Liga prvaka, skupina D, 3. kolo, 18.10.2011, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 4:0 Lyon
Lyon

Real Madrid uvjerljiv protiv Lyona

Nikola Vlahović • utorak, 18.10.2011.
Real Madrid uvjerljiv protiv Lyona
Foto: EPA

Real Madrid u trećem kolu Lige prvaka u skupini D bez većih problema obračunao se s Lyonom. Gosti iz Francuske nisu imali šanse na Santiago Bernabeu te su poraženi rezultatom 4:0, a Lavove je načeo njihov bivši igrač...

Skupina D

Real Madrid - Lyon 4:0
(Benzema 19', Khedira 47', Özil 55', Sergio Ramos 81')

Real Madrid odmah je na početku utakmice zaprijetio gostima. Udarac je isprobao C. Ronaldo, međutim, Hugo Lloris zaustavio je njegov udarac. Već u devetoj minuti javili su se i gosti, a nakon kombinacije s Bastosom u dobroj situaciji našao se Jimmy Briand, međutim, nije došlo do promjene rezultata.

Ipak, u 19. minuti rezultat se na semaforu promijenio, a mrežu Lyona zatresao je bivši igrač Lavova, Karim Benzema. Francuzu je za pogodak asistirao C. Ronaldo. Portugalac je nakon kornera glavom prebacio loptu na drugu vratnicu, a tamo ju je dočekao Benzema. Mogao je Real povećati svoju prednost već u 27. minuti. Marcelo je uputio loptu u kazneni prostor Lyona, tamo ju je prihvatio Ronaldo, ali je njegov udarac otišao pored gola. Real je imao inicijativu u prvom poluvremenu te je lopta većinom bila u nogama domaćina, a pred kraj prvih 45 minuta mogao je zabiti i drugi gol, ali je C. Ronaldo još jednom bio neprecizan.

Lyon nije mogao doći do ozbiljnije prilike u prvom poluvremenu te su imali samo dva udarca, dok je Real Madrid uputio devet udaraca prema Llorisu. Odmah na početku drugog poluvremena momčad Josea Mourinha stigla je i do drugog gola. Dugu loptu primirio je Benzema i nesebično je ostavio za Khediru, a veznjak je šalje u desni kut iza leđa nemoćnog Llorisa. U 55. minuti domaći navijači ponovno su imali razloga za slavlje. Naime, treći pogodak za Real zabio je Özil i tako riješio utakmicu na Santiago Bernabeu. Vješto je veznjak Reala iz kosa "probio" gostujućeg vratara.

Nakon što je došao do uvjerljive prednosti Real je bez problema kontrolirao utakmicu te nije dopuštao gostima da odigraju neku smisleniju akciju. Lyon je bio u potpunosti nadigran i bezopasan, a konačnih 4:0 u 81. minuti postavio je Sergio Ramos. Nakon kornera kojeg je izveo Kaka branič Reala je silovito zakucao loptu u mrežu Lyona.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Real Madrid4:0Lyon
Dinamo0:2Ajax
1Real Madrid 619:2+1718
2Lyon 69:7+28
3Ajax 66:608
4Dinamo 63:22-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2011. u 22:54
    bravo!!!
    Obrisan korisnik