Nogomet

Četiri utakmice, 20 golova

Ante Zovko • srijeda, 26.10.2011.
Četiri utakmice, 20 golova

Pravi "vatromet" prilika, golova i drugih zanimljivosti dogodio se večeras na četiri terena u osmini finala Carling kupa. Dva su dvoboja dobili gosti preokretima, a u druga dva o četvrtfinalu se odlučivalo u produžecima. Uz ukupno 20 golova.

Druga večer osmine finala Carling kupa, za razliku od prve, ponudila je isključivo dvoboje premierligaša. Manchester City produžio je sjajnu golgetersku formu, Liverpool je na krilima Luisa Suareza preokrenuo na Britanniji, Chelsea se grčevito borio za prolaz na Goodison Parku, a Blackburn i Newcastle odigrali su utakmicu za pamćenje.

U jednoj od dvije najučinkovitije utakmice večeri Manchester City pobijedio je Wolverhampton na Molineuxu 5:2 uz rapsodiju krajem prvog poluvremena. Wolverhampton, koji je u subotu prekinuo niz od pet uzastopnih poraza (2:2 protiv Swanseaja), nije mogao dobiti neugodnijeg protivnika. City, koji je u nedjelju "samljeo" gradskog suparnika, i u uvelike izmijenjenom sastavu za domaće je izgledao zastrašujuće.

Vezane vijesti

No, Vukovi se nisu dali impresionirati. Prvo je Edwards glavom pucao preko prečke, Kolarov je zatim igrao rukomu šesnaestercu, ali je to ostalo neprimijećeno, a minutu poslije, u 18., domaći vode. Vokes je pobjegao Kolo Toureu na desnoj strani, ubacio povratnu loptu, a Nenad Milijaš sjajnim udarcem "skida paučinu" u Cityjevom golu.

Odgovor je trebalo čekati 20 minuta, a bio je spektakularan. U 37. minuti Adam Johnson izjednačuje. De Jong je probio desno krilo, lopta dolazi do Džeke koji ostavlja za mladog veznjaka, a ovaj je preciznim udarcem, šalje u dalji kut. Dvije minute poslije toga drugi je pogodak završio u Wolverhamptonovoj mreži.

Johnson je ovaj put asistent, novim lijepim udarcem ovaj se put proslavio Nasri. Ni minuta nije prošla, a Džeko zaokružuje Cityjeve uraganske tri minute, a Johnson je opet asistent. Mogao je četvrti Cityjev gol pasti i u prvom dijelu, ali je pričekao do 50. minute. Kolarov pretrčava lijevi bok, Nasri čeka na povratnoj lopti i puca, a odbijenu loptu posprema Scapuzzi.

Golijada se nastavlja poslije desetak minuta, u 64., kad Džeko posprema svoj drugi gol nakon akcije s Nasrijem i Scapuzzijem. U 65. za manje od minutu na terenu O'Hara smanjuje na 5:2.

Liverpool je prošao Stoke City na Britanniji, gdje je u Premier ligi ove sezone poražen 1:0. Večeras su gosti preokrenuli pogocima Suareza i pobijedili 2:1.

Redsi su dominirali u prvom dijelu, ali kao što je to obično slučaj na Britanniji, radovali su se domaći. Thomas Sorensen na vratima je spašavao Stoke od udaraca Suareza i Carrolla, a u 36. Jones svladava Reinu. No, pogodak je poništen zbog prekršaja u akciji koja je prethodila pogotku. U 44. Stoke uistinu vodi nakon što je Walters oteo loptu Coatesu i pripremio Jonesu udarac glavom koji je za Reinu bio neobranjiv.

Međutim, Stoke nije dugo izdržao. U 54. minuti Suarez nakon pola tuceta promašaja u prvom dijelu sjajno se "tunelom" oslobađa čuvara i preciznim udarcem pronalazi put do mreže, a potom u 85. minuti donosi zasluženi prolaz Liverpoolu. Henderson mu je nabacio, a Urugvajac glavom svladava Sorensena.

Everton će još neko vrijeme žaliti priliku koju je imao protiv Chelseaja. Londonska je momčad prošla u produžetku s 2:1 iako je bila na konopcima u posljednjih pola sata prije isteka 90. minute.

Chelsea je u 16. minuti dobio priliku za vodstvo s bijele točke, ali Nicolas Anelka šlampavim udarcem šalje loptu pored desne stative. Sreća je zato pomazila Londončane u 38. Vratar Evertona Jan Mucha krivo procjenjuje ubačaj Salomona Kaloua, a lopta se na njegovu nesreću odbija u mrežu.

Dvostruka nevolja za Chelsea pojavljuje se u 60. minuti. Vratar Ross Turnbull ruši Tima Cahilla u kaznenom prostoru, zarađuje crveni karton, a Everton dobiva priliku s bijele točke. Petr Čech morao je na gol, a prvi zadatak bio mu je pokušati obraniti Bainesov pokušaj - i uspijeva. Prvi udarac se odbija natrag Bainesu, ali ovaj šalje loptu izvan okvira.

Everton je s igračem više potpuno nadigrao Chelsea. Nizale su se prilike oko Čecha, a u 83. domaći konačno uspijevaju pogoditi. Pričuva Coleman, koji se nije ni pošteno zagrijao, ubacuje sjajnu loptu za Sahu, a ovaj posprema loptu na bližoj stativi. Everton je krenuo odlučno završiti priču prije produžetaka, ali nije uspio.

Ravnoteža snaga uspostavljena je na terenu u 110. minuti kad Drenthe dobiva drugi žuti karton. Anelka potom pogađa stativu u situaciji kad je mogao birati u koji će dio mreže gađati. Bluesi su postajali sve opasniji i u 114. Sturridge donosi vodstvo i prolaz gostima.

Iako je na papiru izgledao najneatraktivnije, ogled Blackburna i Newcastlea ponudio je najviše drame. Newcastle je u završnici izborio produžetak, a nakon nove doze drame, Roversi idu dalje s ukupnih 4:3.

Roversi su vodili od četvrte minute pogotkom Rochine, a u 64. to je udvostručio Yakubu iz jedanaesterca. Međutim, Ewood Park ostao je u šoku u sudačkoj nadoknadi. U trećoj minuti Guthrie je pružio nadu Newcastleu, a u šestoj Cabaye iz slobodnog udarca šokira domaće navijače odvevši utakmicu u produžetke.

Ni tamo drame nije nedostajalo. Pedersen vraća Blacburn u vodstvo golom iz slobodnjaka s oko 35 metara u 99. minuti. Lopta je malo promijenila smjer okrznuvši Krula. U 105. Lovenkrands iznuđuje jedanaesterac za Svrake, sam ga izvodi - 3:3. Kad se činilo da će jedanasterci morati odlučiti o četvrtfinalu, u posljednjoj minuti Givet glavom osigurava četvrtfinale Blackburnu.

City, Chelsea, Liverpool i Blackburn u četvrtfinalu su se pridružili Arsenalu, Manchester Unitedu, Crystal Palaceu i Cardiffu. Ždrijeb četvrtfinala obavit će se u subotu, 29. listopada, a utakmice će se igrati 28. studenog.

Carling Cup

osmina finala

Arsenal2:1Bolton
Aldershot Town0:3Manchester United
Crystal Palace2:0Southampton
Cardiff1:0Burnley
Stoke City1:2Liverpool
Wolverhampton2:5Manchester City
Blackburn4:3 *Newcastle
Everton1:2 *Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2011. u 21:16
    brine me sto nam samo suarez zna zabit,u arsenala RVP u nas suarez...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2011. u 19:31
    I just can't get enough of LUIS SUAREZ!!
    Obrisan korisnik
  • IanZG27.10.2011. u 00:20
    Morao bih napomenuti da je prvi pogodak Suareza bila prvoklasna majstorija. Evo linka na YouTubeu, vjerojatno će ga maknuti uskoro, ali do tada uživajte :D http://www.youtube.com/watch?v=ZHZVPjf6Pi8&feature=feed
    IanZG
  • Obrisan korisnik26.10.2011. u 23:55
    prvi poraz newcastle ove sezone :=)
    Obrisan korisnik