Nogomet

Jurčević: "I ovih 0:0 je kao pobjeda"

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 16.11.2011.
Jurčević: "I ovih 0:0 je kao pobjeda"
Foto: Sandro Donda

Pomoćnici Slavena Bilića bili su vidljivo zadovoljni poslije remija Hrvatske i Turske na Maksimiru. Protiv vrlo dobrog protivnika, kažu, hrvatski reprezentativci zasluženo planiraju nastup u Poljskoj i Ukrajini...

Nikola Jurčević naglasio je poslije susreta na Maksimiru kako je Hrvatska i u uzvratu bila ta koja je pokazala više od igre. Turska se usprkos velikoj prilici na otvaranju utakmice nije uspjela značajnije približiti Europskom prvenstvu.

"Znali smo da je Turska jedna izvanredna momčad. Mi smo u drugom poluvremenu ušli u svoj ritam i bili znatno bliži pobjedi. Pokazali smo veliku borbenost i agresivnost", rekao je jedan od članova hrvatskog stručnog stožera.

Na konačan rezultat Jurčević nema zamjerki: "I ovih 0:0 je za nas kao pobjeda, s obzirom da smo prvu utakmicu dobili 3:0. Plasirali smo se na Europsko prvenstvo bez većeg stresa i čestitke igračima koji su najzaslužniji jer su u odlučujućim trenucima pokazali karakter".

"Proslavit ćemo ovaj fantastičan uspjeh. Možda je i slađe što smo u doigravanju dobili jednu ovako veliku momčad. Već se polako okrećemo prema Europskom prvenstvu i drago nam je jer mislimo da je cijela Hrvatska danas sretna. Zbog raznih stvari koje se događaju, ova nogometna predstava i naš plasman na Europsko prvenstvo mogu malo podići raspoloženje", završio je Nikola Jurčević.

Aljoša Asanović odgovorio je i na pitanje je li nakon turske vratnice i Pletikosine obrane bilo straha na hrvatskoj klupi: "Uvijek postoji strah kad igrate protiv jedne momčadi kao Turska, koja je odlična. Pokazali su da imaju sjajne igrače, ali nogomet je takav kakav je, zato je i najzanimljiviji".

"Mislim da smo zasluženo otišli na Europsko prvenstvo nakon svih turbulencija i događanja. Igrači su bili fantastični, a bili su svjesni da smo izabrali teži put. Mediji uglavnom pišu ono što im u tom trenutku odgovara, a naposljetku smo otišli tamo gdje smo zaslužili otići", dodao je Asanović.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 12:32
    Sa ovom izjavom kruno pretendira za Bilićeva nasljednika :D :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 11:35
    Trebali smo vise riskirati pa lijepo u drugi bubanj. Sada ovako se moramo moliti da ne dobijemo "skupinu smrti"...
    Obrisan korisnik
  • Mihalj16.11.2011. u 11:24
    a jeste dosadni ko veli a ćemo baš dobit nijemce i španjolce
    Mihalj
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 11:20
    pogledaj kakve ekipe mogu doć u drugom bibnnju pa rei to opet jurčeviću...skupina španjolsa, njemačka mi i irska, možemo se jebat onda !!!
    Obrisan korisnik
  • soecc16.11.2011. u 09:28
    Vidiš da nije, šta uopće pitaš gluposti...
    soecc