Tenis

Završetak dva Čilićeva niza

Ivor Krapac • četvrtak, 03.11.2011.
Završetak dva Čilićeva niza
Foto: Kristijan Komarica

Poslije šest uzastopnih pobjeda, s početkom niza na prošlotjednom putu do naslova u Sankt Peterburgu, kao i četiri slavlja u isto toliko međusobnih susreta s Marcelom Granollersom, Marin Čilić doživio je prekid obje spomenute uspješne serije porazom u osmini finala ATP turnira u Valenciji. Granollers ga je iznenadio u tri seta...

Četvrtak nije bio sretan dan za hrvatske tenisače u ogledu sa suparnicima od kojih ranije nisu gubili. Ivan Ljubičić je u Baselu pretrpio poraz od Floriana Mayera, protiv kojeg je dotad imao 3-0 u međusobnom omjeru, dok je Marin Čilić među posljednjih 16 ATP turnira iz serije 500 u Valenciji zaustavljen u ogledu s Marcelom Granollersom, od kojega je bio jači u sva četiri njihova ranija ogleda. 25-godišnji Španjolac, 34. na svijetu, pobrinuo se za prekid tog niza s 3:6, 6:3 i 7:5, osiguravši četvrtfinalni susret s trećepostavljenim Francuzom Gaelom Monfilsom.

Razočaranje za Tsongu

Jo-Wilfried Tsonga, koji je među kandidatima za jedno od preostala tri raspoloživa mjesta za nastup na ATP finalu u Londonu, nije se probio u četvrtfinale. Od drugopostavljenog Francuza je sa 7:6(5) i 6:2 bio jači Amerikanac Sam Querrey, koji je ove godine upao u probleme s formom i ozljedom lakta, zbog čega je ispao iz kruga prvih 100 na svijetu. Trenutno je 116. na ATP ljestvici.

Vezane vijesti

Ipak, bez obzira na ovaj poraz, Tsongini izgledi da zaigra u Londonu i dalje nisu loši. Ovog tjedna se u utrci za put na završnicu sezone nalazi na sedmom mjestu, s 520 bodova prednosti pred devetoplasiranim Španjolcem Nicolasom Almagrom, prvim igračem ispod crte. Almagro je u Valenciji izgubio već u prvom kolu, iznenadio ga je Juan Monaco.

Čilić je, tako, doživio prekid niza od šest uzastopnih pobjeda. Pet je proslavio prošlog tjedna u Sankt Peterburgu, a šestu u srijedu u prvom kolu ovog turnira protiv Milosa Raonica.

U prva dva seta hrvatsko-španjolskog ogleda osmine finala presudio je po jedan break. Čilić ga je napravio na početku prve dionice, za vodstvo od 2:0, dok je Granollers u drugom setu uzvratio s ključnim breakom za vodstvo od 3:1.

Najizjednačeniji set počeo je bolje za domaćeg aduta i španjolske ljubitelje tenisa, s breakom na putu do 2:0, ali Marin se ubrzo vratio uz break za poravnanje na 2:2. U završnici seta, Granollers je dočekao novu priliku kod 5:5, kada mu je, na trećoj break-lopti u tom gemu, prvi hrvatski reket pomogao dvostrukom pogreškom. Na Španjolčevom servisu za pobjedu, Čilić je imao priliku za povratak, bio je na 15:40, ali obje break-lopte ostale su bez realizacije.

Poslije oproštaja od Valencije, vodeći hrvatski tenisač otputovat će u Pariz, na Masters 1000 turnir u Bercyju. Marina u Francuskoj čeka posljednji turnirski nastup u sezoni.

ATP Valencia, 3.11.2011., osmina finala:
Granollers (Španjolska) - Čilić (Hrvatska) 3:6, 6:3, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.11.2011. u 13:24
    Bravo Marine,odmori se zaslužio si...:)
    Obrisan korisnik
  • rios04.11.2011. u 09:15
    Jedino sam zadovoljan ako osvoji Bercy...ostalo sve je jadno i skromno...pogotovo zbog podbačaja u Valenciji od polurekreativca...
    rios
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 19:51
    i meni... kad sam prognozirao da na slj. turnirima Valencija/Bercy pada već u 1. kolu...OK fulo sam za kolo...al isti K...kad je protiv tog Granollersa imao 4-0 H2H..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 18:30
    Kad sam ja rekao da je lako osvajati turnire po Rusiji, vi mi lupate minuse... c c c
    Obrisan korisnik