Rukomet

Kamenica: "Konačno lakši protivnik"

Ivana Strahija • utorak, 18.10.2011.
Kamenica: "Konačno lakši protivnik"

Na upravo završenom ždrijebu parova trećeg kola EHF kupa, našički je Nexe za protivnike dobio turski Bešiktaš. Trener Nexea Kasim Kamenica ždrijebom je zadovoljan.

Nakon što je apsolvirao nikšićku Sutjesku, Nexe će se u trećem kolu Kupa EHF-a boriti protiv Turaka, i to kluba Bešiktaš JK.

Radi se o klubu koji nije uspio u kvalifikacijama za Ligu prvaka već ga je izbacio IK Sävehof, koji je sada član Zagrebove grupe u tom elitnom natjecanju.

Bešiktaš se ni prošle godine nije uspio plasirati u Ligu prvaka, dok je u EHF kupu došao među 16 najboljih, a slično je bilo i u sezoni 2009./2010.

Sezonu pred tim, dakle 2008./2009., Bešiktaš je napravio svoj najveći dosadašnji europski uspjeh prošavši sve do polufinala Challenge kupa, no tamo mu je na kraj stala rumunjska Resita.

Josip Ergović, predsjednik Nexea je ždrijeb komentirao: "Zadovoljni smo. Protivnike ne smijemo podcijeniti, ali mislim da ih možemo proći. Na sreću, nisu nam ni daleko."

Kasim Kamenica, trener našičkog kolektiva, pak je kazao: "U ovome trenutku o vrijednosti Bešiktaša ne mogu ništa reći jer ga nisam gledao i nemam informaciju o sastavu momčadi. Ono čime se rukovodim je rejting hrvatskog i turskog rukometa. Znamo da turski predstavnik posljednjih godina nije igrao Ligu prvaka što nam daje pravo za optimizam. Mislim da smo poslije tri godine jakih protivnika u trećem kolu ipak dobili nešto lakšeg protivnika i to nam daje nadu u uspjeh i prolazak dalje. Sigurno da je u tome svemu otežavajuća okolnost uzvratna utakmica u Turskoj, ali ako se dobro pripremimo i ako nas posluži zdravlje mislim da može proći Bešiktaš."

Prva je utakmica u Našicama 26./27. studenog, a uzvrat u Istanbulu 3./4. prosinca.

No, prije nego će Nexe i Bešiktaš odmjeriti snage, naš predstavnik danas igra utakmicu šestog kola Regionalne lige protiv Sutjeske, a susret humanitarnog karaktera, u kojem se skuplja novac za oboljelog bivšeg reprezentativca Iztoka Puca, počinje u Našicama u 19 sati.

Parovi 3. kola EHF Kupa:
Nordsjaelland Handbold - Sungul Snezhinsk
HBC Nantes - Dinamo Minsk
Madeira SAD - Tatran Prešov
Pfadi Winterthur - Eskilstuna Guif
Skjern Handbold - HC Dinamo-Poltava
Crvena zvezda - FC Porto Vitalis
SKIF-Krasnodar - Maccabi Srugo Rishon Lezion
Nexe Nasice - Bešiktaš JK
Tatabanya Carbonex KC - Frisch Auf Göppingen
Dunkerque HB Grand Littoral - Balatonfüredi KSE
Bregenz Handball - Fraikin BM. Granollers
HC Odorheiu Secuiesc - Haslum HK
SC Magdeburg - Izviđač
FH Hafnarfjardar - Saint Raphael Var Handball
Rhein-Neckar Löwen - OCI-Lions
Gorenje Velenje - Cuatro Rayas Valladolid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2011. u 14:47
    Mislim da je Rhein Neckar Löwen najveći kandidat za osvajanje EHF kupa, ali vidim da ima dobrih i jakih momčadi u ovom natjecanju! Sretno Našičani!
    Obrisan korisnik