Nogomet

Rakitić: "Bilo je jako puno emocija"

Nikola Vlahović • subota, 12.11.2011.
Rakitić: "Bilo je jako puno emocija"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska reprezentacija noćas se vratila u Zagreb, a okupljenim novinarima obratili su se reprezentativci koji su prezadovoljni pobjedom nad Turskom...

Ivica Olić, Mario Mandžukić i Vedran Ćorluka poslali su po jednu loptu iza leđa Volkana Demirela i tako donijeli veliku pobjedu u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Ivan Perišić: "Žao mi je što nisam igrao, posebno jer sam u zadnjim utakmicama bio redovit. Međutim, vjerujem da ću u utorak dobiti priliku".

Ćorluka nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji, a zbog ozljede je njegov nastup bio upitan, međutim, na kraju je Čarli odigrao odličnu utakmicu te je zabio pogodak.

"Uzvratnu utakmicu treba odraditi isto kao ovu jer još ništa nije gotovo. O nikakvoj osveti nismo razmišljali i bili smo koncentrirani samo na ovu utakmicu. Dobro mi je sjela pozicija lijevog beka, ali nadam se ne zauvijek", sa smiješkom je rekao naš branič.

Dobru utakmicu odradio je i stoper Dinama, Domagoj Vida: "Nadam se da će sada sve krenuti na bolje. Dogovorili smo se da idemo hrabro od prve minute i to je bila odlična taktika. Imao sam malo treme na početku, dok je stadion grmio. Idemo ih u utorak dokrajčiti pa neka oni plaču kao mi na Euru".

Ivan Rakitić je istaknuo da je utakmica bila nabijena emocijama: "Ovo je bilo fenomenalno, bilo je jako puno emocija, ali smo psihički bili puno bolji nego na utakmici u Grčkoj. Vjerovali smo u sebe i zato smo pobijedili. Nismo slavili, to ćemo napraviti u utorak. Nadam se samo da će stadion biti pun, to smo zaslužili".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • soecc12.11.2011. u 13:51
    Svaka čast na isprikama, ali ne treba za svaki neuspjeh pljuvat ko blesav, kao ni za svaku pobjedu dizati ih u nebesa. Zbog pobjeda se veselimo, a zbog poraza tugujemo. Kao da je njima ugodno kad se nabacujemo drvljem i kamenjem, nakon što loše odigraju.
    soecc
  • Obrisan korisnik12.11.2011. u 13:42
    otvorim Sportnet i sve živo u vezi reprezentacije,zaslužili su crna rupa od turske do turske od sada nastupaju bolji dani
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.11.2011. u 13:35
    Dajte mi nađite momčad osim Barcelone, Reala i eventualno Španjolske koja nema problema s momčadima u kojoj 5 igrača ne izlazi iz šesnaestarca osim kad njihov golman ima ispucavanje?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.11.2011. u 12:24
    nemaš im se šta ispričavat. Igrali su do sada ko kukavice i blamirali se. Jučer smo dobili samo zbog pristupa koji je bio pravi i molim Boga da to bude tako iz utakmice u utakmicu. Ova injekcija samopouzdanja im je bila prijeko potrebna.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.11.2011. u 12:12
    Ovako, ja sam bio čitavo vrijeme uvjeren da ćemo popušiti od Turaka, naše prezentacije u kvalifikacijama nisu mi davale razloga za optimizam i mislio sam da će dečki odigrati kao u Grčkoj. Ali, demantirali su me na najbolji mogući način i ovim putem im se svima ispričavam. Nadam se samo da sada... [više na forumu]
    Obrisan korisnik