Nogomet

Atletico i Braga bez milosti

Marko Domljanović • petak, 04.11.2011.
Atletico i Braga bez milosti
Foto: EPA

U skupinama G, H i I večeras nismo vidjeli niti jednu pobjedu gostiju, a bod su jedino izvukli AZ u Beču i Club Brugge na gostovanju Birminghamu. Atletico je uvjerljivo svladao Udinese kao i Braga Maribor, a pobjedu je upisao i škotski Celtic.

Skupina G

Metalist - Malmö 3:1
(Taison 46', 56', Fininho 90'/Ranégie 66')

Dinamov protivnik iz kvalifikacija za Ligu prvaka upisao je poraz na gostovanju kod Metalista. Nakon 0:0 na poluvremenu, domaćini su poveli već u prvoj minuti igre u nastavku. Taison je uzeo loptu na sredini igrališta, sjurio se do protivničkog gola i mirno poentirao. Deset minuta kasnije, isti igrač je opet u glavnoj ulozi, ali ovaj put Brazilac pogađa iz slobodnog udarca. Šveđani su se vratili u utakmicu još deset minuta kasnije nakon što se Ranégie odlično oslobodio čuvara, ali sve nade gostiju potopio je Fininho nakon što mu je sve pripremio Taison prodorom po desnoj strani

Austria Beč - AZ 2:2
(Ortlechner 58', Barazite 61'/Elm(11m) 19', Wernbloom 44')

Gosti iz Nizozemske u vodstvo dolaze u 19. minuti nakon što je Margreitter igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru i tako omogućio Elmu da poentira s bijele točke. Nakon što je Wernbloom udvostručio vodstvo svoje momčadi samo minutu prije predaha, činilo se da Austrijancima nema spasa.

Međutim, nakon gužve u gostujućem šesnaestercu Ortlechner u 58. minuti smanjuje rezultat, a samo tri minute kasnije već je 2:2 nakon što Alvaradu iz ruku ispada udarac Juna. Do kraja ipak više nije bilo pogodaka pa i jedni i drugi nakon večerašnje utakmice upisuju po bod.

Skupina H

Braga - Maribor 5:1
(Lima 4', Alan 7', Elderson 38', Paolo Vinicus 85', Merida 90'/Volaš 62')

Prošlogodišnji finalist ovog natjecanja furiozno je otvorio utakmicu protiv gostiju iz Slovenije. Već je nakon sedam minuta na semaforu pisalo 2:0 nakon što su Lima i Alan načeli Maribor. Sve dvojbe riješio je Elderson nakon nabacivanja iz kuta sedam minuta prije predaha.

Tračak nade gostima donosi Volaš u 62. minuti, ali više od toga Slovenci nisu mogli. U 85. minuti Paolo Vinicus pogađa nakon još jednog udarca iz kuta, a Merida stavlja točku na i u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Birmingham - Club Brugge 2:2
(Beausejor 55', King(11m) 74'/Meunier 39', Akpala 44')

Po jedno poluvrijeme pripalo je svakom od suparnika na utakmici u Birminghamu što znači da su se obje momčadi morale zadovoljiti bodom. Gosti su nešto bolje otvorili utakmicu, ali na pogotke se moralo čekati do završnice poluvremena. Najprije Meunier nakon kornera pogađa za 0:1 u 39. minuti, a pet minuta kasnije Akpala udvostručuje vodstvo.

Ipak, domaćini se uspijevaju pribrati i nakon samo deset minuta igre u drugom dijelu Beausejor smanjuje na 1:2. Konačan rezultat postavlja King iz kaznenog udarca u 74. minuti.

Skupina I

Celtic - Rennes 3:1
(Stokes 30', 43', Hooper 82'/Mangane 2')

Gosti iz Francuske šokirali su svoje domaćine nakon što je Mangane realizirao Feretov udarac iz kuta. Ipak, Škoti već do poluvremena preokreću utakmicu u svoju korist zahvaljujući golovima Stokesa. U drugom dijelu Rennes prijeti i očajnički pokušava doći do pogotka, ali Hooper u 82. minuti odlučuje pobjednika nakon ubacivanja Samarasa.

Atletico - Udinese 4:0
(Adrian Lopez 7', 12', Diego 37', Falcao 67')

Talijanski je predstavnik večeras na gostovanju u Madridu doživio pravi potop sa čak četiri pogotka u svojoj mreži. Sve je bilo riješeno već u prvom dijelu u kojem su Španjolci zabili tri pogotka i tako osigurali veliku prednost u nastavku. Furiozan početak domaćina pogocima je okrunio Adrian Lopez u 7. i 12. minuti, a Diego u 37. minuti rješava sve dvojbe. U drugom dijelu tempo je malo pao, ali i to je bilo dovoljno da Falcao zabije i četvrti Atleticov gol u 67. minuti i nanese Udineseu najteži poraz ove sezone.

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Braga5:1Maribor
Birmingham City2:2Club Brugge
1Braga 612:6+611
2Club Brugge 612:9+311
3Birmingham City 68:8010
4Maribor 66:15-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.11.2011. u 12:17
    Bravo momci, trofej se vraća kući.
    Obrisan korisnik
  • ElKun1004.11.2011. u 00:16
    Vamos Atletii!
    ElKun10