Nogomet

Ranieri: "Milito zaslužuje veliki respekt"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.11.2011.
Ranieri: "Milito zaslužuje veliki respekt"
Foto: EPA

Momčad Claudija Ranierija stigla je, u susretu protiv Lillea, do trećeg europskog slavlja. Talijanski stručnjak u svom se osvrtu na netom odigran dvoboj posebno osvrnuo na igru Diega Milita, strijelca drugog pogotka, dok je strateg francuskog predstavnika razloge poraza pronašao u neiskustvu svog sastava...

Pogodak Samuela, a zatim i Milita bio je dovoljan za osvajanje devetog boda u okviru Skupine B Lige prvaka. Nogometaši Lilla tek su pred kraj susreta uspjeli zatresti mrežu Luce Castellazzija te je tako talijanska momčad na trenutak mogla zaboraviti na probleme koje ima u domaćem prvenstvu.

"Najvažnija večeras bila je volja, pokazati da je ova momčad posjeduje u zavidnim količinama. Odigrali smo prilično dobar susret, imamo devet bodova i nadomak smo osiguranju nastupa u idućoj fazi. Znate svi koliko je ovo teška sezona za nas, no mi se nećemo predati i to želim podcrtati. Suočili smo se s ozbiljnim protivnikom, Lille nije izgubio utakmice u Europi na gostujućem terenu skoro godinu dana. Nezgodan su protivnik bilo kome."

Diego Milito: "Presretan sam, osim pogotka, ovo je bila važna pobjeda i za momčad i za mene. Odigrali smo izvanredan susret, stvorili mnoštvo prilika, ali ono što je bilo najvažnije je upisati tri boda. Sada se okrećemo Seriji A."

60-godišnji stručnjak u svom je komentaru na dvoboj četvrtog kola pronašao mjesto i za Diega Milita. "Milito je stvorio velik broj prilika večeras i u jednako velikoj mjeri pomogao momčadi. Bio je željan igre i uspjeha i ja mogu biti samo vrlo sretan što je napokon uspio i poentirati. Pomogao je Interu da upiše pobjedu u Ligi prvaka i kao takav zaslužuje veliki respekt."

Rudija Garciju, nakon poraza je utješila vijest o remiju Trabzonspora i CSKA. Posljednjeplasirana momčad skupine tako još uvijek gaji nade da može stići do pozicije koja vodi u Europsku ligu.

"Dobra vijest u ovoj večeri je remi naša druga dva protivnika. Što se tiče Intera, dva smo puta igrali protiv njih i oba puta ostao je isti osjećaj. Njihovo iskustvo, odnosno naše neiskustvo razlika su i to se osjeti i na rezultatu. Trudili smo se vratiti, ali protiv ovakvog protivnika to je težak zadatak. Sada moramo slaviti u preostala dva susreta, ali mi to možemo."

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Trabzonspor0:0CSKA Moskva
Inter2:1Lille
1Inter 68:7+110
2CSKA Moskva 69:8+18
3Trabzonspor 63:5-27
4Lille 66:606

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Trabzonspor0:0CSKA Moskva
Inter2:1Lille
1Inter 68:7+110
2CSKA Moskva 69:8+18
3Trabzonspor 63:5-27
4Lille 66:606

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • gangrena03.11.2011. u 14:54
    ne volim inter ali kakav osjećaj za gol ima ovaj milito, strašno
    gangrena
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 13:37
    Forza Inter !!!
    Obrisan korisnik