Rukomet

Sjajni Hrvati u HSV-u nadigrali Červara

Damir Žbulj • nedjelja, 16.10.2011.
Sjajni Hrvati u HSV-u nadigrali Červara
Foto: Davor Sajko

Odigrana su i četiri nedjeljna susreta u trećem kolu rukometne Lige prvaka. U skupini C najzanimljiviji susret bio je onaj hrvatskog HSV-a, koji je ugostio Metalurg bivšeg hrvatskog izbornika Line Červara. Susret je bio lišen svake rezultatske neizvjesnosti, a kod domaćina posebno su se istaknuli naši igrači. Lacković sa šest postignutih pogodaka bio je najbolji strijelac pobjedničke ekipe, Duvnjak je zabio pet, a Igor Vori tri pogotka. U istoj skupini poljska Wisla Plock svladala je St. Petersburg, u skupini B njemački Füchse, Špoljarića i Ninčevića, svladao je Bjerringbro-Silkeborg, dok je u skupini D Montpellier bio bolji od beogradskog Partizana.

U Hamburgu je u sklopu trećeg kola skupine C gostovao skopski Metalurg Line Červara. Nisu Makedonci imali gotovo nikakve šanse za pobjedu, jer je jaki njemački sastav pred domaćim odigrao koncentriranu i ozbiljnu utakmicu. Slavio je HSV na kraju, rezultatom 32:25, a u redovima pobjednika ponovno su blistali hrvatski reprezentativci, jer su Lacković, Duvnjak i Vori zajedno postigli čak 14 pogodaka. Posebno su se u prvom poluvremenu istaknuli Lacković (šut 5/6) i Duvnjak (šut 5/5).

Blaženko Lacković bio je najbolji strijelac domaćeg sastava sa šest postignutih golova: "Naravno, bila je ovo jedna posebna utakmica za nas, jer smo igrali protiv našeg bivšeg trenera Line Červara i njegova sastava. Osvojili smo zajedno toliko toga, a večerašnja utakmica ponudila nam je dosta zabave. Odigrali smo i dobru 6-0 obranu, sada imamo dvije podjednako jake i dobre formacije, a sigurno smo osvojili i nova dva boda."

Njemački prvak stigao je i do treće pobjede iz isto toliko nastupa u ovosezonskoj Ligi prvaka. Stradao je Metalurg našeg bivšeg izbornika Line Červara, a već od samog početka utakmice bila je vidljiva razlika u kvaliteti na terenu. Nakon 4:1 u petoj minuti gosti su se uspjeli približiti u osmoj, odnosno desetoj minuti na samo gol, odnosno dva zaostatka, no, Duvnjak i Lacković nisu imali milosti prema Červarovom sastavu. U 17. minuti bilo je 11:6, dok je šest minuta prije odlaska na odmor razlika povećana i na sedam pogodaka viška. Prvo poluvrijeme zaključeno je s 18:12, a savršeni učinak Duvnjaka od pet postignutih pogodaka iz isto toliko pokušaja te nešto malo manje savršene Blažove brojke od pet golova iz šest pokušaja u potpunosti su slomile otpor gostujućeg sastava.

Nastavak utakmice njemački rukometaši odradili su rutinski, razlika se penjala i na 11 pogodaka prednosti, a susret je na kraju završen s plus sedam, bilo je 32:25. Lacković je u nastavku pridodao još jedna pogodak te je sa šest golova bio najbolji strijelac svoje ekipe, Schröder i Duvnjak zabili su po pet, dok su Vori, Jansen i Lindberg dodali svaki po tri. U Červarovom sastavu najefikasniji je bio Mojsovski s osam postignutih pogodaka.

Lino Červar nije bio previše razočaran porazom: "Moram samo reći kako je Hamburg jednostavno puno bolja ekipa od nas, a pobjeda je apsolutno zaslužena. U početku nismo bili dobri u obrani, nismo izlazili na igrače, nismo bili dovoljno agresivni, dok smo u napadu bili prespori. U nastavku smo bili malo bolji, puno smo se više kretali, bili smo agresivniji, ali na kraju, HSV je zasluženo stigao do pobjede."

Trener pobjedničkog sastava Per Carlen ovako je nakon utakmice prokomentirao rasplet na terenu: "Pobjedom naravno mogu biti zadovoljan, ali posljednjih 15-ak minuta nismo odigrali baš koncentrirano. Imamo još prostora za napredak u našoj igri. Obrana je u ovom susretu dobro odradila svoj posao, a u napadu je Lacković odigrao jednu odličnu utakmicu. No, važno je što su se u nastavku gotovo svi igrači upisali u listu strijelaca. Važno je i da smo uspjeli odmoriti igrače, jer nas već u utorak očekuje teško gostovanje, a što je još i važnije, nitko od igrača nam se nije u ovom susretu ozlijedio pa spremni očekujemo nove izazove."

U još jednom nedjeljnom susretu iz skupine C Wisla Plock uspjela je na svom terenu nadigrati ruski St. Petersburg. Domaćin je već na poluvremenu imao čak šest pogodaka viška, bilo je 17:11. U nastavku utakmice Poljaci su uspjeli sačuvati prednost te na kraju upisati i vrijednu pobjedu, koja će im možda biti presudna za prolazak skupine i nastavak natjecanja u ovosezonskoj Ligi prvaka. Kod pobjednika Chrapkowski je postigao šest, dok je Wisniewski zabio pet pogodaka. Rusima nije pomoglo niti po pet golova Nasirova i Pronina te se kući vraćaju bez bodova.

U susretu trećeg kola skupine B berlinski Füchse, naših Špoljarića i Ninčevića stigao je do pobjede u Danskoj kod Bjerringbro-Silkeborga. Nakon u potpunosti izjednačenog prvog poluvremena, kada je rezultat na semaforu bio 14:14, gosti su u nastavku uspjeli prelomiti utakmicu u svoju korist. Brzo je berlinski sastav stigao do četiri pogotka prednosti, što je danskog trenera primoralo da minutom odmora pokušat vratiti utakmicu u neizvjesne vode. No, njegov sastav nije uspio zakomplicirati završnicu, a susret je završen s plus pet za goste, rezultat se zaustavio na 25:30.

Ninčević je uspio zabiti jedna pogodak, a u redovima pobjednika Danac Laen je bio najuspješniji s osam, dok je Mark Bult postigao šest golova. Kod domaćina Kirkegaard je bio strijelac šest puta, a Petersen je dodao još pet golova.

U nedjeljnom rasporedu odigran je i jedan susret u skupini D gdje je francuski Montpellier 'razmontirao' beogradski Partizan s devet golova viška. Izuzetno dominantan domaćin je bio već u prvom poluvremenu, kada su postigli čak 22 pogotka, uz plus osam na semaforu. Razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe bila je prevelika, a u nastavku utakmice priliku su na terenu dobili i igrači koji inače ne igraju toliko u oba sastava.

Kod Francuza najbolji su bili Slovenci Kavtičnik i Gajič, koji su postigli osam, odnosno pet pogodaka. Bojinović je zabio četiri, dok je Karabatić put do protivničke mreže našao tri puta. U redovima Partizana Mandić je zabio šest pogodaka, ali bez obzira na strijelce uvjerljiv poraz nisu mogli izbjeći. Završilo je na kraju s 36:27.

Liga prvaka - SKupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Čehovski Medvedi30:31Barlinek Industria Kielce
Atletico de Madrid37:28Telekom Veszprem
Bjerringbro-Silkeborg25:30Füchse Berlin
1Atletico de Madrid 10318:285+3316
2Telekom Veszprem 10266:266012
3Barlinek Industria Kielce 10295:285+1011
4Füchse Berlin 10296:292+411
5Čehovski Medvedi 10291:276+1510
6Bjerringbro-Silkeborg 10253:315-620

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!