Košarka

Montepaschi i Cantu na vrhu

Mišo Gulić • nedjelja, 16.10.2011.
Montepaschi i Cantu na vrhu
Foto: Hrvoje Knežević

Talijansko košarkaško prvenstvo stiglo je do drugog kola, a još uvijek stopostotan učinak imaju tek Montepaschi i Bennet Cantu, dok su Teramo, Venecija i Monferrato i dalje s nulom u rubrici pobjede.

Talijani su ovog vikenda odigrali drugo kolo košarkaške Serie A, a najbolji nastup od Hrvata zabilježio je Rok Stipčević, dok su Leon Radošević i Sandro Nicević ipak imali sporedne uloge u svojim momčadima. Andrija Stipanović, pak, nije ni nastupio jer je njegov klub bio slobodan u ovom kolu.

U obračunu našeg "talijanskog" dvojca više razloga za zadovoljstvo je imao Rok Stipčević čiji je Cimberio Varese sa 101:88 svladao Montegranaro u kojem nastupa Sandro Nicević. Stipčević je za 23 minute, koliko je proveo u igri, postigao 13 koševa te zabilježio sedam asistencija, dok je Nicević zaigrao tek dvije minute i ta to vrijeme zabio tri koša.

Armani Milano, našeg Leona Radoševića, je poražen na gostovanju kod Scavolinija iz Pesara rezultatom 69:66, a naš reprezentativac je dobio 11 minuta, što je iskoristio za četiri koša i dva skoka.

U ostalim susretima Montepaschi iz Siene je rezultatom 86:76 stigao do druge pobjede rutiniranom predstavom protiv Venecije, a najbolji pojedinac bio je Grk Nikolaos Zisis s postignutih 16 koševa. Rimski Virtus je do prve prvenstvene pobjede došao u srazu s Angelico Biellom, a konačan rezultat glasio je 78:70. Prvo ime kod pobjednika bio je Luigi Datome sa 17 koševa i šest skokova.

U obračunu klubova koji su poraženi u prvom kolu, Benetton iz Trevisa je rezultatom 77:75 slavio protiv Terama, a Alessandro Gentile je sa 18 koševa i šest skokova bio prvo ime kod pobjednika. S druge strane, dvoboj neporaženih iz prvog kola otišao je na stranu Bennet Cantua, dok će Banco di Sardegna drugu pobjedu morati potražiti na svom parketu u sljedećem kolu. U momčadi Cantua, prvi među jednakima je bio Maarten Leunen s 14 koševa i 5 asistencija.

Novipiu Monferrato, klub koji je nakon prvog kola držao posljednje mjesto na ljestvici, činit će to i dalje jer je nakon uzbudljive završnice s tek košem manjka (73:74) poražen od Cremona, kojem je to bila premijerna pobjeda za bijeg sa začelja. Von Wafer je bio prvo ime kod gostiju s postignuta 22 koša. Sidigas Avellino je u posljdenjem dvoboju drugog kola svladao Canadian Solar Bolognu s 96:90 i tako upisao prvu pobjedu. Prvo ime u redovima pobjednika bio je Marques Green s učinkom od 26 koševa i šest asistencija.

Pepsi Caserta, klub našeg Andrije Stipanovića, ovo kolo je bio slobodan.

Rezultati drugog kola talijanske košarkaške lige:
Scavolini Pesaro - Emporio Armani Milano 69:66
Montepaschi Siena - Umana Venezia 86:76
Virtus Roma - Angelico Biella 78:70
Bennet Cantu - Banca di Sardegna Sassari 71:58
Benneton Treviso - Banca Tercas Teramo 77:75
Cimberio Varese - Fabi Shoes Montegranaro 101:88
Novipiu Casale Monfferato - Vanoli-Braga Cremona 73:74
Sidigas Avellino - Canadian Solar Bologna 96:90
Pepsi Caserta - slobodni

Tablica:
1. Montepaschi Siena 4 2-0
2. Bennet Cantu 4 2-0
3. Pepsi Caserta 2 1-0
...
16. Venecija 0 0-2
17. Monferrato 0 0-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!