Nogomet

Borussia preko Grka do prve pobjede

Josip Piršljin • utorak, 01.11.2011.
Borussia preko Grka do prve pobjede
Foto: EPA

Odigrane su utakmice četvrtog kola u skupini F Lige prvaka u kojoj je do prve ovosezonske pobjede stigla dortmundska Borussia. Njemački prvaci su svladali grčke rezultatom 1:0 i prestigli ih na trećoj poziciji. U drugom susretu vodeći Arsenal je ugostio Marseille, no u Londonu nije bilo pogodaka.

Arsenal - Marseille 0:0

Arsenal je poslije slavlja na Velodromeu, nove bodove za učvršćenje prve pozicije u skupini želio osigurati i na svom Emiratesu protiv Marseillea. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka niti na jednoj strani, no igralo se vrlo otvoreno. Opasni su u redovima londonske momčadi bili Gervinho i Aaron Ramsey, dok je za gostujući Olympique u par navrata zaprijetio Loic Remy.

U nastavku utakmice Topnici su imali inicijativu i više prijetili vratima Stevea Mandande, ali je i Marseille igrao napadački i stvarao izgledne situacije. Arsene Wenger je u igru ubacio Van Persieja, Rosickog i Aršavina, ali niti oni nisu uspjeli promijeniti rezultat, te je ostalo 0:0.


Borussia Dortmund - Olympiakos 1:0
(Großkreutz 7')

Njemački prvaci su pred svojim navijačima na Signal-Iduna Parku tražili prvu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone. Sjajno su počeli pošto je već u sedmoj minuti odmjerenim udarcem izvan šesnaesterca gostiju zabio Kevin Großkreutz nakon kornera Marija Götzea. Do isteka prvih 45 minuta moglo je još biti promjene rezultata, no ostalo je 1:0.

U drugom poluvremenu se ponovno igralo vrlo otvoreno jer su obje ekipe išle na pogodak. Opasniji su bili nogometaši Jürgena Kloppa, a veliku je priliku imao Robert Lewandowski kada je iz teškog kuta pogodio stativu. Grci su pred kraj utakmice bacili sve karte u napad, no nisu uspjeli doći do izjednačujućeg gola. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić za domaću je momčad igrao do 75. minute.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Arsenal0:0Marseille
Borussia D.1:0Olympiakos
1Arsenal 67:6+111
2Marseille 67:4+310
3Olympiakos 68:6+29
4Borussia D. 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.11.2011. u 12:19
    koji glup termin LP,bas isti dan moraju igrati arsenal i BD kad mi milan i barca tt
    Obrisan korisnik
  • kaiser1302.11.2011. u 07:45
    Zadržati će ih na isti način ko i Sahina :)
    kaiser13
  • Obrisan korisnik02.11.2011. u 00:33
    Ne može Dortmund u Europi igrati kao u Bundesligi,iz jednog razloga imaju premaldu i prezelenu ekipu,ali sa vrhunskim klincima od koji su Gotze,Hummels i Subotić već sad svjetske klase.Dortmund mora naći načina da zadrži svu tu "djecu" jer ti klinci su extra talentirani,i da dovede još... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 23:47
    šteta da Dortmund ne igra u ligi prvaka isto ko u Bundesligi...jer su tamo fenomenalni..sljedeće kolo prava poslastica Arsenal-Dortmund
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 23:30
    Ajde,bitno da se otvorilo.Po meni je bila dobra utakmica,mogla je bit i veća pobjeda od 1:0,ali je opet moga uletit i koji grčki zalutali metak.Subotić je kriminalan,ne kužin kako ta panjina igra u tom klubu,ostali su svi manje više dobro odigrali,osim Götzea,koji je navodno ima nekih zdravstvenih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik