Nogomet

Video: Uporni Milan ipak ostao bez bodova

Vedran Babić, Damir Žbulj • srijeda, 23.11.2011.
Video: Uporni Milan ipak ostao bez bodova
Foto: EPA

U dvoboju dviju momčadi koje do večeras nisu ostvarile pobjedu u Ligi prvaka Viktoria Plzen slavila je protiv BATE-a i tako ga preskočila na trećem mjestu. Barcelona je u odličnoj drugoj utakmici ove skupine, nakon što je Milan u dva navrata stizao njihovu prednost, ipak stigla do pobjede na San Siru..

MILAN - BARCELONA 2:3 (1:2)

Liga prvaka, skupina H, 5. kolo

MILANO, San Siro

Sudac: Wolfgang Stark (Nje)

Strijelci: Ibrahimović 20, Boateng 54' / Van Bommel (ag) 14', Messi (11m) 31', Xavi 63'

Milan: Abbiati, Nesta (Bonera 66'), Zambrotta, Abate, Thiago Silva, Van Bommel (Nocerino 72'), Seedorf (K), Aquilani, Boateng, Ibrahimović, Robinho (Pato 46')
Trener: Massimiliano Allegri

Barcelona: Valdes, Puyol (K), Mascherano, Busquets, Abidal, Fabregas (Pedro Rodriguez 80'), Xavi, Keita, Thiago Alcantara (Dos Santos 90+1), Villa (A. Sanchez 68'), Messi
Trener: Josep Guardiola

Prvi ovosezonski međusobni dvoboj giganata europskog nogometa u okršaju u rujnu završen je podjelom bodova. Nakon 2:2 zadovoljniji su mogli biti gosti, koji su do izjednačenja stigli u samoj završnici utakmice, pogotkom Thiaga Silve u sudačkoj nadoknadi.

U novi susret, na milanskom San Siru, gosti su stigli bez ozlijeđenog Inieste i suspendiranog Alvesa, dok su mjesta u sastavu našli, uz Villu i Messija u napadu, Thiago Alcantara u vezi, a posljednju liniju obrane ispred Valdesa činili su Puyol, Busquets, Mascherano i Abidal

Kod večerašnjeg domaćina Pato, strijelac prvog pogotka na Camp Nou, se nakon pauze zbog ozljede našao na klupi milanskog sastava, dok su trojica bivših igrača Barcelone, Zambrotta, Van Bommel i Ibrahimović zaigrali od prve minute.

Utakmica je otvorena gužvom već u prvoj minuti pred gostujućim vratima, ali prvu pravu priliku imao je Villa u petoj minuti kada je jedno odlično proigravanje upropastio slabim udarcem s ruba kaznenog prostora. Prvih 15-ak minuta proteklo je u ispitivanju snaga na travnjaku, ali onda se utakmica otvorila. Naravno, pogodak je postigla Barcelona, odnosno igrači Milana pospremili su ju u vlastitu mrežu. Messi je fantastično primijetio ubacivanje Keite u kazneni prostor, koji oštrom loptom na petercu traži Xavija. No, prije nego je Španjolac stigao reagirati, loptu je u milansku mrežu proslijedio Mark van Bommel.

Rasplamsala se utakmica nakon vodstva gostiju, Fabregas je samo nekoliko minuta kasnije sa šest, sedam metara pucao ravno u Abbiatija, dok je u 19. minuti nevjerojatno promašio Robinho, koji je uspio s četiri metra udaljenosti loptu prebaciti preko Barcelonina gola. Ipak, što nije uspjelo Brazilcu, napravio je Ibro već u idućem napadu. Odlično mu je loptu u 16-ercu podvalio Seedorf, a bivši Barcelonin napadač mirno ju je poslao pored Valdesa u mrežu, za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nastavilo se u brzom tempu s prilikama i akcijama na obje strane terena. Messi je u 23. minuti uzvratio Robinhu za promašaj te je iz gotovo identične pozicije na suprotnoj strani travnjaka loptu uz pomoć obrane Milana poslao u gredu, dok su do drugog pogotka igrači Barcelone stigli nakon pola sata igre. Aquilani je u kaznenom prostoru, prema ocjeni suca Starka, povlačio i srušio Xavija, a Messi je, nakon ponovljenog pokušaja uspješno realizirao kazneni udarac i vratio prednost na stranu Katalonaca.

Imali su gosti još prilika za treći pogodak, udarce Ville i Messija skinuo je Abbiati, ali sama završnica odličnog prvog poluvremena pripala je domaćinu. U 41. minuti Robinho je pao u 16-ercu, ali Stark je pustio da se igra nastavi, dok su pred odlazak na odmor imali još tri opasne situacije pred Valdesom, no, bez izjednačenja rezultata.

Nakon fantastičnog prvog dijela, u nastavak je Milan ušao jači za Pata, koji je na terenu zamijenio Brazilca Robinha, što je donijelo i više opasnosti pred vratima Valdesa. Milan je do novog izjednačenja stigao u 54. minuti utakmice. Dugačku loptu u kazneni prostor glavom spušta Pato, no, u nastavku akcije fantastičnim potezom Boateng se oslobodio Abidala i snažnim udarcem u bliži kut probušio vratara gostujuće ekipe.

Međutim, na odgovor Katalonaca, odnosno Messija i Xavija, nije trebalo dugo čekati. Po tko zna koji put fantastičnim potezom Argentinac je zadivio nogometni svijet, fenomenalno je kroz četvoricu igrača Milana pronašao Xavije, koji u trku, u kaznenom prostoru, šalje loptu pored nemoćnog Abbiatija, za 2:3 i novo vodstvo.

Do kraja dvoboj jalovi su bili pokušaji Milana da postigne i treći pogodak i stigne do još jednog izjednačenja, no gosti su ipak sačuvali prednost te se u Barcelonu vraćaju s nova tri boda, uvjerljivo na vrhu svoje skupine.

BATE - Viktoria Plzen 0:1
(Bakoš 42')

U vrlo otvorenoj i uzbudljivoj utakmici Viktoria je uzela "pun plijen" i došla na korak od Europske lige, s obzirom da u posljednjem kolu BATE mora tražiti pobjedu na Nou Campu kod Barcelone. Inače, bjeloruska momčad još uvijek ne zna za pobjedu u 11 nastupa u Ligi prvaka (6 poraza, 5 remija).

Strijelac jedinog pogotka u Minsku bio je Bakoš u završnici prvog dijela. Petržela je probio desnu stranu i odigrao povratnu za Bakoša, kojemu iz blizine nije bilo teško zatresti mrežu.

Moglo je biti još pogodaka na obje strane. Domaćin je uglavnom prijetio preko Renana, a najbolju šansu imao je u 51. minuti kada je Skaviš jednu odbijenu loptu poslao u mrežu, ali onu vanjsku. S druge strane, Česi su imali čak i više prilika, no vratar Gutor držao je svoju momčad u igri odličnim reakcijama.

U posljednjih 20-ak minuta gosti su se zatvorili, a domaćini nisu imali ideju kako probiti čvrst češki blok. Viktoria je tako došla do svoje prve pobjede u Ligi prvaka pa i oni, baš kao APOEL, ulaze u povijest.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Milan2:3Barcelona
BATE Borisov0:1Viktoria Plzeň
1Barcelona 620:4+1616
2Milan 611:8+39
3Viktoria Plzeň 64:11-75
4BATE Borisov 62:14-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 12:15
    Milan je u 2 utakmice pokazao da se može igrati s barcom, zabiti 4 gola u 2 utakmice nije slučajnost.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 07:48
    stvarno jebačka utakmica.. drugi gol milana i treći barce su čista fantazija..
    Obrisan korisnik
  • Vugi724.11.2011. u 00:49
    Pa ja sam očekivao i slabiji Milan, ali svaka čast na današnjoj igri. Imali su i oni dobrih šansi, ali glupe greške su ih koštale boda.
    Vugi7
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 00:27
    Big Bang Boateng!Koja golčina!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 00:11
    bas jedna prava poslastica i sta cini nogomet u ligi prvaka: prepuno udaraca,prekrsaja,zutih kartona i sansi,bas je bio uzitak pratit..samo ne razumin onog starka,sta je i kome tio dokazat davajuc karton nesti kad je aquilani triba dobit 2.zuti? mislin smisno malo,bas je kvario utakmicu na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik