Nogomet

United rutinski, Baselu bod u Lisabonu

Josip Tolić • srijeda, 02.11.2011.
United rutinski, Baselu bod u Lisabonu
Foto: EPA

U utakmicama četvrtog kola Lige prvaka u skupini C Manchester je i po drugi put svladao rumunjskog prvaka Otelula iz Galatija s 2:0, a Basel je izborio vrijedan bod na gostovanju kod Benfice u Lisabonu.

Manchester United - Otelul Galati 2:0 (1:0)
(Valencia 8', Rooney 87')

Crveni vragovi nisu dopustili novo mučenje protiv rumunjske ekipe te su otvorili utakmicu brzim pogotkom. Akciju je pokrenuo Berbatov, produžio do Jonesa koji je ubacio u šesnaesterac, a tamo na drugoj stativi Antonio Valencia poentirao iz blizine. Krajem prvog poluvremena gosti su mogli izjednačiti kada je Nani "zakuhao" priliku za goste u kojoj je Neagu natjerao de Geu da refleksnom obranom sačuva svoju mrežu.

Nastavak dvoboja koji je vodio naš djelitelj pravde Mario Strahonja ponudio je šansu Berbatovu u 48. minuti, no njegov udarac iz blizine zaustavio je vratar Otelula Grahovac. Nakon što je u 58. minuti Costin s gol-linije blokirao pokušaj Andersona, Rumunji se nisu mogli spasiti drugog gola u svojoj mreži tri minute prije kraja. Wayne Rooney pucao je iz daljine, lopta se odbila od Sarghija i prevario vratara Grahovca za sigurnih 2:0.


Benfica - Basel 1:1 (1:0)
(Rodrigo 4'; Huggel 64')

Gosti iz Basela na Stadionu svjetlosti u Lisabonu nisu se ni snašli, a već su bili u zaostatku. Gaitán je asistirao Rodrigu koji je fantastičnim volejem doveo domaćine u vodstvo. Garay je u 19. minuti slabo reagirao na novu dobru loptu Gaitána u izglednoj šansi.

Kazna za propušteno stigla je sredinom nastavka. Igrala se 64. minuta kada je Huggel sjajno reagirao na Chipperfieldevo ubacivanje s lijeve strane i izjednačio rezultat. Već u idućem napadu Benfica je mogla vratiti vodstvo nakon što je Rodrigo uposlio Sommera, međutim, ostalo je 1:1 i Benfica je prepustila vodstvo u skupini Manchester Unitedu.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Manchester United2:0Otelul Galati
Benfica1:1Basel
1Benfica 68:4+412
2Basel 611:10+111
3Manchester United 611:8+39
4Otelul Galati 63:11-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.11.2011. u 23:52
    Basel je najveca kurva medju ekipama...Mnogo me kostao protiv Mancestera i sada protiv Benfike...Mrzim ga...
    Obrisan korisnik