Nogomet

Arsenal preokrenuo, United lagano

Ante Zovko • utorak, 25.10.2011.
Arsenal preokrenuo, United lagano

Odigrana su prva četiri susreta osmine finala Carling kupa. Najzanimljivije je bilo na Emiratesu, a Manchester United upisao je laganu pobjedu na gostovanju kod četvrtoligaša.

Manchester United imao je najlakši zadatak i najbrže je prošao. Engleski prvak nakon debakla na Old Traffordu u nedjelju gostovao je kod četvrtoligaša Aldershot Towna i s uvjetno rečeno rezervnom postavom upisao uvjerljivu, 3:0 pobjedu. Susret je značajan i zbog povratka kapetana Nemanje Vidića nakon višemjesečne stanke zbog ozljede.

Domaći otpor slomljen je nakon 15 minuta kad su Park i Cleverley odigrali dupli pas, a Korejac ulazi kazneni prostor i ubacuje za Berbatova kojem nije bilo teško skrenuti loptu za vodstvo. Bugarski napadač u 41. je minuti izvukao lijevog bočnog Strakera iz šesnaesterca i asistirao Michaelu Owenu, a iskusni napadač pogađa za 2:0.

Vezane vijesti

Crveni vragovi su na početku drugog dijela odlučili unijeti dašak atrakcije. U 48. minuti Cleverley pronalazi Valenciju na 20-ak metara, a Ekvadorac sjajnim udarcem pogađa rašlje Aldershotova gola za potvrdu pobjede.

Najzanimljivije je večeras bilo na Emiratesu gdje je Arsenal preokrenuo rezultat protiv Boltona prošavši dalje s 2:1. Bolton je, kao i domaćin, potpuno "promiješao" sastav u odnosu na vikend, a mjesta se našlo i za hrvatskog napadača Ivana Klasnića koji je odigrao cijeli susret. Gosti su se ravnopravno držali u prvom dijelu, a početkom drugog iznenadili Topnike.

Muamba, bivši polaznik Arsenalove škole, otima loptu, dodaje Pratleyju, ovaj vraća, a Muamba u 48. minuti dovodi Bolton u vodstvo. Četiri minute kasnije Kakuta je nabacio opasnu loptu našem reprezentativcu, ali ovaj puca preko okvira.

Bolton je to skupo platio jer su domaći preokrenuli rezultat u roku od tri minute. U 54. Aršavin odmjerenim udarcem svladava Bogdana, a Rus u 57. asistira Parku za njegov prvi gol u dresu Arsenala. Lukasz Fabianski umalo je u 76. minuti pokvario napore svojih suigrača kad mu je kod jedne obrane ispala lopta, ali na njegovu sreću u blizini nije bilo Boltonovih igrača.

Arsenal je opasno živio u završnici. Klasnić je mogao donijeti produžetak Boltonu u 87. minuti kad je sa šest metara opalio preko prečke. Bila je to posljednja prilika na utakmici i Topnici su devetu sezonu zaredom prošli u četvrtfinale.

Susret drugoligaša Cardiff Cityja i Burnleyja odlučio je domaći napadač Joe Mason zabivši odlučujući pogodak u 40. minuti. U Londonu su se također sastali drugoligaši, Crystal Palace i Southampton. Domaći su prošli dalje zahvaljujući pogocima Ambrosea u 74. i Eastera u 80. minuti, s bijele točke.

Ostala četiri susreta osmine finala engleskog Liga-kupa igraju se u srijedu.

Carling Cup

osmina finala

Arsenal2:1Bolton
Aldershot Town0:3Manchester United
Crystal Palace2:0Southampton
Cardiff1:0Burnley
Stoke City1:2Liverpool
Wolverhampton2:5Manchester City
Blackburn4:3 *Newcastle
Everton1:2 *Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2011. u 18:06
    samo tako Arsenal, uhvatiti kontinuitet utakmica bez poraza!
    Obrisan korisnik