Košarka

ACB: Solidan dan Hrvata

Dino Brumec • nedjelja, 23.10.2011.
ACB: Solidan dan Hrvata

Odigrano je četvrto kolo španjolskog košarkaškog prvenstva. U njemu su hrvatski košarkaši imali dosta dobar dan, a svakako vrijedi izdvojiti Luku Žorića koji je bio najbolji strijelac svoje Unicaje. Momčad Unicaje, za koju igra još jedan Hrvat, Hrvoje Perić, izborila je četvrtu pobjedu i ostaje jedina stopostotna ekipa u najvišem rangu španjolske košarke.

Unicaja je na domaćem terenu ugostila Zaragozu i nanijela joj uvjerljiv poraz 79:57. Luka Žorić odigrao je odličnu utakmicu za svoju momčad, a postigao je 16 koševa i tome pridodao pet skokova. Sve to upisao je za manje od 22 minute na parketu. Osim Žorića, koji je bio najbolji strijelac Unicaje, na ovoj utakmici nastupio je još i Hrvoje Perić koji je u četiri minute postigao dva poena i pridodao jednu asistenciju.

Valladolid je došao u goste Alicanteu i upisao visoki poraz 91:67. Zanimljiva je činjenica da je Valladolid u prvom poluvremenu upisao mizernih 20 koševa, a njihovi domaćini gotovo tri put više – 56. U ovoj utakmici nastupila su i dvojica hrvatskih igrača.

Mario Stojić odigrao je najbolju utakmicu sezone za svoj Alicante i postigao 12 poena i to uz šut za tricu četiri od četiri, a tome je pridodao još po skok i asistenciju. Dalibor Bagarić s druge je strane za goste odigrao 15 minuta i postigao je četiri koša uz šut dva od sedam. No, važno je izdvojiti njegovih devet skokova, od čega čak šest napadačkih.

Real Madrid na svom je terenu svladao Blusens Monbus 81:67. Ante Tomić zasigurno nije imao večer za pamćenja jer je kod njega rubrika "koševi" ostala potpuno prazna. Za samo desetak minuta na terenu ostvario je tri skoka.

Barcelona je pred svojom publikom ostvarila uvjerljivu pobjedu nad jakim Bilbaom 91:72. Tijekom cijele utakmice momčad Barcelone je dominirala i na kraju odnijela pobjedu. Marko Banić za goste je u 24 minute postigao deset poena, a tome je dodao samo jedan skok. Fantastičan je u domaćoj ekipi bio Navarro koji je postigao 27 koševa uz pet pogođenih trica (od deset pokušaja).

Maksimalan učinak od četiri pobjede iz isto toliko utakmica ima tek Unicaja, dok po jedan poraz, za sad, imaju Barcelona, Real Madrid, Manresa, Alicante

ACB liga, 4. kolo:
Estudiantes – Lagun 62:58
Caja Laboral – Valencia 72:82
Unicaja – Zaragoza 79:57
Alicante – Valladolid 91:64
Real Madrid – Blusens Monbus 81:67
Manresa – Gran Canaria 69:60
Murcia – Cajasol 65:58
Barcelona – Bilbao Basket 91:72
Joventut – Fuenlabrada 62:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.10.2011. u 10:02
    jaka liga....izjednačena. jedino barca i real odskaču kvalitetom....ostatak društva sve tamo do 12. ili 13. mjesta je dosta izjednačen. npr. cajasol prošlo kolo dobije barcu, a sada izgubi od nejake murcie. p.s. čudan mi je trener unicaje....perić zadnju tekmu zabije 13p u 20 min, a sada dobije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.10.2011. u 20:33
    Čovječe ova španjolska liga,ne znaš tko pije a tko plaća.Caja Laboral prošli tjedan dobije Fenera u gostima,danas izgubi doma od Valencije.
    Obrisan korisnik