Liga prvakinja - Skupina B, 4. kolo, 29.10.2011.
Podravka Vegeta
Podravka Vegeta 21:24 Larvik HK
Larvik HK

Prvakinje Europe slavile u Koprivnici

Sportnet • subota, 29.10.2011.
Prvakinje Europe slavile u Koprivnici
Foto: RK Podravka Vegeta

Prvakinje Europe, na kraju se pokazalo, bile su ipak prejake za Podravku. Nakon ove utakmice Podravka ostaje na dnu tablice s jednim osvojenim bodom iz četiri utakmice.

Podravka je ugostila europske prvakinje, Larvik, a važnost događaja prepoznali su i građani Koprivnice koji su svoje Kokice nagradili punom dvoranom i bučnim navijanjem. Ekipa na parketu na tome im se odužila solidnim ulaskom u susret.

Prvi napad gostujuće ekipe zaustavlja Ivana Jelčić, a s druge strane gol zabija Sanja Damnjanović. Utakmica je tako počela u žestokom ritmu, a u trećoj minuti već je prvi sedmerac za gostujuću ekipu, na sreću Kokica ostaje neiskorišten.

U sedmoj minuti utakmice domaće vode 3:1. U kontranapadu Podravke srušena je Miranda Tatari i zaradila je prvi sedmerac za Podravku, koji nažalost brani golmanica gostujuće ekipe Cecilie Leganger. Ipak, Podravka igra čvrsto i koncentrirano u obrani i igračice Larvika teško dolaze do pogotka. Prvi pogodak iz kontre gostujuća ekipa zabija u 9. minuti utakmice.

Iako su gošće izjednačile na 4:4 u 13. minuti, u 16. Podravka odlazi na dva pogotka razlike, minutu kasnije ima i +3.

Nakon dva gola u nizu Larvika rezultat u 21. minuti je 8:7, igra se gol za gol uz prednost domaćih, da bi pogodak zabila Miranda Tatari i odvela svoju ekipu na 11:9 četiri minute do kraja poluvremena.

Publika se diže na noge nakon serije dobrih obrana, danas odlične Ivane Jeličić, koja u tim trenucima daje šansu suigračicama da na poluvrijeme odu s tri pogotka prednosti, no nakon dvije vezane pogreške u napadu ekipa Larvika iz dvije kontre dolazi do izjednačenja minutu prije kraja prvog dijela. Zadnji napad imaju igračice Podravke koje ne uspijevaju zabiti pogodak i na predah se odlazi s 11:11.

Prvi napad u drugom poluvremenu imaju igračice Podravke, Miranda Tatari predvodi igru, odlična akcija za Damnjanović ali njen šut zaustavlja vratnica. Prvi pogodak u nastavku tako zabija gostujuća ekipa, š to je ujedno i prvo vodstvo Larvika na utakmici. Larvik bolje ulazi u drugo poluvrijeme i u 34. minuti gostujuća ekipa prvi puta ima prednost od dva pogotka, rezultat je 11:13. U petoj minuti drugog poluvremena dolazi do duplog isključenja gostujućih igračica i Podravka ima priliku za priključak.

U igri pet na četiri Podravka dolazi do izjednačenja i napada za prvo vodstvo u drugom poluvremenu. Vesna Milanović Litre izborila je sedmerac na crti, koji zabija Sanja Damnjanović i Podravka opet ima prednost. Odličnu obranu Jeličić okrunila je Miranda Tatari, još jednom odličnom solo akcijom i pogotkom za 15:14 u jedanaestoj minuti nastavka. Nakon toga, gošće rade seriju 0-3 i odlaze na dva pogotka razlike. Potom je u 45. minuti isključena ponajbolja igračica Podravke, Sanja Damnjanović, pa gošće po prvi puta na utakmici odlaze na tri pogotka razlike (16:19). Teški su to trenuci za Podravku, uz čvrstu obranu Larvika koja domaćem napadu nije ostavljala mjesta za rješenja.

Ipak, priliku za ponovni priključak Podravka ima u 49. minuti utakmice, kad Damnjanović zabija sedmerac i gošće igraju sa igračicom manje. U zadnjih deset minuta utakmice ulazi se s 18:20 i napadom Podravke za potpuni priključak. Ivana Petković svojim prvim pogotkom na utakmici diže publiku na noge, a Podravka je na jednom pogotku zaostatka.

Četiri minute prije kraja Larvik traži minutu odmora te ima napad kod rezultata 20:22. Odličnom akcijom gošće probijaju obranu i odlaze na +3. Tri minute prije kraja isključena je igračica Larvika Tonja Larsen, minutu predaha zove trener Hrupec, ali Kokice ne iskorištavaju napad i vremena za preokret je sve manje. U posljednju minutu susreta ulazi se s 21:23, Kokice ne iskorištavaju svoj napad i gošće to kažnjavaju novim pogotkom. Utakmica završava rezultatom 21:24 za Larvik.

Najbolja igračica u redovima Podravke bila je Sanja Damnjanović (osam golova, pet iz sedmeraca) dok je Ivana Jelčić imala jedanaest obrana. Kod gostujuće ekipe treba istaknuti vratarku Leganger Cecilie, koja je obranila jedanaest lopti.

(Iz Koprivnice: Tomislav Rukelj)

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Podravka Vegeta21:24Larvik HK
Viborg28:28Krim Mercator
1Larvik HK 6161:138+238
2Viborg 6161:16106
3Krim Mercator 6143:151-86
4Podravka Vegeta 6146:161-154

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Balthazar30.10.2011. u 07:36
    Podravka nije zalutala u to društvo već se našla u daleko najjačoj skupini dok bi u svakoj drugoj skupini bilo moguće proći dalje. Pad u drugom poluvremenu također je logičan jer imaju daleko manji fond igračica. Po mom mišljenju u Podravki se u zadnje dvije godine jako dobro radi i nadam se da će... [više na forumu]
    Balthazar
  • Obrisan korisnik30.10.2011. u 07:20
    Podravka je zalutala u to društvo - u LP.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.10.2011. u 23:26
    dobro se drzala podravka
    Obrisan korisnik
  • Assassin5529.10.2011. u 21:33
    Uvijek izgube na isti način. Prvo poluvrijeme igraju odlično, vode, onda dobe par glupih golova i raspadnu se. :( Šteta!
    Assassin55
  • Zdren29.10.2011. u 20:26
    podnošljiv poraz
    Zdren