Košarka

Dobra Žorićeva partija

Dino Brumec • nedjelja, 06.11.2011.
Dobra Žorićeva partija
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U šestom odigranom kolu španjolske košarkaške lige svi klubovi iz vodećeg četverolista zabilježili su nove, pete pobjede. Zanimljiva je činjenica da tri od ta četiri kluba u svojem sastavu imaju barem jednog Hrvata. Manresa i Bilbao jučer su otvorili ovo kolo.

Unicaja je na svom terenu dočekala momčad Valladolida i svladala je 78:51. U pobjedničkoj momčadi odličnu partiju pružio je Luka Žorić. U samo 17 minuta na parketu postigao je isto toliko koševa i ostvario devet skokova. Bio je najbolji strijelac i drugi skakač Unicaje.

Hrvoje Perić dobio je dosta minuta na parketu (27) i ostvario all-round učinak od sedam koševa, šest skokova i četiri asistencije. Dalibor Bagarić u 16 je minuta postigao šest poena i ostvario dva skoka.

Momčad Alicantea pobijedila je Gran Canariju 58:55, a svoj obol pobjedi dao je i Mario Stojić. Postigao je dva koša i ostvario jedan skok u 18 minuta na parketu. Barcelona je ostvarila domaću pobjedu nad Joventutom 82:70.

Real Madrid na svom je terenu svladao Cajasol, a Ante Tomić za 15 minuta provedenih u igri ostvario je dva koša, pet skokova i dvije asistencije. Najbolji strijelac Reala bio je Pocius s 15 poena, a Cajasola bivši stanovnik Zadra Carl English sa 14 ubačaja.

Četiri kluba u dosadašnjih šest kola imaju po pet pobjeda, a to su : Barcelona, Unicaja, Real Madrid i Alicante. Bilbao Marka Banića ima tri, a Bagarićev Valladolid jednu pobjedu, ali uz utakmicu manje.

ACB liga, 6. kolo:
Estudiantes – Zaragoza 67:63
Lagun – Valencia 80:86
Unicaja – Valladolid 78:51
Caja Laboral – Blusens Monbus 72:53
Alicante – Gran Canaria 58:55
Real Madrid – Cajasol 78:65
Murcia – Fuenlabrada 71:65
Barcelona – Joventut 82:70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 09:55
    žorić je vrlo dobar u unicaji ove sezone, čak bih rekao iza freelanda najbolji igrač! perić pak dobro koristi minute.
    Obrisan korisnik