Nogomet

Vukojević: "Prave stvari pred Hrvatskom"

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 16.11.2011.
Vukojević: "Prave stvari pred Hrvatskom"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ognjen Vukojević i Ivan Rakitić složili su se poslije zagrebačkih 0:0 s turskom da je odrađen dobar posao, u svrhu konačnog cilja i potvrde plasmana u Poljsku i Ukrajinu...

Nakon istanbulskih 3:0 Hrvatska je bila na korak do plasmana na Europsko prvenstvo. Posljednji je korak odrađen na Maksimiru, a u uzvratu dodatnih kvalifikacija protiv Turaka pogodaka nije bilo.

Ivan Rakitić: "Mislim da nam je mjesto na Europskom prvenstvu, da smo među najboljima u cijeloj Europi. Odradili smo jako dobru utakmicu. Nije bilo lako kroz cijele kvalifikacije, i mi smo željeli završiti kao prvi u skupini. No, bilo je tako kako je i na kraju smo zasluženo prošli".

Ognjen Vukojević otkrio je dio hrvatskog plana za uzvrat: "Izbornik nam je bio rekao da moramo igrati jako pametno i strpljivo. Imali smo veliku prednost iz Istanbula i nije nam bilo potrebno nikamo srljati".

"Stali smo iza lopte, pustili Turke da se igraju na svojoj polovici, da se dodaju. Mi smo mogli pričekati, nije nam se žurilo. Odigrali smo taktički dobru utakmicu i ostvarili veliki cilj, odlazak na Europsko prvenstvo", nastavio je.

Misli se tako okreću sljedećem ljetu, kada će Hrvatska još jednom biti sudionik velikog natjecanja. Vukojević, kao igrač kijevskog Dynama, ima poseban motiv: "Mislim da su tek sada prave stvari pred Hrvatskom. Sada će nam biti lakše igrati na Europskom prvenstvu, riješili smo se pritiska. Naši su igrači u najboljim godinama i najbolje partije mogu pružiti upravo na Europskom prvenstvu."

"Ja sam i posebno sretan jer je Ukrajina moja druga domovina i mislim da ćemo zato imati puno navijača. Volio bih da nas ždrijeb smjesti u skupinu koja će se igrati u Ukrajini. Ako dobijemo dobru skupinu, Hrvatska može daleko Osim toga, finale je u Kijevu", s osmijehom je zaključio Ognjen Vukojević.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 11:02
    ja bi rađe ukrajinu radi naših igrača koji igraju tamo!
    Obrisan korisnik
  • Lukass16.11.2011. u 09:49
    Samo da odemo u Poljsku.... Recimo Krakow :))
    Lukass
  • Mihalj16.11.2011. u 08:31
    ja bi volio grupu u poljskoj
    Mihalj