Rukomet

Kamenica: "Ne bježimo od uloge favorita"

Ivana Strahija • subota, 15.10.2011.
Kamenica: "Ne bježimo od uloge favorita"

Zanimljivo je ispao ždrijeb Kupa EHF-a i Regionalne lige, pa će Našičani tri utakmice za redom, ove subote i nedjelje te potom u utorak, odigrati protiv Sutjeske iz Nikšića. Nexe se nada prolasku u treće kolo europskog natjecanja, kao i velikom broju gledatelja na utakmici Regionalne lige u utorak, kojom će našički kolektiv prikupljati novac za Iztoka Puca.

Tri susreta s istim protivnikom za redom nije malo, no tako se poklopilo. Rukometaši iz Nikšića zaključili su da će im manji trošak biti ostati u Našicama nego putovati amo-tamo, no prepuštanje domaćinstva Nexeu je jasan znak da protivnici nemaju gorućih ambicija za trećim kolom Kupa EHF-a.

"Nama je svakako bolje da igramo doma nego da smo putovali, a Sutjeska je time što je sama predložila da se obje utakmice Kupa EHF-a igraju kod nas pokazala svoje ambicije. Ja ne bježim od uloge favorita. Manji je pritisak jer igramo na domaćem parketu, u zadnja četiri kola bili smo 'pokretni cirkus', pa se svi radujemo igranju u vlastitoj dvorani", kazao je za Sportnet trener Nexea Kasim Kamenica.

Ipak, tri utakmice u četiri dana nisu lake ni za reprezentativne sastave, no Kamenica ima plan: "Minutažu će dobiti svih 16 prvotimaca, a dvije utakmice Kupa odradit ćemo malo pažljivije te potom naglasak staviti na utorak i utakmicu SEHA lige. Tako ćemo postupno dizati formu i raspodijeliti opterećenje igrača."

U Sarajevu, u petom kolu Regionalne lige, Našičani su po prvi puta poraženi, a našički strateg kaže: "Bosnin pristup tom susretu bio je biti ili ne biti. Svojim posljednjim rezultatima, porazom u Šapcu od Metaloplastike te od Kadettena i Zagreba u Ligi prvaka, ta je momčad dotakla dno na određeni način. Sarajlije su dale sve od sebe, a mi takav pritisak nismo izdržali. Pokleknuli smo u finišu, ali štete nema."

Ulaznice

Ulaznice za sve tri utakmice mogu se kupiti u paketu ili pak pojedinačno. Pojedinačna je cijena 20 kuna dok je cijena paketa 40 kuna za sve utakmice, a kupiti ih se može u pretprodaji u kafićima Roko, Sport caffe, In i Moreno u Našicama te naravno na ulazu u dvoranu neposredno prije utakmica. Kao i svaki puta, Nexe će organizirati bogatu nagradnu igru za sve posjetitelje, javljaju iz Kluba.

Bila je naime utakmica s Bosnom za Nexe i prilika za 'školu': "Stekli smo dvije spoznaje, da se utakmica igra svih 60 minuta, ali i da možemo ravnopravno igrati sa svima. U potonje mi je ponekad teško uvjeriti igrače, oni imaju manje vjere u sebe no što bi to objektivno trebali, to moramo ispraviti. Imali smo i loših strana, zakazali smo u fazi kontranapada, slabo smo trčali, a nismo bili na razini ni u napadu, protok lopte nije nam bio tečan, nismo se dobro kretali, a to se vidi i iz toga da smo postigli svega 23 gola."

Kamenici će osobno treća utakmica sa Sutjeskom biti posebna. Igra se za Iztoka Puca, koji je teško obolio od raka. "Mene možda kao nikoga u Hrvatskoj uz Puca vežu uspomene. Bio mi je kapetan juniorske reprezentacije 1987. godine, kad smo postali svjetski prvaci, sudjelovao sam u njegovom dovođenju iz banjalučkog Borca u Zagreb, doveo sam ga iz Celja u Prule, a kasnije ga postavio i za sportskog direktora tog kluba. Cijeli me život veže uz njega. Nemam riječi koliko mi je teško i koliko mi je žao."

Trener Nexea stoga očekuje da našički ljubitelji rukometa pokažu svoju humanost kupnjom ulaznice za susret u utorak, jer sav prihod ide obitelji Puc, kao pomoć u liječenju jugoslavenskog, hrvatskog i slovenskog reprezentativca: "Molim se da Puc dobije i ovu utakmicu. Bio je veliki taktičar i borac na terenu, najveća mi je želja da se izbori za život i u ovom, najtežem, meču."

Utakmice Kupa EHF-a igraju se u subotu i u nedjelju od 19 sati, a utakmica Regionalne lige u utorak 18. listopada, također od 19 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!