Nogomet

Inter izbjegao poraz u Turskoj

Vedran Babić • utorak, 22.11.2011.
Inter izbjegao poraz u Turskoj
Foto: EPA

Nogometaši Lillea vratili su se u igru za drugi krug Lige prvaka. Na gostovanju u Moskvi oni su ostvarili svoju prvu pobjedu porazivši CSKA 2:0 i tako zakomplicirali borbu za drugo mjesto u skupini B. Inter je, pak, u Turskoj odigrao neriješeno i potvrdio prvu poziciju...

Trabzonspor - Inter 1:1
(Altintop 23'/ Alvarez 18')

Nogometaši Intera i prije početka utakmice u Trabzonu znali su da su izborili drugi krug, no ipak su htjeli neporaženi završiti svoje gostovanje i osigurati si poziciju broj jedan u skupini. U tome su i uspjeli.

Alvarez je doveo goste u vodstvo nakon duplog pasa s Militom, no samo pet minuta kasnije Halil Altintop vratio je stvari na početak. Turčin je opalio s 25 metara, a lopta se na putu do mreže odbila od Samuela i tako prevarila Julija Cesara.

Do kraja susreta i jedni i drugi imali su svoje prilike, no najbliži pobjedi bili su domaćini. U 76. minuti Mierzejewski je udarcem glavom pogodio vratnicu na ubačaj Čelustke, čovjeka koji je zabio jedini pogodak na San Siru u prvom kolu.

CSKA Moskva - Lille 0:2
(Berezutskij 49'(ag), Sow 64')

Na stadionu Lužniki na temperaturi debelo ispod ništice (-8 stupnjeva Celzijusa) CSKA je razočarao svoje navijače i učinio si život težim jer u posljednjem kolu gostuje u Milanu kod Intera. S druge strane, Lille je s dva pogotka u drugom dijelu stigao do svoje prve pobjede u skupini.

Igrom francuskog predstavnika "dirigirao" je belgijski dragulj Eden Hazard, za kojeg se otimaju mnogi europski klubovi, a odličnu podršku imao je u Joeu Coleu.

Prvu pravu priliku Lille je imao u 20. minuti kada je Debuchy iz blizine zatresao gredu. Osam minuta kasnije gostujući vratar Landreau sačuvao je praznu mrežu nakon neugodnog kornera, zapravo izravnog udarca, Džagojeva.

Početkom drugog poluvremena Lille je poveo. Balmont je centrirao za Sowa, a Vasilij Berezutskij ispružio nogu i matirao svog vratara Gabulova. CSKA nije znao kako odgovoriti, tome je vjerojatno kumovao i izostanak najboljeg napadača Doumbije (kartoni), i Lille je 15 minuta kasnije praktički potvrdio pobjedu pogotkom Sowa nakon suradnje Hazarda i Colea.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva0:2Lille
Trabzonspor1:1Inter
1Inter 68:7+110
2CSKA Moskva 69:8+18
3Trabzonspor 63:5-27
4Lille 66:606

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • soecc23.11.2011. u 09:06
    Lille sigurno prolazi ako dobije Trabzona jer ima bolji omjer sa CSKA.
    soecc
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 08:53
    Igra Ricky ko zmaj u zadnje vrime!
    Obrisan korisnik
  • grga94423.11.2011. u 01:08
    trabzon koji je u zadnji trenutak uskočio u lp ima lijepu priliku za prolazak
    grga944
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 00:06
    Kakav naslov članka! Inter osigurao 1. mjesto, Lille pobjedio u gostima, a novinar stavi ovakav naslov. Neki dežurni mrzitelj Intera.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 23:12
    kakva bolesna skupina.. naizgled lagana za inter ali gostovanja u turkoj i rusiji su uvijek duplo teža tako da dobro je to inter izvukao.. lille doma čeka trabz, pa bi uz intera trebao proći budući će teško cska do pobjede na meazzi
    Obrisan korisnik