Ostali sportovi

Mirko Filipović ponovno u ringu

Sportnet • srijeda, 16.11.2011.
Mirko Filipović ponovno u ringu

Nakon što je odradio svoj ugovor u najjačoj svjetskoj promociji slobodne borbe, UFC-u, Mirko "Cro Cop" Filipović odlučio se vratiti svojim korijenima, K-1 borbi. Jedna od najvećih svjetskih zvijezda u povijesti borilačkog sporta će 10. ožujka nastupiti na velikoj priredbi u Zagrebačkoj Areni "K-1 Final Fight".

Ovo će biti prvi nastup hrvatske sportske ikone pred domaćom publikom otkako je ostvario brilijantnu karijeru, najprije u Japanu, a zatim i u SAD-u. Priredba će biti održana pod uglednim japanskim K-1 brandom, a osim Filipovića nastupit će trenutno najkvalitetniji svjetski i hrvatski borci.

"Prošli tjedan sam obavio operaciju ozlijeđene tetive bicepsa koja je stradala uoči borbe protiv Royja Nelsona. Sve je prošlo u najboljem redu i nakon rehabilitacije bih ponovno trebao krenuti s treninzima. Tijekom operativnog zahvata utvrđeno je kako je ozljeda bila toliko teška da nije mogla biti uzrokovana samo traumom prije meča protiv Nelsona. Ovo sam vukao godinama, a ozljeda je bila samo kulminacija koja me natjerala na hitnu operaciju", rekao je Mirko Filipović.

"Ta je priredba već bila planirana za prosinac, no zbog ozljede i operativnog zahvata smo je morali prolongirati. Drago mi je da javnost mogu izvijestiti kako ću 10. ožujka nastupiti u zagrebačkoj Areni. Radit će se o jednom pravom borilačkom spektaklu koji će, osim moje borbe, obilovati i drugim vrhunskim dvobojima i velikim svjetskim imenima kick boksa".

"S obzirom da sam svjetsku karijeru započeo u K-1, mislim da je red da se na kraju vratim svojim korijenima. Priredba će se održati pod brandom ugledne japanske promocije K-1, a moja, kao i sve druge borbe, bit će prema K-1 pravilima."

"Uskoro će biti poznati i svi ostali detalji vezani uz priredbu uključujući i ime protivnika koje ćemo za sada ostaviti u tajnosti. Radit će se o imenu iz samog svjetskog vrha ovog sporta, kakvo hrvatska publika i zaslužuje", zaključio je Mirko.

Više detalja o samoj priredbi, Cro Copovom protivniku, ali i ostalim borcima koji će nastupiti na K-1 Final Fightu očekuje se u narednim tjednima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.11.2011. u 06:02
    bez veze, bolje je, da se okani dalje blamaže. Možda mu još u Hrvatskoj nešto prođe, u sdvijetu on ne znači više baš ništa. Jest legenda i tako bi trebalo da ostane. bolje da ode u mirovinu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 19:09
    Tko je ovakav tekst objavio nek se pljusne
    Obrisan korisnik
  • nido16.11.2011. u 18:35
    ...ma ja red je da se pobjedom oprostis od karijere,,,
    nido
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 18:29
    K1 je bankrotirao, a mirko je izgubio kompas kad opet ulazi u ring.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 17:47
    tekst je pun grešaka, ko da ga je neko pijan švrljo
    Obrisan korisnik