Košarka

Androić: "Izvanredna borbenost igrača"

Iz Arene Zagreb:Ivor Krapac • četvrtak, 17.11.2011.
Androić: "Izvanredna borbenost igrača"
Foto: Kristijan Komarica

Euroligaški početak bio je vrlo težak, ali nakon što su se počeli dizati s pobjedama u ABA ligi i ostavili bolji dojam prošlog tjedna u Malagi, košarkaši Zagreba CO u srijedu su se pobrinuli da sve ne ostane samo na popravku dojma u najjačem klupskom kontinentalnom natjecanju. Protiv Žalgirisa su uzeli ono što se jedino broji, održavajući na životu izglede za prolazak u drugi krug...

S najboljom ovosezonskom obrambenom predstavom, uz limitiranje većine Žalgirisovih aduta, Zagreb CO maknuo se s nule u rubrici pobjeda u Euroligi, a uz pravi pristup, pokazalo se da Mravi mogu i sa suparnikom koji je, ako ćemo pogledati igrače koje ima na raspolaganju, nominalno jači od njih. No, ovo je bila večer u kojoj je momčad Vladimira Androića angažmanom nadoknadila tu prednost gostiju iz Kaunasa, zasluživši 80:78 na semaforu na kraju utakmice.

Sedam sekundi do kraja, Mravi nisu prekršajem zaustavili posljednji Žalgirisov napad, ostavljajući gostima mogućnost da tricom dođu i do pobjede, a takva odluka, otkrio je Androić, donesena je željom igrača. "Tako su rekli i odluka je bila takva. Možda to nije trenerski, moja prva ideja bila je da radimo faul ako bih osjetio da su nesigurni, ali njihova želja bila je da se branimo, bili su odlučni i obranili smo taj napad".

Vezane vijesti

"Vidjeli smo izvanrednu borbenost mojih igrača, pristup utakmici bio je pravi, najzaslužniji su za pobjedu i treba im odati priznanje na tome. Dobiti momčad s ovakvim rosterom nije mala stvar", kazao je zadovoljni Zagrebov trener nakon utakmice: "Naša kvaliteta nije bila upitna. Problemi su nastali zbog lošeg početka sezone, igrači nisu vjerovali u sebe, ali kako se to počelo ispravljati, kvaliteta je došla do izražaja".

"I ovog puta smo imali loših trenutaka, ali nisu trajali dugo, dobili smo zahvaljujući energiji i borbenosti koju smo pokazali", nastavio je Androić, dodajući da je njegova momčad odradila posao u obrani bolje nego se nadao: "Ovog puta nam to nije bila slabija strana, osim krajem prvog poluvremena, kada smo primili 25 poena u jednom kraćem razdoblju. Igrači su obrambeno dali dodatni napor".

"Stanje u glavama promijenilo se pobjedama, dobili smo Crvenu zvezdu, a nismo igrali loše ni protiv Unicaje unatoč crnim minutama. Prije svega je to bila stvar psihologije, nije se toliko radilo o trenerskom poslu nego je trebao netko da ih vrati u život. Ipak, pomogla su i dva-tri kvalitetna treninga uoči ove utakmice, imali smo nešto više vremena da i to odradimo", zaključio je srpski trener na klupi Mrava.

Aleksandar Trifunović nije imao razloga biti zadovoljan učinkom svoje dvojice Amerikanaca, Sonyja Weemsa i Tyja Lawsona, a dodao je i da Marko Popović još nije na svojoj najboljoj razini: "Weems je nosio ekipu u pobjedama i u nekim porazima, ali ovog puta nije bio dobar, ne toliko zbog obrane na njemu koliko zbog njegove koncentracije. Lawson je izvanredan igrač, nadam se da će se mentalno dići na nivo na kojem može igrati. Prilagođavanje na Europu i Euroligu je nešto što mora riješiti sam sa sobom".

"Marko ima svoju težinu, daje dobru ulogu u ovoj momčadi, mislim da nije u formi u kojoj može biti, ali sada ne bih analizirao detaljnije. Stvari koje muče moju momčad ne rješavaju se u dva dana".

Kao i Androić, i Žalgirisov trener Aleksandar Trifunović govorio je o pristupu, žaleći se da njegova momčad ne igra sukladno očekivanjima - i ne ispunjava ono što traži: "Naš ritam u ovom trenutku nije pobjednički. Nakon što smo dobili Bamberg, nadali smo se da ćemo to promijeniti, ali očigledno je da tako nismo nastavili na ovoj utakmici. Bili smo mekani, kada smo dignuli agresivnost došli smo do nekoliko kontri, ali smo poslije toga ponovno vrlo brzo padali".

"Ne podcjenjujem nikoga, ali ovo računam kao kiks. Možda je to malo gruba riječ, ali mislio sam da ćemo ovdje dobiti, imali smo dovoljno dana za rad, dobro smo trenirali, nadao sam se da ćemo reagirati bolje", nastavio je Trifunović: "Htio sam više lakih poena, ali kako smo igrali obranu, to nije bilo moguće - nama je potrebna brža igra, ali to ne ide ako su igrači glavom samo u napadu. Može se reći da je ovo napadačka ekipa, napad puni dvorane, no trofeji se osvajaju obranom i skokom".

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva77:66Unicaja Málaga
Zagreb80:78Žalgiris
Brose Baskets79:76Panathinaikos
1CSKA Moskva 100+141
2Panathinaikos 73+95
3Unicaja Málaga 46-17
4Žalgiris 46-49
5Brose Baskets 37-21
6Zagreb 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva77:66Unicaja Málaga
Zagreb80:78Žalgiris
Brose Baskets79:76Panathinaikos
1CSKA Moskva 100+141
2Panathinaikos 73+95
3Unicaja Málaga 46-17
4Žalgiris 46-49
5Brose Baskets 37-21
6Zagreb 28-149

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.11.2011. u 18:17
    Napokon pobjeda, ali zabrinjava što smo opet gotovo ispustili prednost od plus 15 i očitu nemotiviranost Žalgirisa. Nakon prošlogodišnjih 0-10 Cibone, evo napokon se i to dogodilo da pobjedimo. Bravo Zagreb.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.11.2011. u 14:53
    šta bi mi smetalo.. gledao sam tekmu i novinar baljezga gluposti.. zalgiris je odigrao kriminalno.. poklonjena pobjeda..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.11.2011. u 13:50
    solidna tekma i zaslužena pobijeda vodili smo cijelo vrijeme i skoro izgubili kad je ožbolt prodo loptu na kraju ,samo vide se rupe u igri ogromne 15 razlike su ispustili za 3 min i kad ih se stisne zagrebaši jedva da prenesu loptu prek centra
    Obrisan korisnik
  • randy marsh17.11.2011. u 11:48
    panjina ti si baš nezadovoljan u svom životu, kad ti sve smeta...
    randy marsh
  • Obrisan korisnik17.11.2011. u 09:03
    Oprosti panjino ali protivnik igra onoliko koliko mu dozvolis !!! Ovo je pobjeda kojoj se zaista ne bi trebalo gledat u zube nakon preloseg pocetka sezone.Nasi klubovi do ove utakmice nisu imali niti jednu pobjedu uopce u Europi u svim natjecanjima pa ako je ova svijetlo na kraju tunela nadajmo se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik