Rukomet

Constanta preko Metalurga do prvog slavlja

Mihaela Bradovski • petak, 25.11.2011.
Constanta preko Metalurga do prvog slavlja

Šesto kolo Lige prvaka pobjedama su arhivirala sva tri jučerašnja domaćina. Kadetten je u Zagrebovoj skupini u pobjedi protiv Sävehofa postigao 40 pogodaka, Čehovski su po drugi puta u nekoliko dana bili uspješniji od Bjerringbro-Silkeborga dok je rumunjska Constanta prvu pobjedu upisala protiv momčadi Line Červara...

Skupina A

Rukometaši Kadettena revanširali su se momčadi Sävehofa za prošlotjedni 31:25 poraz. Na domaćem terenu igrači trenerskog para Hrahovec-Schärer slavili su s osam pogodaka razlike, postigavši čak njih 40. Šveđani su u Švicarsku otputovali u nadi da će upisati treću uzastopnu pobjedu, no već su u prvom poluvremenu ušli u minus od šest pogodaka.

Najslabiji period gostiju bio je onaj krajem prvog dijela tokom kojeg je Kadetten neizvjesnih 12:12 pretvorio u 18:12. Švedski predstavnik u nastavak je krenuo hrabrije, već nakon nekoliko minuta razlika je smanjena na -3, a nešto kasnije Niclas Barud postavlja obećavajućih 27:25. Ipak, bliže se Sävehof nije uspio približiti, domaćinu je bilo dovoljno tek nekoliko minuta dodatnog pritiska za više nego komotnu pobjedu.

Emil Berggren postigao je osam, Jesper Nielsen šest, a Tobias Albrechtson i Victor Fridén četiri pogotka. Osim sjajnog vratara Arunasa Vaškevičiusa domaćina je, gledajući realizatorski učinak, predvodio kapetan David Graubner s 11 postignutih pogodaka.

Skupina B

Samo četiri dana nakon što su na gostujućem terenu s deset razlike svladali Bjerringbro-Silkeborg Čehovski Medvedi slavili su i u uzvratu. Prvi susret šestog kola Skupine B završio je njihovom 30:23 pobjedom. Danski predstavnik tako i dalje čeka na svoje prve europske bodove. U sastavu domaćina u prvi je plan iskočio Čipurin s osam pogodaka.

Za razliku od susreta petog kola rukometaši danske momčadi dugo su pružali otpor favoriziranom protivniku. Ključni trenuci zbili su se u drugoj polovici drugog dijela. Svoje vrlo dobro izdanje gosti mogu zahvaliti i povratniku nakon pauze Nikolaju Orisu Nielsenu. Čehovski su prvih pola sata igre zaključili sa svega dva pogotka prednosti.

Čvrsta i koncentrirana obrana Danaca pružila im je priliku domaća vrata ugrožavati preko kontranapada, a tu je realizatorski raspoložen bio Fredrik Petersen, lijevo krilo Bjerringbro-Silkeborga, koji je susret završio sa sedam pogodaka na kontu. Ipak, tek nekoliko minuta u kojima je u prvi plan iskočio vratar Čehovskih. U pet minuta domaći su ušli u 5-0 seriju i do kraja ime je preostalo rutinirano privesti susret kraju.

Skupina C

Šesto kolo Skupine C otvorio je susret između rumunjske Constante i Metalurga. Momčad Line Červara u prošlom je kolu proslavila pobjedu nad istim protivnikom, no današnji je susret otišao na drugu stranu za tek pogodak razlike. Izjednačena i čvrsta igre rezultirala je susretom s malo pogodaka, domaćin je u prvom dijelu poentirao tek devet puta. S druge strane, šuteri Metalurga u nastavku su bili uspješni samo sedam puta.

Gostujuća momčad tokom prvih pola sata igre uspješno je održavala prednost, većim dijelom ona je iznosila četiri pogotka razlike, no u nastavku je presudna bila "crna rupa" od čak 11 minuta u kojem su se Červarovi rukometaši u strijelce uspjeli upisati tek jednom. Pogodak odluke postigao je Csepreghi te je time donio prvo europsko slavlje svojoj momčadi.

Od 19 gostujućih pogodaka pet je postigao Mojsovski, a tri su puta protivničkog vratara varali Marković i Mirkulovski. Najprecizniji u redovima pobjedničkog sastava bili su Csepreghi i Toma, svaki postigavši četiri zgoditka. Damir Batinović zabilježio je nastup, u strijelce se nije upisivao, tek je zaradio dvominutno isključenje.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Kadetten40:32IK Sävehof
Barcelona37:19Bosna BH Telecom
RK Zagreb28:20Chambéry
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!