Rukomet

Duvnjak odličan u novom slavlju HSV-a

Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.10.2011.
Duvnjak odličan u novom slavlju HSV-a
Foto: Davor Sajko

Rukometaši Barcelone i HSV-a pobjedama su otvorili drugo kolo Lige prvaka. Oba slavlja favoriti su osigurali na gostovanjima, a uvjerljivijom se pred protivničkim navijačima pokazala hamburška momčad. Raspoložen je, s osam postignutih pogodaka, bio hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak...

Grupa A

Branitelj naslova, momčad Barcelone uspješno je prošla i gostovanje u Švicarskoj. Domaći sastav nije se lako predao, a na kraju je presudilo iskustvo pobjedničkog sastava. Konačan rezultat ne sugerira u potpunosti koliko je sastav Xavija Pascuala na momente imao problema. Španjolci su s oprezom krenuli na put i iako su 15-ak minuta prije kraja imali visoko vodstvo Kadetten se pokazao žilavim protivnikom.

Bolji start gostujući su rukometaši pretvorili u uvodnih četiri pogotka prednosti, razlika je to s kojom je susret i završen. 6-0 obrana Kadettena zadala je dosta muka aktualnim prvacima. Put do mreže katalonski je sastav pokušao pronaći šutevima s distance, domaćin je u tim trenucima zaigrao bliže svojim željama te je prvo poluvrijeme završilo s minimalnih 14:13 za Barcelonu.

Nastavak je otvoren efektnim obranama vratara Quadrellija i već u prvim minutama drugog dijela rezultat je vraćen na sam početak. Na semaforu je stajalo izjednačujućih 15:15. Ritam igre u idućim je minutama bio visok, a bolje se u tom periodu snašla Barcelona. Kadetten je nakon vlastitog 16. pogotka nakratko stao, dok su gosti stigli do 3-0 serije.

Nakon tada upisane prednosti (16:19) Pascualova je momčad iskoristila dodatan gubitak protivničke energije i bez problema, u 47. minuti, razliku povisila na uvjerljivih +8. Ipak, iako se tada činilo kako gosti bez problema kontroliraju razvoj situacije na parketu, domaći su ušli u seriju i postigli četiri brza pogotka. Domaće napore prekinuo je pravovremeno zatraženi time-out i Barcelona je na kraju susret okončala drugim ovosezonski europskim slavljem.

Víctor Tomás u redovima Barcelone, odnosno Iwan Ursic i Stojanović kod Švicaraca postigli su četiri pogotka te su time susret završili kao najefikasniji pojedinci.

Grupa C

Rukometaši HSV-a u Rumunjskoj su stigli do druge pobjede u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Momčad Pera Carléna Constanti se suprotstavila bez Igora Vorija koji je ostao u Njemačkoj, no odličnu je predstavu iza sebe ostavio Domagoj Duvnjak. Hrvatski se reprezentativac osam puta upisao u listu strijelaca, dok je s druge strane najuspješniji bio Alexandru Csepreghi s pet pogodaka. Blaženko Lacković postigao je jedan manje.

Njemačka je momčad kontrolu preuzela nakon četvrtine sata i sve do kraja držala domaćine na sigurnoj udaljenosti. Constanti je tako pripao tek uvodni dio dvoboja, u igri Rumunja vidjela se želja i motivacija nakon tijesnog uvodnog poraza od Wisle. Agresivan pristup u obrani glavni je razlog 4:2 vodstva nakon deset minuta igre.

Pet minuta kasnije sastav iz Hamburga pronašao je svoju prepoznatljivu igru. Ona je pak natjerala domaćina na nekoliko loših dodavanja i promašaja u nizu i uskoro su, do ulaska u 18. minutu susreta, Carlénovi igrači ušli u seriju od pet uzastopnih pogodaka. Ion Craciun momčad je pokušao trgnuti minutom odmora, no njegova momčad niti nakon nje nije uspjela pozitivno reagirati.

Gostujuću igru u idućim je minutama svojim odličnim obranama oplemenio vratar Johannes Bitter i nakon dvadesetak minuta igre HSV je bio u plusu za pet pogodaka, a s istom se razlikom otišlo i na odmor. Početkom nastavka rukometaši Constante pokazali su znakove oporavka, ali nakon brze reakcije s klupe gosti su dodali u brzinu više, pa je najprije Duvnjak u 52. postavio 25:20, a Schröder pet minuta kasnije postavlja najveću razliku - plus 10.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kadetten26:30Barcelona
RK Zagreb33:19Bosna BH Telecom
Chambéry 33:30IK Sävehof
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!