Rukomet

Potop Veszprema

Ivana Strahija • ponedjeljak, 28.11.2011.
Potop Veszprema
Foto: EPA

Veliko iznenađenje ovog kola Lige prvaka stiže iz Mađarske, gdje je Veszprem Alilovića i Sulića poražen s -9 od strane berlinskih Lisica.

MKB Veszprem - Füchse Berlin 24:33 (10:15)

Mađarski predstvanik u Ligi prvaka, Veszprem, doživio je teški poraz na domaćem parketu. "Ozljeda Mirsada Terzića je jedan od razloga našeg poraza, zbog toga smo morali mijenjati taktiku. Lisice su bile prebrze za nas, naš je napad bio prespor, nedostajalo nam je dinamike, a primili smo i previše jeftinih golova", opisao je susret trener Mađara Lajos Mocsai.

Tom su se pobjedom Berlinčani osvetili za poraz u prvom srazu s mađarskom ekipom, bilo je tada 24:29, ali su k tome smanjili razliku između sebe i Veszprema na tablici na svega jedan bod. U utakmici su sudjelovala čak četiri hrvatska rukometaša, po dvojica sa svake strane. Mirko Alilović upisao je 13 obrana uz postotak od 32 posto, dok je Renato Sulić točno pogodio u tri od četiri šuta na njemački gol. Sa strane Lisica, Denis Špoljarić zaradio je jedno isključenje, a Ivan Ninčević upisao je dva gola, uz tri promašaja.

"Ovime smo dokazali da smo u prvoj utakmici u Berlinu imali loš dan. No, nismo se nadali tako visokoj pobjedi, stoga smo izuzetno radosni. Znamo igrati dobar rukomet, to je sada jasno", rekao je Ninčević.

Atletico Madrid - Vive Targi Kielce 28:27 (13:13)

Kielce je pošteno namučilo momčad Talanta Dušebajeva, očito se želeći iskupiti za teški poraz od 29:37 pred 11 dana na domaćem parketu. Poljaci su na početku čak i vodili, na odmor se otišlo s izjednačenih 13:13, da bi Atletico preuzeo vodstvo u drugom dijelu i imao +3. No, Kielce opet izjednačuje na 25:25, a tek je sigurna ruka Kire Lazarova donijela Španjolcima pobjedu.

Dušebajev se nakon utakmice ljutio na svoje igrače: "Iako sam zadovoljan s dva boda, nikako ne mogu biti psihološkim pristupom ekipe utakmici. To u budućnosti moramo promijeniti." Hrvat u ovom dvoboju bio je Denis Buntić, koji se četiri puta upisao u strijelce za Kielce, dok je na strani domaćina strijelce predvodio Lazarov sa sedam golova.

HSV Hamburg - Orlen Wisla Plock 34:25 (14:10)

Nakon šest kola Lige prvaka, HSV je ostao stopostotan i time je osigurao nastup u idućem krugu natjecanja. Prezentacijom svojih rukometaša iznimno zadovoljan bio je Per Carlen: "Obranu smo odigrali čak i bolje nego prošlog tjedna, zadržali smo Wislu na svega 25 golova, zahvaljujući i našem odličnom golmanu Beutleru. U drugom smo dijelu imali strpljenja u napadu, a posebno smo zadovoljni povratkom u igru Bertranda Gillea, koji se dobro oporavio od ozljede."

U prvom poluvremenu gosti u Hamburgu još su se dobro držali, no u drugom, kad su na svoju nesreću razbranili Šveđanina Dana Beutlera (ukupno 21 obrana), pomoći im baš i nije bilo. Što se hrvatskih predstavnika tiče, Domagoj Duvnjak je upisao četiri, Blaženko Lacković isto toliko, a Igor Vori dva gola.

AG Kobenhavn - Reale Ademar Leon 30:29 (15:16)

Utakmica u Kopenhagenu bila je izuzetno uzbudljiva, a domaći su rukometaši uprli sve snage ne bi li se iskupili za poraz u Leonu prošlog vikenda. Trud se isplatio, Kobenhavn je sada prvi u skupini, s utakmicom manje i jednim bodom prednosti pred Ademar Leonom.

U prvom je dijelu susret bio posvema izjednačen, a Španjolci su minimalnu prednost uspjeli zadržati dobrim dijelom dugog poluvremena. Na 20:19 vodstvo je promijenilo ruke, da bi Olafur Stefansson pokazao koliko je dobro zaliječio koljeno i odveo Kobenhaven u prednost od tri gola (27:24), uz pomoć odličnog Mikkela Hansena (devet golova ukupno).

To međutim nije značilo da je susret gotov, jer Španjolci opet izjednačuju, na 28:28, no Hansen je briljirao u završnici i bodove upisao za domaće.

Liga prvaka - SKupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Čehovski Medvedi30:23Bjerringbro-Silkeborg
Telekom Veszprem24:33Füchse Berlin
Atletico de Madrid28:27Barlinek Industria Kielce
1Atletico de Madrid 10318:285+3316
2Telekom Veszprem 10266:266012
3Barlinek Industria Kielce 10295:285+1011
4Füchse Berlin 10296:292+411
5Čehovski Medvedi 10291:276+1510
6Bjerringbro-Silkeborg 10253:315-620

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!