Tenis

Dodig i Troicki iznenadili treće nositelje

Ivor Krapac • četvrtak, 03.11.2011.
Dodig i Troicki iznenadili treće nositelje
Foto: Bruno Karadža

Ivan Dodig i Srbin Viktor Troicki proslavili su drugu pobjedu u konkurenciji parova na ATP turniru iz serije 500 u Baselu. U četvrtfinalu su bili jači od trećih nositelja, Nijemca Christophera Kasa i Austrijanca Alexandera Peye...

U singlu im nije išlo, i jedan i drugi zaustavljeni su u prvom kolu, ali Ivan Dodig i Viktor Troicki su se zajedničkim nastupom u paru pobrinuli da dočekaju vikend u Baselu. U četvrtak su prošli četvrtfinale s 4:6, 6:4 i 10:5 protiv trećepostavljenog njemačko-austrijskog dvojca Christopher Kas/Alexander Peya, izborivši polufinalni ogled s prvim nositeljima Michaelom Llodrom i Nenadom Zimonjićem.

Polufinale će se odigrati u subotu, a Llodra i Zimonjić su do njega došli bez odigranog poena u četvrtfinalu, predajom Mardyja Fisha i Andyja Roddicka zbog Fishove ozljede lijeve zadnje lože.

Dodigu će to biti drugo ovogodišnje polufinale u parovima, nakon Chennaija s početka sezone, kada je igrao s Marinom Čilićem. U međuvremenu je zaigrao u četiri četvrtfinala na ATP Touru, uključujući nedavno s Thomazom Belluccijem na Masters 1000 turniru u Šangaju, ali dalje od toga nije išlo.

Svjetski broj jedan Novak Đoković uvjerljivo se probio u četvrtfinale singla. Za razliku od prvog kola, kada je trebao tri seta protiv Xaviera Malissea, u osmini finala slavio je bez poteškoća, sa 6:1 i 6:2 protiv poljskog kvalifikanta Lukasza Kubota.

U četvrtak je u akciji bio još samo jedan nositelj, sedmopostavljeni Andy Roddick, uz prolazak s 2:6, 6:3 i 6:3 protiv Čeha Radeka Štepaneka. Sljedeći Amerikančev izazov bit će četvrtfinalni ogled s Rogerom Federerom u njegovom rodnom Baselu - Švicarac će u taj meč ući s prednošću od 20-2 u međusobnom omjeru, a zanimljivo, prvi i posljednji od dosadašnja 22 dvoboja odigrali su upravo na ovom turniru, s Federerovim pobjedama 2001. u četvrtfinalu i lani u polufinalu. U Baselu su igrali i '02. godine, kada je Švicarac slavio u četvrtfinalu.

ATP Basel, 3.11.2011., osmina finala:
Đoković (Srbija, 1) - Kubot (Poljska, Q) 6:1, 6:2
Nishikori (Japan) - Seppi (Italija) 6:3, 7:6(4)
Kukuškin (Kazahstan, LL) - Blake (SAD, Q) 6:3, 6:4
Roddick (SAD, 7) - R. Štepanek (Češka) 2:6, 6:3, 6:3
Wawrinka (Švicarska) - Haase (Nizozemska) 4:6, 6:1, 6:2.

Parovi, prvo kolo:
Fleming/Hutchins (Velika Britanija) - Bohli/Chiudinelli (Švicarska, WC) 6:3, 6:1.

Četvrtfinale:
Dodig/Troicki (Hrvatska/Srbija) - Kas/Peya (Njemačka/Austrija, 3) 4:6, 6:4, 10:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2011. u 11:13
    Laganih 10.000 eura u džep za 2 kola, nije loše.
    Obrisan korisnik