Košarka

Popović: "Teško je vraćati se protiv CSKA"

Lovro Štrbinić • utorak, 18.10.2011.
Popović: "Teško je vraćati se protiv CSKA"
Foto: EPA

U prvoj utakmici nove sezone košarkaške Eurolige moskovski CSKA je upisao gostujuću pobjedu kod Žalgirisa. Litavci s Markom Popovićem u sastavu nisu se uspjeli oduprijeti snažnoj ruskoj ekipi, za koju je u ovom susretu zaigrao i Andrej Kiriljenko, pojačanje iz NBA lige.

Ruski CSKA nije dopustio iznenađenje u Litvi i rezultatom 87:74 započeo je svoj ovogodišnju put u Euroligi, natjecanju koje im prošle sezone nije ostalo u lijepom sjećanju. Predvođeni sjajnim Kiriljenkom, kojem su se priključili Teodosić i ostali, Moskovljani mogu biti zadovoljni pokazanim u Kaunasu, dok s druge strane domaćini znaju gdje su izgubili dvoboj.

To je potvrdio i Marko Popović, bivši kapetan hrvatske reprezentacije i igrač kojeg je ovog ljeta karijera ponovno odvela u Litvu. "Bolje smo igrali u prvom dijelu, ali potom smo dopustili protivnicima da se odvoje. Nakon predaha trošili smo mnogo snage kako bi uhvatili rezultatski priključak, ali to ipak nije bilo dovoljno. Zaista je teško vratiti se u dvoboj protiv tako snažne momčadi kao što je CSKA", riječi su Popovića po završetku dvoboja.

Hrvat je bio oduševljen i atmosferom u dvorani jer dosad nije doživio nešto takvo. Sam kaže: "Impresioniran sam. U dva ili tri navrata sam igrao pred tolikim brojem gledatelja, ali dosad nikad nisu bili na mojoj strani. Zaista sam impresioniran.", Dodajmo da je u Žalgiris Areni bilo prisutno oko 15 tisuća domaćih navijača, a Pop može i u ostalim domaćim europskim utakmicama računati na sličnu podršku.

Nije bio razočaran vlastitom angažmanom, već samo konačnim ishodom, ali na kraju je realno zaključio: "Dao sam sve od sebe i žao mi je što nismo uspjeli, ali nema vremena za plakanje. Moramo se koncentrirati na utakmicu u litavskom prvenstvu, a nakon toga slijedi euroligaško gostovanje u Malagi. Tamo ćemo se boriti za prvu pobjedu." Podsjetimo, Popović je za 17 minuta na parketu imao solidan učinak, ubacivši osam poena. Da nije zaradio pet osobnih pogrešaka možda bi statistiku i dodatno "podebljao".

Također, svoje viđenje ponudio je i junak susreta Andrej Kiriljenko. Rus s bogatim NBA iskustvom ubacio je sinoć 17 poena te zabilježio još 15 skokova, pet asistencija i četiri blokade. "Obrana je bila ključ ove pobjede i zaista smo se koncentrirali na taj segment igre. Na taj način smo kontrolirali susret, a napad je uslijed toga proradio", rekao je Kiriljenko nakon susreta.

Priznao je i da mu je bilo malo čudno vratiti se na europske terene nakon niza godina u američkoj košarci. O tome je rekao sljedeće: "Bilo mi je malo čudno ponovno igrati u Euroligi. Neka pravila su drukčija, no mislim da sam se brzo priviknuo."

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Žalgiris74:87CSKA Moskva
Panathinaikos98:77Unicaja Málaga
Brose Baskets96:65Zagreb
1CSKA Moskva 100+141
2Panathinaikos 73+95
3Unicaja Málaga 46-17
4Žalgiris 46-49
5Brose Baskets 37-21
6Zagreb 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Žalgiris74:87CSKA Moskva
Panathinaikos98:77Unicaja Málaga
Brose Baskets96:65Zagreb
1CSKA Moskva 100+141
2Panathinaikos 73+95
3Unicaja Málaga 46-17
4Žalgiris 46-49
5Brose Baskets 37-21
6Zagreb 28-149

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava18.10.2011. u 13:32
    drž....se Pope...
    Torca-Dubrava