Rukomet

Gobac: "Iztok je bio nositelj uspjeha"

Iz Doma sportova: Damir Žbulj • četvrtak, 20.10.2011.
Gobac: "Iztok je bio nositelj uspjeha"
Foto: FaH

U tužnom tonu i raspoloženju protekla je posljednja konferencija za medije pred utakmicu trećeg kola Lige prvaka između Croatia osiguranje Zagreba i Barcelone, koja nas očekuje u subotu u 20.15 sati u zagrebačkoj Areni. Vijest o smrti legende Zagrebaša, hrvatskog, ali i svjetskog rukometa, Iztoka Puca, u potpunosti je stavila u drugi plan bilo kakvu najavu dvoboja s aktualnim europskim prvacima.

Najmanje što je u ovom trenutku bilo moguće, minutom šutnje, svi okupljeni, od članova uprave kluba, trenera, igrača, ali i prisutnih novinara, uputili su posljednji pozdrav te odali počast sigurno jednom od najvećih i najboljih rukometaša, ali i sportaša, koji su ponikli na ovim prostorima, legende hrvatskog, slovenskog, ali i svjetskog rukometa, Iztoka Puca.

Arena za Puca

Legenda hrvatskog, ali i svjetskog rukometa, Iztok Puc, nažalost je izgubio borbu s opakom bolesti. Utakmica Lige prvaka 22. listopada kada u zagrebačku Arenu dolazi europski prvak Barcelona i dalje je humanitarnog karaktera. Sva dobit od ulaznica bit će namijenjena za pomoć Pucovoj obitelji u ovim teškim trenucima. Ulaznice za dvoboj s Barcelonom su u prodaji, cijene su 30 i 50 kuna, a mogu se kupiti preko www.ulaznice.com.hr, ali i preko svih njihovih ovlaštenih prodajnih mjesta.

Na poseban žiro račun novac je uplatio i UO HRS-a, svoj doprinos dali su njegovi bivši suigrači, sportski djelatnici, a i vi se možete priključiti s uplatom, na žiro račun Hypo banke Zagreb: 250009 - 3103418680

Tužna je bila atmosfera na najavi utakmice trećeg kola Lige prvaka. U zagrebačku Arenu dolazi aktualni europski prvak Barcelona, ali sve je pogodila vijest o preranoj smrti bivšeg Zagrebaša, hrvatskog reprezentativca, ali i osvajača prve zlatne olimpijske medalje za Hrvatsku, od njene neovisnosti.

Predsjednik kluba Bartol Kaleb pokušao se u nekoliko rečenica oprostiti od Iztoka, ali i njega su shrvale emocije: "Teško je naći riječi zahvale za njegov doprinos hrvatskom rukometu. Sigurno je bio jedan od najboljih, vrhunskih rukometaša, ali i sportaša. Tužan sam što će naša subotnja utakmica s Barcelonom, umjesto za liječenje imati predznak za pomoć njegovoj obitelji. Život, koliko to god okrutno zvuči, ide dalje, Iztoka vratiti ne možemo, ali možemo pomoći njegovoj obitelji što ćemo sigurno i činiti."

Nije niti Zoran Gobac uspio sakriti tugu pa se na početku tek s nekoliko rečenica uspio obratiti javnosti: "Nažalost, moramo sada govoriti o pomoći obitelji u ovim teškim trenucima, a ne o njegovom ozdravljenju. Iztok je bio stožerni igrač, nositelj uspjeha, u izrastanju našeg kluba. Zahvalio bih se na svemu što je dao za Zagreb, ali i hrvatski rukomet. Zahvalio bih se i njegovoj obitelji, koja je čitavo ovo vrijeme bila uz njega." Tek kada se uspio sabrati i zaustaviti suze Gobac je nastavio: "Doveden je u naš klub 90-te, kada smo postali prvaci bivše zemlje. Njegov transfer probio je sve granice, tada je to bio najveći rukometni transfer u Europi. S njim smo napravili iskorak, bio je platforma za uspjehe kluba. Bili smo dvostruki prvaci Europe, odigrali još četiri finala. S njim smo bili treći u Portugalu, drugi na Islandu, a kruna karijere bila je zlatna olimpijska medalja."

"Iztok je bio gospodin čovjek, omiljen kao igrač, igrao je za tri reprezentacije i sigurno je bio jedan od najvećih igrača u povijesti hrvatskog rukometa. Svi se moramo potruditi da posljednji ispraćaj bude na način na koji je to on i zaslužio. Bit će kremiran, a prema njegovim željama dio pepela htio je bude s pokojnom majkom, a urna da bude u Zagrebu," uspio je zaključiti Gobac.

Tajnik HRS-a Damir Poljak, kratko je u ime saveza uputio riječi saučešća svima koji su voljeli Iztoka: "U ovom trenutku, preteško je govoriti. U ime saveza želio bih izraziti sućut obitelji i svima koji su ga voljeli. Mi, koji smo s njim radili, ali bili i prijatelji, izuzetno smo ga voljeli i cijenili. Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru"

Utakmica za Iztoka

Teško je u ovom trenutku trener CO Zagreba Ivica Obrvan pronaći prave riječi za najavu utakmice, ali je kroz nekoliko rečenica ipak predstavio aktualnog europskog prvaka Barcelonu, koji u subotu dolazi u zagrebačku Arenu: "Teško je u ovom trenutku govoriti o rukometu, radi se o čovjeku s kojim sam proveo godine u Zagrebu, ali mi smo i generacija."

Gal očekuje pomoć navijača

Pivot CO Zagreba također je u najavi, na sve boljem hrvatskom jeziku, pozvao gledatelje da u što većem broju dođu u Arenu te da bučnom podrškom daju vjetar u leđa i njemu i njegovim suigračima: "Očekuje nas važna i teška utakmica. Igramo i mi i oni u dobroj formi. Ići ćemo na pobjedu, a bitno je i da atmosfera bude prava." Gal je sa svojim Veszpremom već u nekoliko navrata slavio protiv Barcelone, ali iznio je i razlog zašto je tome tako: U našoj dvorani atmosfera je bila naš igrač više. Trebamo pomoć publike, treba nam taj još jedan dodatni igrač. Neka svi viču ajmoo Zagrebe!" Simpatično je za kraj pokušao objasniti mađarski igrač.

"Što se tiče subote očekujem spektakl. Znamo s kim igramo. Oni su najbolji igrački posložena ekipa, uz Kiel. Nemaju neku slabu točku, ali mi igramo kod kuće i uz punu dvoranu dat ćemo sve od sebe da izborimo pozitivan rezultat. Oni su ipak samo ljudi, ne lete po zraku, a mi ćemo se isto boriti, trčati te zašto možda ovaj put ne bismo i priredili neko iznenađenje. Očekujem dobru utakmicu, niti oni ne igraju svaki tjedan pred 15 tisuća navijača. Razgovarao sam s igračima, pripremio ih da nema treme, euforije, ali niti pritiska. Pokušat ćemo parirati sjajnoj Barci, očekujem da budemo na nivou te da na kraju svi budemo zadovoljni," najavio je Obrvan utakmicu s Barcelonom.

I Jakov Gojun očekuje jednu dobru predstavu pred punom zagrebačkom Arenom: "Sigurno ćemo imati motiv više. Puna Arena, a mi nemamo što izgubiti. Bacit ćemo se na glavu i dat sve od sebe. Pokušat ćemo se suprotstaviti i nadam se da ćemo uz naše navijače ostvariti povoljan rezultat."

Utakmica trećeg kola rukometne Lige prvaka između Croatia osiguranje Zagreba i Barcelone bit će humanitarnog karaktera. Nažalost, Iztok je borbu s opakom i teškom bolesti izgubio, ali sav prihod od ulaznica namijenjen je za pomoć njegovoj obitelji u ovim teškim trenucima. Dođite i bodrite Zagrebaše protiv europskog prvaka Barcelone, ali dođite i uputite i posljednji pozdrav jednom od najvećih rukometaša kojeg je Zagreb, ali i hrvatska ikada imala. Dvoboj je na rasporedu u subotu, u 20.15 sati, u zagrebačkoj Areni.

Liga prvaka, skupina B

1Barcelona 4133:115+188
2Szeged 4129:122+76
3Nantes 4130:118+124
4Kielce 4105:104+14
5Magdeburg 4121:116+53
6Aalborg Handball 4121:130-93
7RK Zagreb 4109:117-82
8Kolstad 4111:137-262

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka, skupina B

1Barcelona 4133:115+188
2Szeged 4129:122+76
3Nantes 4130:118+124
4Kielce 4105:104+14
5Magdeburg 4121:116+53
6Aalborg Handball 4121:130-93
7RK Zagreb 4109:117-82
8Kolstad 4111:137-262

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.10.2011. u 22:42
    Iztok, počivaj u miru. Bio si stvarno veliki sportaš i istinska legenda. Uvijek ću pamtiti tvoj gol u zadnjoj sekundi za naslov europskog prvaka. Velika kritika i sramota ide za sve ljude iz svijeta sporta(u Hrvatskoj i Sloveniji) koji sad tuguju i plaču, a mjesecima su gledali kako čovjek umire... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2011. u 19:36
    R.I.P. Iztok.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2011. u 19:22
    Sramite se i Gobac i Mateša. Čovjek 8 mjeseci čeka na prokletih 200 000 dolara u prijevodu milijun kuna koje mu života znače i naš Olimpijski odbor i RK Zagreb su se sada sjetili. Gamad odvratna. Počivao u miru legendo!! Nikad neću zaboravit kako si u polufinalu OI 1996 u Atlanti sa jednom nogom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik