnije."

Grupa B

Füchse Berlin - Vive Targi Kielce

Tijesnu pobjedu, od također tri pogotka razlike, izborila je na domaćem terenu i momčad Dagura Sigurdssona. U pobjedu Füchsea Ivan Ninčević ugradio je četiri pogotka, a nastup je večeras upisao i Denis Špoljarić. Najprecizniji pojedinac također je iz domaćeg sastava, kapetan Torsten Laen protivničku je mrežu pogađao sedam puta. Denis Buntić ovaj je susret arhivirao s tri postignuta pogotka.

Pred gotovo osam tisuća gledatelja, od čega je velik broj otpao i na poljske navijače, domaćin je susret otvorio pogotkom Ninčevića. Nakon sedam minuta igre oba su sastava imala pet uspješnih šuteva prema golu, a oni idući u režiji Michala Jureckog i Rastka Stojkovića donijeli su Wentinim rukometašima prvu prednost. Iako je pogodak Bulta minutu prije odlaska na odmor donio izjednačujućih 14:14 domaći su u nastavak krenuli s -1.

Rezultatski egal na semaforu je stajao i u 41. minuti (19:19), no već nekoliko trenutaka kasnije Poljaci su ponovno imali prednost od dva pogotka. Nade berlinskoj momčadi i balans u igru donio je treći pogodak Ikera Romera. Ipak, tek je sedmi pogodak kapetana Füchseu donio pogodak prednosti u odnosu na do tada uvjerljivijeg gosta. Na samom kraju, osim vatrenih navijača, prema pobjedi je pogurao i Petr Stochl s nekoliko izvrsnih obrana.

"U posljednjim minutama, u trenucima kada se utakmica lomila, sami smo dali priliku protivniku da upiše ovaj uspjeh. Sve u svemu, bez obzira na poraz, odigrali smo dobro, nemam što zamjeriti svojim igračima. Smatram da nas je zaustavila i ozljeda Jachlewskog. Sada nam preostaje čekati strpljivo uzvratni susret kako bismo izravnali račune", kratko je prokomentirao Bogdan Wenta, strateg poraženog sastava, dok je Ninčević susret vidio ovako:

"Nakon 60 minuta igre isplatila nam se velika želja za pobjedom. Kada igraju dvije jednako kvalitetne momčad pobjeda nekada ode na jednu, nekada na drugu stranu, danas smo na sreću mi slavili. Nije bilo lako, sretan sam zbog osvojenih bodova, ali i zbog atmosfere koju su uveličali i navijači Kielcea."

Atlético Madrid - Čehovski Medvedi

Svoj susret drugog kola u nedjelju su odigrali i rukometaši Atlético Madrida i Čehovskih Medveda. Domaćin je u samoj završnici prokockao pobjedu koja se činila sigurnom prema prikazanome već u prvom dijelu. Iako su prvih pola sata igrači Talanta Dušebajeva zaključili rezultatom 18:14, prednost tokom tog prvog poluvremena bila je i uvjerljivija od četiri pogotka razlike. Imali su domaći i 13:7, odnosno 16:10 i činilo se tada kako bodove drže čvrsto u svojim rukama.

Četiri i pol tisuće gledatelja oduševljeno su pozdravljali nova povećanja prednosti, a ono je ubrzo nakon povratka na parket skočilo na +8. Na sreću po ruski sastav, Lazarov i društvo počeli su gubiti koncentraciju što se odrazilo i na preciznost. Punih osam minuta vratar Čehovskih Grams (18 obrana) nije morao po loptu u svoju mrežu, a zahvaljujući 6-0 seriji semafor je pokazivao, za domaće, alarmantnih 23:21. Igru iz prve polovice i početka nastavka nisu uspjeli povratiti, Atlético je pao i u obrani i u napadu i nakon 28:28 nije bilo snage za dolazak do prednosti koja bi im ujedno donijela i puni plijen.

Ovako je susret završio rezultatom 30:30, a puno zadovoljniji osvojenim bodom svakako su igrači Vladimira Maksimova. Makedonski reprezentativac u redovima španjolskog predstavnika postigao je sedam pogodaka, od čega tri sa sedam metara, Markussenov učinak bio je pak za jedan zgoditak slabiji. Na drugoj strani, Harbok i Čipurin poentirali su pet puta, Fillipov jednom više.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kadetten26:30Barcelona
RK Zagreb33:19Bosna BH Telecom
Chambéry 33:30IK Sävehof
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!