Košarka

Cibona na iskušenju u Pioniru

Dino Brumec • subota, 05.11.2011.
Cibona na iskušenju u Pioniru
Foto: Davor Sajko

Šesto kolo ABA lige donosi nam vječni derbi Partizana i Cibone. U nedjelju popodne dva velikana europske košarke ukrstit će koplja i pokušati doći do pete pobjede u ovosezonskoj Regionalnoj ligi. Zagreb će dočekati druge srpske velikane Crvenu Zvezdu, dok Cedevita putuje u Domžale uzeti još jednu pobjedu. Maccabi opet "napušta" raspored natjecanja i svoje će šesto kolo odigrati pred samu Novu godinu na gostovanju u Vršcu, protiv Hemofarma.

Cedevita ide u Domžale na gostovanje protiv Heliosa koji još čeka na svoju prvu pobjedu ove sezone u ABA ligi. Cedevita je prošli tjedan razbila i razmontirala Zagreb Croatia osiguranje i apsolutno je se može promatrati kao favorita protiv Slovenaca. No, ne pobjeđuju uvijek favoriti, a toga je svjestan i Dražen Anzulović koji staje na loptu i poziva na oprez prije utakmice.

Cedevita trenutačno ima omjer 4-1, a da bi došla do pete pobjede, svog protivnika mora shvatiti dosta ozbiljno. Helios je prošli tjedan izgubio od Olimpije na svom terenu i igračima je zasigurno dosta prosipanja bodova pred svojom publikom pa tu možda nađu dodatni motiv za ugrožavanje Cedevitine momčadi.

Raspored

Subota, 5. rujna:
Helios – Cedevita 17:00
Budućnost – Krka 18:00
Olimpija – Radnički 19:00
Zagreb – Crvena Zvezda 20:00

Nedjelja, 6. rujna:
Partizan – Cibona 17:00
Zlatorog – Široki 20:00

Zagreb Croatia osiguranje na svom terenu očekuje Crvenu Zvezdu, a atmosfera u Zagrebovoj momčadi nikako ne može biti dobra poslije ovakvog ulaska u sezonu. Nakon što ih je CSKA razbio u Areni Zagreb, košarkaši Zagreba nekoliko su puta naglasili da je ABA liga njihova realnost i da su im misli usmjerene na utakmicu sa Zvezdom.

Za košarkaške zaljubljenike u Hrvatskoj ostaje nada da su Zagrebaši samo utonuli u zimski san iz kojeg će se ubrzo probuditi i pokazati svima da nisu obična kanta za napucavanje. U posljednje dvije utakmice Zagreb je zabilježio dva poraza, zapravo dvije katastrofe, kada ga je najprije Cedevita zamrznula na -46, a nakon toga ga je i CSKA svladao 42 razlike.

Trenutačni kadar Zagrebaša, barem na papiru, ne bi smio odgovarati takvim rezultatskim i igračkim katastrofama. "Vidi se da Zagreb ima problema", nakon utakmice Zagreb – CSKA rekao je Andrej Kiriljenko, a ako to vidi i veliki Rus jasno je da tu nešto nikako ne štima. Nadajmo se da će ovi rezultati Zagreba, u kojima kao da igrači pokušavaju dostići Kiriljenkov broj na dresu kada je visina poraza u pitanju, ubrzo prestati i da će Zagreb već sljedeću utakmicu odigrati mnogo ozbiljnije.

Svetislav Pešić, trener Zvezde o Zagrebu je rekao: "Ova momčad Zagreba ima veliki potencijal, ali sigurno im treba vremena tako da je za očekivati da će u nastavku sezone igrati sve bolje. Bez ikakve sumnje, oni posjeduju kvalitetu, a njihov ponos sigurno im neće dozvoliti ponavljanje onakvih poraza. Ranjeni lav uvijek je najopasniji."

U nedjelju je na rasporedu derbi kola jer u Beograd dolazi Cibona. Bit će to sraz dva europska košarkaška velikana, a oba kluba za sad imaju po četiri pobjede i jedan poraz. Ovi porazi odnose se na gostovanja u Izraelu gdje se Maccabi protiv oba kluba pokazao kao pretežak protivnik.

Jasno je da je Partizan u ovoj utakmici favorit, prije svega zbog domaćeg terena, ali Cibona na početku ove sezone igra dosta dobro i može se očekivati pružanje solidnog otpora srpskom prvaku. Uz malo sreće, možda će Cibona biti ta koja će prva doći do pete pobjede.

Od ostalih utakmica potrebno je izdvojiti gostovanje Širokog protiv fenjeraša Zlatoroga koji je još uvijek bez pobjede u ABA ligi. Široki je na omjeru 2-3 i nakon ovog gostovanja žele imati polovičan učinak. Krka ide u goste Budućnosti, a stopostotna Olimpija dočekuje Radnički.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2011. u 23:21
    haha, ma ne volim ni ja konobara radića, al u toj situaciji u dubravi moram stat na stranu sudaca, dobro su sudili, a dubrava nazalost ima jako loš roster ove godine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2011. u 16:56
    radicu, ne kenjaj;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2011. u 10:48
    Prvo nauči gramatiku, a onda nešto pričaj. Suci u Dubravi su sudili sve po pravilima, osim ako ti misliš da psovanje majke, ulazak u teren s klupe i razbijanje flaše vode od pod nije za tehničku. Ako misliš da nije, onda se odmah ostavi košarke i praćenja iste. Inače, iz Dubrave sam i navijam za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2011. u 10:34
    Zanimljivo je bilu u Dubravi, sudci a i Anzulović se baš nisu dobro proveli, najljepši dio tekem je kad je publika povjereneika lige Anzulovića izbacila iz dvorane prije kraja utakmice. Križevci se ne zaboravljaju!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2011. u 10:32
    Utakmica A2 lige GKK Šibenik-Poličnik,prekinuta 7,5 minuta prije kraja pri vodstvu Šibenika 10 koševa,jer je isključen drugi centar Poličnika br.4,nakon dobivene pete osobne,uzima loptu i pogađa suca u glavu,nakon toga zaletio se i opizdio ga šakom u glavu. Nakon vijećanja utakmica je prekinuta. To... [više na forumu]
    Obrisan korisnik