Tenis

Vrljić pobijedila i u paru

Maja Giljanović • srijeda, 09.11.2011.
Vrljić pobijedila i u paru
Foto: Maja Giljanović

Nakon što je prvi put u tri pokušaja pobijedila Lenku Jurikovu i izborila osminu finala Ana Vrljić je na 25.000 $ vrijednom ITF Challengeru u poljskom Opoleu izborila i četvrtfinale parova. Zagrepčanka i Poljakinja Sandra Zanjevska na terenu su se protiv Gorbačkove i Rafikove zadržale jedva 40 minuta, ispustile samo dva gema i izborile susret protiv drugih nositeljica.

Utorak u Opoleu Ani Vrljić je donio dvostruki program, a Zagrepčanka je zadatke obavile za ocjenu pet i na 25.000 $ vrijednom ITF Challengeru izborila jednu osminu finala i jedno četvrtfinale.

Od Lenke Jurikove u prethodna je dva ogleda gubila bez da je osvojila set (u Zagrebu prije dva mjeseca i u Hechingenu prije dvije godine) da bi ovog puta Slovakinju pobijedila 2:6, 6:4, 6:3, a optimalnu radnu temperaturu prenijela je i na susret prvog kola turnira parova. Zagrepčanka i Poljakinja Sandra Zanjevska nisu okolišale protiv Nadežde Gorbačkove i Antonine Rafikove, ispustile su samo dva gema, oba u prvom setu.

Za polufinale parova u srijedu Vrljić igra protiv drugih nositeljica Kristine Mladenovic i Naomi Broady, a za pojedinačno četvrtfinale u četvrtak protiv pobjednice susreta između Mladenovic i Valerije Sokolove.

Ajla Tomljanović je u Arizoni na 75.000 $ vrijednom ITF Challengeru u Phoenixu. Osmu nositeljicu koja se ovog tjedna nalazi na nikad boljem 145. mjestu u prvom kolu čeka Julia Boserup (216.), a četvrte nositeljice turnira parova Tomljanović i Amerikanka Jamie Hampton otvaraju protiv Chi Chi Scholl i Tamaryn Hendler.

Opole, 1. kolo parova:
VRLJIĆ/Zanjevska (Hrvatska/Poljska) - Gorbačkova/Rafikova (Rusija) 6:2, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!