Nogomet

Athletic se spasio, nula PSG-a

Marko Domljanović • četvrtak, 20.10.2011.
Athletic se spasio, nula PSG-a
Foto: EPA

U skupinama D, E i F pregršt zanimljivih rezultata. Bogati PSG nije mogao više od 0:0 na gostovanju kod Slovana, Dynamo je u posljednjim trenucima slomio Bešiktaš, a Athletic Bilbao je uspio iščupati bod protiv gostiju iz Salzburga.

Skupina D

Sporting - Vaslui 2:0
(Evaldo 43', Fernandez 70')

Po jedan pogodak u svakom poluvremenu bio je dovoljan Sportingu za nova tri boda u Europskoj ligi. Vaslui je odolijevao većim dijelom prvog poluvremena, ali crveni karton Wesleyja u 38. minuti usmjerio je utakmicu na mlin Portugalaca. Brojačanu prednost domaćini su iskoristili nakon samo pet minuta golom Esvalda i tako na odmor odnijeli minimalnu prednost.

U drugom dijelu obrana gostiju je izdržala nalete Sportinga do 70. minute kada sve dvojbe otklanja Fernandez i tako donosi svojoj momčadi i treću pobjedu u tri utakmice u skupini D. Schaars je 83. minuti pogodio gredu za domaćine, ali rezultat se do kraja ipak nije mijenjao.

Zürich - Lazio 1:1
(Nikci 23'/Sculli 22')

Lazio i Zürich nakon dvije utakmice u skupini upisali su tek po bod pa je ovaj susret bio prilika da se malo iskupe za nešto lošije rezultate. Rimljani su poveli preko Scullija u 22. minuti, ali domaćini uzvraćaju već u idućem napadu preko Nikcija.

U drugom dijelu Lazio je bio bolja momčad, ali do pogotka nisu mogli. Promašivali su Sculli, Matuzalem, Cisse i Dias pa je na kraju ipak momčad Edoarda Reje ta koja može više žaliti za pobjedom. S obzirom na poraz Vasluija, sve tri momčadi izjednačene su na dva boda.

Skupina E

Stoke - Maccabi Tel Aviv 3:0
(Jones 12', Jerome 24', Shotton 32'

Hajdukov ovogodišnji krvnik u Europi riješio je utakmicu protiv izraelskog predstavnika za samo 32 minute. Gosti su kapitulirali već u 12. minuti kada pogađa Jones, a u 24. minuti već je 2:0 jer je precizan bio i Jerome. Točku na i stavio je Shotton osam minuta kasnije, ali tračak nade gostima ostavlja Jerome svojim drugim žutim kartonom u 42. minuti.

Ipak, gosti to nisu znali iskoristiti. Naprotiv, i oni su u 56. minuti ostali s deset igrača zahvaljujući crvenom kartonu Ziva. Ostatak utakmice tako je bio samo odrađivanje posla za Stoke koji ovom pobjedom ostaje na vrhu skupine E.

Dynamo Kijev - Bešiktaš 1:0
(Garmash 90+3')

Nakon dva neodlučena ishoda, Kijevljani su u ovu utakmicu ušli odlučni da napokon upišu i prvu pobjedu. Ukrajinci su u prvom dijelu bili apsolutno bolja momčad, stvarali brojne prilike, ali do pogotka nikako nisu uspijevali doći.

U drugom dijelu gledamo istu priču - Dynamo dominira, stvara prilike i - promašuje. Sve do 93. minute. U posljednjim sekundama sudačke nadoknade Kijevljani su izborili korner, a nabačenu loptu sjajno je na volej dočekao Garmash i pogodio za veliko slavlje Ukrajinaca. Ognjen Vukojević odigrao je cijelu utakmicu za domaćine i zaradio žuti karton u 90. minuti.

Skupina F

Athletic Bilbao - Red Bull Salzburg 2:2
(Llorente 69', 75'(oba 11m)/ Wallner 30', Leonardo 36')

Nakon dvije pobjede u prve dvije utakmice, Athletic Bilbao je na svom terenu ugostio Red Bull Salzburg. Austrijanci su izdržali početne nalete domaćina i golovima Wallnera u 30. i Leonarda u 36. minuti na odmor odnijeli veliku prednost.

Međutim, domaćini se nisu predavali i u 69. minuti uspijevaju izboriti kazneni udarac koji realizira Llorente. Samo šest minuta kasnije Athletic je na isti način i preko istog igrača izjednačio, a Ivan Bebek je usput i isključio Lindgrena. Španjolci ipak nisu uspjeli iskoristiti brojčanu prednost pa su se obje momčadi morale na kraju zadovoljiti bodom.

Slovan - PSG 0:0

Slovan iz Bratislave dočekao je bogate Francuze, odigrao hrabru utakmicu i potpuno zasluženo uzeo bod. Domaćini su dobro parirali gostima prvih pola sata, ali tada PSG ubacuje u brzinu više. Ipak, unatoč velikom pritisku posljednjih desetak minuta prvog dijela, gosti ne uspijevaju doći do pogotka.

I drugi dio nešto bolje otvaraju gosti, ali onda u 62. minuti PSG ostaje s igračem manje jer je isključen Chantome. I nakon toga Parižani imaju inicijativu, ali u 80. minuti ostaju sa samo devetoricom na terenu - pod tuš je zbog drugog žutog kartona morao Siaka Tiene. Ipak, brojčanu prednost Slovaci nisu iskoristili pa su mreže s obje strane ostale netaknute.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sporting2:0Vaslui
Zürich1:1Lazio
1Sporting 68:4+412
2Lazio 67:5+29
3Vaslui 65:8-36
4Zürich 65:8-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Cantera21.10.2011. u 12:26
    Dosta čudna utakmica u Bilbau. Athletic je izdominirao Red Bull cijelu utakmicu, ali su bikovi dali 2 gola iz tri šanse. Tu je i obrana Athletica bila dosta kriva jer su im oba puta napadači ušli između središnjig braniča bez da ih je itko pokrio. S druge je strane Athletic promašio par čistih... [više na forumu]
    Cantera
  • Obrisan korisnik21.10.2011. u 11:23
    Ja ne znam koju je utakmicu novinar gledao ali Slovan je cijelu utakmicu protiv PSG-a imao samo 2 šanse dok ih je PSG imao bar desetak i to jednu od tih u trenucima kad su imali 2 igrača manje!! Cijeli stadion je zviždao kukavičluku ekipe a pogotovo treneru Weissu što takvu brojčanu prednost ne da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2011. u 08:21
    Nadam se da će Athletic ići do kraja, ali nekako mi miriše da bi to mogli biti Sporting, PSG (ili netko iz LP).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2011. u 00:51
    ovaj se dobro skrsio
    Obrisan korisnik