Nogomet

Bilić: "Igrači su bili bez greške"

Nikola Vlahović • petak, 11.11.2011.
Bilić: "Igrači su bili bez greške"
Foto: EPA

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je odličnu utakmicu u Istanbulu te je s 3:0 pobijedila Tursku. Izbornik Slaven Bilić bio je prezadovoljan te je naglasio da je svaki igrač odigrao fenomenalnu utakmicu...

Pobjedom od 3:0 Hrvatska je otvorila vrata Europskog prvenstva, a izbornik Slaven Bilić nije skrivao svoje zadovoljstvo poslije utakmice te je naglasio da je ovo velika pobjeda.

"Ovo je bilo fenomenalno. Čestitam igračima koji su bili bez iti jedne greške u svakom pogledu. U čuvanju lopte, u pokrivanju, u motivaciji, u bliskosti, u kontrama u svemu su jednostavno bili odlični. Gledao sam Tursku u puno utakmica dok smo se spremali za ovaj susret i nitko ih nije ovako nadigrao, bili su bespomoćni", rekao je Bilić u mikrofon HTV-a.

O Grčkoj, Turskoj, Euru

Slaven Bilić: "Najlakše se izvlačiti na motivaciju, ali ona nikad nije bila sporna. Nije isto igrati protiv Andore i igrati jednu ovakvu utakmicu. Govoriti da smo mi u Grčkoj bili nemotivirani to je podcjenjivanje igrača i stručnog stožera. Ovo je bila prava utakmica i to nam odgovara. Nama je teže plasirati se na Euro, nego tamo napraviti nešto veliko. Nama odgovaraju momčadi kakve će biti na Euru, a tu smo mi strahovito jaki".

Prokomentirao je izbornik i igru Turske: "Oni su ekipa koja nema puno udaraca na gol, ali ima posjed na protivničkoj polovici i kad to spojite s par odličnih pojedinaca onda su vrlo opasni".

Bilić je još jednom ponovio da Hrvatskoj više odgovaraju protivnici poput Turske, a ne slabije ekipe koje se samo brane: "Rijetke su utakmice koje su obostrane. Mi smo stalno, ili zbog kvalitete ili nekvalitete protivnika, prisiljeni napadati na gol, posebno zbog navijača, a takve blokove je teško probiti. Ovo je bila obostrana utakmica i zato smo bili puno mirniji. Pustili smo njihovim stoperima da vode igru i zaustavili smo im veznjake. Jednostavno, svaki kotačić u našoj momčadi je štimao".

Istaknuo je Bilić da su svi naši igrači bili odlični, ali napadački dvojac je odigrao posebnu utakmicu: "Svi su naši igrači bili fenomenalni, od vratara preko obrane do napada. Međutim, ako nešto moram istaknuti onda je to trka naših napadača. Bez takvog pritiska kakav su oni radili nema sreće u današnjem nogometu".

U utorak se igra uzvrat u Zagrebu, a Bilić naglašava da još ništa nije gotovo: "Turci su izuzetno kvalitetna ekipa i mi smo toga svjesni. Još uvijek nije ništa gotovo. Njima će faliti par igrača, ali smo i mi osakaćeni. Tek je završeno jedno poluvrijeme i čeka nas težak posao u Zagrebu".

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.11.2011. u 16:17
    čista 5-ica
    Obrisan korisnik
  • irilov12.11.2011. u 17:11
    a ja mislim da baš to i jest sport- auforija i tragedija, jedna uz rame drugoj...,
    irilov
  • Obrisan korisnik12.11.2011. u 14:45
    Jedna od 10 najboljih utakmica ikad. Pravi timski rad gdje je baš svaki igrač odigrao za odličnu ocjenu. Biliću isto čista desetka za taktiku. Vidi se da i mi možemo igrati moderan nogomet. Šifo, Dujmović, Ćorluka i Pletikosa možda nemaju dobar status u klubu ili im je klub slab, ali vrhunski su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ElKun1012.11.2011. u 13:54
    Vidi se da si pijan ko džubre!
    ElKun10
  • soecc12.11.2011. u 13:53
    Nađi jedan moj komentar gdje pljujem Bilića, i prepisat ću ti stan. Evo, imamo i svjedoke ovdje.
    soecc