Košarka

Panathinaikos uvjerljiv protiv Unicaje

Mišo Gulić • četvrtak, 20.10.2011.
Panathinaikos uvjerljiv protiv Unicaje
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Panathinaikos je u svojoj dvorani došao do rezultatski uvjerljive pobjede nad Unicajom, ali gosti su posustali tek nakon trećeg domaćeg "bijega". Sjajan period igre imao je Hrvoje Perić u drugoj četvrtini, ali sam nije mogao pa su gosti kući otišli praznih ruku.

Panathinaikos je u prvom kolu grupe B svladao Unicaju, naših Hrvoja Perića i Luke Žorića, a sam rezultat ni izbliza neće dočarati kako su gledatelji imali za vidjeti zanimljivu utakmicu u kojoj je, istina, domaćin bio bolji, ali su se i gosti dva puta vraćali iz povećeg rezultatskog minusa, time održavajući neizvjesnost sve do završnog dijela treće četvrtine, kada domaći uspjevaju prelomiti susret u svoju korist.

Nakon izjednačenih uvodnih minuta, Panathinaikos je na krilima Smitha brzo došao do 15:8, koliko je bilo nakon polovice igre u prvoj četvrtini, da bi ista bila zaključena rezultatom 25:16, dakako, u korist domaćeg sastava.

Unicaja je nakon tri minute igre u drugoj četvrtini, ubačajima Žorića s crte za slobodna bacanja, došla na samo minus tri (29:26), ali domaći potom uzimaju minutu odmora te ponovno bježe na +10 (36:26). Gosti se ne predaju i na "pogon" fantastičnog Hrvoja Perića (13 koševa u drugoj četvrtini) dolaze do prihvatljivog minusa od tri koša na poluvremenu (52.49).

Košem Rowlanda na samom otvaranju trećeg perioda Unicaja dolazi do na minimalan zaostatak od 52:51, ali potom neobjašnjivo staje i dopušta domaćima i treći bijeg na večerašnjoj utakmici pa je nakon 36. minuta igre rezultat glasio 66:53. Sjajno je u tim trenutcima pogađao Sato, a nadovezao se i Diamantidis pa je Panathinaikos pred posljednjih 10 minuta imao velikih 77:61 i riješeno pitanje pobjednika.

Iako su gosti u zadnje periodu uspjeli smanjiti rezultat na 11 koševa zaostatka (77:66), bilo je iluzorno očekivati da će se još jednom uspjeti vratiti, a konačan rezultat na kraju je glasio 98:77.

Najbolji u redovima pobjedničke momčadi su bili Diamantidis sa 17 koševa i sedam asistencija, dok je Sato dodao 16 uz šest skokova. Kod Unicaje najbolji pojedinac je bio naš Hrvoje Perić koji je sve koševe zabio u drugoj četvrtini, njih 13, a uspio je doći i do šest skokova. Žorić je za istu momčad zabilježio četiri koša i isto toliko skokova.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Žalgiris74:87CSKA Moskva
Panathinaikos98:77Unicaja Málaga
Brose Baskets96:65Zagreb
1CSKA Moskva 100+141
2Panathinaikos 73+95
3Unicaja Málaga 46-17
4Žalgiris 46-49
5Brose Baskets 37-21
6Zagreb 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.10.2011. u 09:24
    unicaja je ove godine jako slaba ekipa. tu samo freeland nešto vrijedi. donekle garbayosa i naš dvojac i to je to. mislim da ih čak i brose može preteći na 4. mjesto i ući u top 16. naravno....CSKA, Pao i žalgiris sigurno idu dalje, a kk mafija će sigurno biti zadnja.
    Obrisan korisnik