Nogomet

Jurčić: "Upisali smo fakultet, sada učimo"

Ante Zovko • ponedjeljak, 21.11.2011.
Jurčić: "Upisali smo fakultet, sada učimo"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Krunoslav Jurčić i Tonel poručili su u Madridu kako se Dinamo ne namjerava predati i prije nego što počne utakmica na Santiago Bernabeuu. Nadaju se kako će ih ambijent inspirirati.

Dinamo je stigao u Madrid s nulom i na pokazatelju bodova i na pokazatelju postignutih golova. S druge strane u petom kolu Lige prvaka stajat će u utorak Real Madrid, koji je već osigurao drugi krug.

"Ovo smo željeli i zbog toga se sav naš uloženi trud isplatio, doći u hram nogometa igrati protiv jednog od najvećih klubova svijeta", rekao je trener hrvatskog prvaka Krunoslav Jurčić na konferenciji za novinare u Madridu.

Modrima je još u mislima prva utakmica protiv Kraljevskog kluba, kad su pružili i više nego dostojan otpor te poraženi pogotkom Angela di Marije. Jurčić je zato poručio: "Imamo respekt prema Realu, ali isto tako imamo i natjecateljsku komponentu te se ne planiramo predati."

Španjolski novinari smatrali su kako je Dinamo u Maksimiru igrao prilično grubo, zbog čega se žalio i Cristiano Ronaldo. "Tko god da je gledao prvu utakmicu zna da to uopće nije bila gruba utakmica", odvratio je Jurčić.

Na trenerove riječi nadovezao se stoper Tonel: "Igramo na sjajnom stadionu protiv iste takve momčadi, ali trebamo iz toga izvući pozitivno i učiniti da nas to motivira kako bismo dali još više. Kažem, smatram da nam ta sjajna atmosfera i činjenica velike utakmice samo može biti dodatni poticaj, a nikako opterećenje ili neki pritisak. Naravno da je Real Madrid favorit i toga smo svjesni, ali vjerujemo u sebe i nećemo se sigurno predati prije utakmice."

Jurčić je na kraju podijelio svoja očekivanja od gostovanja kod jedne od najboljih svjetskih momčadi: "Rekao bih to ovako. Poslije 12 godina smo se vratili u Ligu prvaka i rekao bih kao da smo se upisali na fakultet, a sada učimo. Kako ćemo igrati protiv Reala? Ne mogu reći da ćemo ih napadati i dominirati, ali dat ćemo sve od sebe i pokušat ćemo zabiti gol. Vjerujem da će moje igrati inspirirati ovaj ambijent i da ćemo dostojno predstaviti hrvatski nogomet."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 13:28
    Skupina bahatih plačipičaka a ne kraljevski klub!! Trpaj sirotinju!!! Dinamo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 13:23
    Matag, očito da nisi gledao Valencia - Real kad tako govoriš za žute kartone
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 09:48
    Slažem se da se nešto može i naučiti, ali puno toga se trebalo naučiti u pionirima,recimo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2011. u 23:44
    pa si prvi kolokvij hahah
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2011. u 23:01
    Realovci se brinu o grubosti Dinama???A kako su oni protiv Valencie igrali sada za vikend....dovoljno govori podatak o žutim kartonima koje su skupili....uobražene pi¨kice......
    Obrisan korisnik