Rukomet

Kamenica: "Možemo biti optimistični"

Razgovarala:Ivana Strahija • utorak, 11.10.2011.
Kamenica: "Možemo biti optimistični"
Foto: Ivana Strahija

Našički Nexe vrlo je dobro startao u Regionalnoj ligi, trenutno je na drugom mjestu tablice bez ijednog poraza u četiri kola, a sljedeći je izazov momcima Kasima Kamenice sarajevska Bosna, koja je ovog vikenda u zagrebačkoj Areni doživjela pravi potop u Ligi prvaka.

Lijepo je biti rukometaš Nexea, posebno nakon što je našička momčad uzela bod Červarovom Metalurgu u Skopju. O važnosti toga boda trener Kasim Kamenica kaže: "Bod nam znači, jer Metalurg ima rejting u Regionalnoj ligi, smještaju ga odmah iza Zagreba zbog broja reprezentativaca u sastavu, ali i trenera Line Červara. K tome, mi smo s Metalurgom igrali nakon što je on izvojevao jednu sjajnu pobjedu u Ligi prvaka, protiv slovenskog prvaka. Naš bod ima veliku vrijednost zbog svega toga."

Kaže trener Nexea da je njegova momčad mogla uzeti i puni plijen: "Kao trener sam toj utakmici pristupio sa šireg gledišta i vjerovao sam da možemo napraviti pozitivan rezultat i iznenađenje. Ekipa me nije baš maksimalno ispratila, pojedinci svoje uloge nisu odradili onako kako mogu, očito nisu vjerovali u potpunosti da mi možemo napraviti rezultat. Moglo je biti i bolje, posebno da nam je priznat onaj posljednji gol."

Koliko je Nexeu pomoglo to što Metalurg igra usporedo i Ligu prvaka? "Sigurno da je to imalo utjecaja. Mi smo se za susret s Metalurgom pripremali deset dana, no makedonska ekipa to nije mogla, bila je u potpunosti koncentrirana na Koper. Nije bilo vremena za pravu regeneraciju, to je sve išlo nama u korist. K tome, Červar je odabrao utorak za našu utakmicu, dok bih ja radije odabrao srijedu, kad bih bio u toj poziciji, dobio bih vremena za regeneraciju i pripremu igrača."

Sljedeći izazov je Bosna, koja isto tako igra Ligu prvaka: "Do sad smo se s Bosnom susretali dva puta, nije nam ta ekipa nepoznanica. Mi opet imamo tu prednost kontinuiteta utakmica u samo jednom natjecanju, pa možemo biti optimistični, tim više što smo se pripremali za tu utakmicu i dobro trenirali. Moji igrači su sada, nadam se, shvatili da se možemo nositi sa svakim protivnikom u ovoj ligi."

Iako su do sada imali taj luksuz da se koncentriraju na samo jedno natjecanje, Našičani pred sobom imaju naporni raspored. Za njih od ovog vikenda počinje natjecanje u Kupu EHF-a, a sa Sutjeskom, svojim protivnikom u drugom kolu, obje utakmice igraju kod kuće u Našicama, 15. i 16. listopada.

"Mi smo ovim dogovorom o domaćinstvu u stvari usmjerili svoj put u Kupu EHF-a. Zna se da smo postavili cilj ove sezone proći dalje nego do sada u euronatjecanjima, pa smo podređeni tom cilju", kaže Kamenica, čija je momčad prošle godine izborila 3. kolo Kupa EHF-a da bi je izbacilo Gorenje s ukupnih 61:56.

Regionalna liga, 5. kolo, 12. listopada:
Crvena zvezda - Vardar Skopje, 20,15 sati
Izviđač Mi grupa - Borac Banja Luka, 19 sati
Metalurg - Tatran Prešov, 18 sati
Bosna BH Gas – Nexe, 18 sati

15. listopada:
CO Zagreb – Lovćen, 18 sati, Kutija šibica

(već odigrano: Sutjeska – Metaloplastika 20:22)

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!