Nogomet

Lucescu: "Majstorski talent Eduarda"

Nikola Vlahović • četvrtak, 27.10.2011.
Lucescu: "Majstorski talent Eduarda"
Foto: Kristijan Komarica

Eduardo da Silva sinoć je odigrao odličnu utakmicu za Šahtar u Ukrajinskom kupu protiv Dynama te se dva puta upisao u strijelce. Njegovu igru pohvalio je i trener Lucescu...

U osmini finala Ukrajinskog kupa snage su odmjerili Šahtar i Dynamo, a klub Darija Srne i Eduarda da Silve pobijedio je 3:2. Posebno je dobru utakmicu odigrao Eduardo, koji je zabio dva gola.

"Sretan sam što sam zabio dva pogotka, ali je najvažnije da smo mi pobijedili u vrlo važnoj utakmici. Pokazali smo da imamo jak karakter nakon utakmica sa Zenitom i Metalistom. Ova pobjeda donosi nam mnogo pozitivnih stvari", rekao je napadač za službenu stranicu svog kluba.

Osvrnuo se Eduardo i na odličnu reakciju kod prvog pogotka: "Vidio sam slobodan prostor kad je Srna ubacio loptu, utrčao sam na pravo mjesto i pogodio. Trebala nam je ova pobjeda. Nadam se da će se sada atmosfera u momčadi popraviti, sada su svi sretni".

Riječi hvale za hrvatskog reprezentativca imao je i trener Šahtara, Mircea Lucescu: "Eduardo je odigrao kvalitetnu utakmicu. Ne mislim samo zbog njegovih golova, njegova igra bila je dobra u svim segmentima. Pokazao je da ima majstorski talent".

Kapetan ukrajinskog kluba, Darijo Srna, asistirao je Eduardu kod prog pogotka: "Uspjeli smo zaboraviti na poraz od Metalista i orijentirati se na Dynamo. Zahvaljujem se suigračima i treneru, koji nas je odlično pripremio. Pobjedu poklanjam navijačima i našem predsjedniku, koji nas je ohrabrio prije utakmice i na tome sam mu zahvalan".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • madmax1727.10.2011. u 13:02
    Kasno pališ..
    madmax17
  • Obrisan korisnik27.10.2011. u 11:26
    a gle bolje da igra svaku utakmicu po 20,30 minuta ili slično nego da čami na klupi kao kranjčar,ovako barem dobiva utakmica tako da je to dobro za repku i njrgovu formu opčenito. Ja sam uvjeren da je dudu njihov najbolji napadač i to miljama daleko od bilo koga drugoga,da sam ja trener on bi mi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo927.10.2011. u 10:49
    a ti ga i dalje neces stavljati u prvih 11, da da sve vec znamo... kad sam vidio ovog lika prvi put bio mi je baš simpatičan i fora lik,sad je samo još jedan mutavac
    Ronaldo9