Nogomet

Srna: "Ispred Hrvatske su velike stvari"

Nikola Vlahović • srijeda, 16.11.2011.
Srna: "Ispred Hrvatske su velike stvari"
Foto: Kristijan Komarica

Stipe Pletikosa sinoć nije imao previše posla, ali odlično je obranio udarac Kazima Kazima na početku utakmice. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka izjavio je da je očekivao ovakvu utakmicu...

Vratar Rostova na početku utakmice odlično je reagirao kada je obranio udarac Kazima Kazima iz blizine. Tako je Plete spasio svoj gol i omogućio da Hrvatska mirno odradi utakmicu.

"Znali smo da će biti teško i da će oni stajati iza lopte. Pobjedu posvećujem svim našim navijačima, kako u Hrvatskoj tako i u dijaspori. Nadam se da smo razveselili veliki broj ljudi plasmanom na Europsko prvenstvo", rekao je vratar Rostova.

Istaknuo je Pletikosa da je Kazim Kazim bio u zaleđu kada se našao u prilici: "Sudac je pogriješio u toj situaciji jer je ono bilo čisto zaleđe. Po toj situaciji mogli smo vidjeti koliko nam je značio rani pogodak Olića u Istanbulu. Da su oni zabili tada sigurno bi ih to dodatno motiviralo".

Kapetan Hrvatske, Darijo Srna, istaknuo je da su bili spremni na sve Turske prijetnje: "Znali smo da Turska u Zagrebu nema što izgubiti. Mi smo imali svoje šanse, napadali smo i na kraju smo zaslužili ići na Euro. Pokazali smo da ova reprezentacija ima karakter i da smo najbolji kada funkcioniramo kao jedna velika klapa".

"Hrvatska je dobra reprezentacija ispred koje su velike stvari", dodao je Srna i onda se osvrnuo na ždrijeb: "Ne bih sad želio ništa kalkulirati. Kada bude izvlačenje bit ćemo puno pametniji i ne treba se sada s tim zamarati. Odlazak na Europsko prvenstvo moramo najprije dobro proslaviti".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 10:07
    pa šta... neka slave kako im najviše odgovara!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 09:53
    koje to srna...cajke i sponzoruše na jarunu i ludnici:)?
    Obrisan korisnik