Nogomet

Vida: "Odgovara nam što Lyonu gori pod nogama"

S Maksimira:Borna Rupnik • ponedjeljak, 05.12.2011.
Vida: "Odgovara nam što Lyonu gori pod nogama"
Foto: Kristijan Komarica

Dva dana prije utakmice s Lyonom na Maksimiru svoja je razmišljanja podijelio Domagoj Vida, trenutačno najveća obrambena uzdanica Krunoslava Jurčića za šesto, posljednje kolo Lige prvaka...

Dinamo će nakon pet poraza u Ligi prvaka jesensku polusezonu zaključiti domaćim ogledom protiv francuskog velikana Lyona. Hrvatsko prvenstvo Zagrepčani su okončali remijima protiv Intera i Cibalije te na zimski odmor odlaze sa šest bodova prednosti nad Hajdukom.

"Što se teške situacije u hrvatskom prvenstvu tiče - bio sam u sličnoj situaciji, znam kako je tim igračima. Teško je. Žao mi je zbog toga, ali nije na meni da puno komentiram. No, nije dobro za našu ligu da jedino Dinamo ima novca, a drugi klubovi ne mogu platiti igračima ni stan. Nadam se da će doći bolji dani".

U Ligi prvaka pokušat će ugrabiti prvi bod. "Nažalost nismo pobijedili u Vinkovcima, ali atmosfera je u momčadi ostala dobra", kaže branič Domagoj Vida.

"Imamo i dalje nula bodova na kontu, ali nada uvijek postoji. Vjerujemo u sebe i mislim da možemo napraviti taj iskorak. Igramo zadnju utakmicu, na svom stadionu", nastavio je.

Vida smatra da činjenica kako Lyon nosi imperativ pobjede može olakšati zadatak Dinamu: "Lyon je odlična ekipa, ali njima više gori pod nogama, oni moraju dobiti. Nisam se čuo s Lovrenom od reprezentacije pa ne znam kako dišu, ali sigurno dolaze na pobjedu"

"Zdravko Mamić je šef, on će nas kritizirati i želi nam najbolje, ali mislim da nije istina da se ne trudimo dovoljno".

"Nama odgovora što dolaze u takvoj situaciji. Mi nismo kompletni, ali možemo iznenaditi", smatra Dinamov branič.

Trener Jurčić ostao je bez usluga ozlijeđenih Šimunića, Tonela i Cufrea: "Teška je situacija s braničima, ali tko god da bude igrao, može dostojno zamijeniti standardne. Leko je dosta iskusan, u konkurenciji je i Ademi, ali Jurčić je tu da odluči. S Barbarićem nikad nisam igrao u stoperskom paru".

Bivši član Osijeka i Bayera smatra da je u usporedbi s Ajaxom i Real Madridom u susretima protiv Dinama Lyon pokazao najmanje: "Najviše je pokazao Ajax, onda Real, a u Lyonu smo igrali dosta dobro i primili glupe golove iz vlastitih pogrešaka. Potajno se nadam da bi bodovi mogli ostati u Zagrebu".

"Nije nam glava na odmoru, ipak je ovo Liga prvaka, a igramo je prvi put nakon 12 godina. Pričamo međusobno u svlačionici, puno bi značila eventualna pobjeda i za Dinamo i za Hrvatsku", zaključio je Domagoj Vida.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2011. u 17:45
    btw. niti jedan (stožerni) igrač nije spomenuo da su mu utakmice LP za učenje i skupljenje iskustva, jedino Kruno to tako vidi... možda ipak samo on uči u LP... Sjedi 1!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2011. u 17:42
    Vida, opet ista priča, imamo šanse, možemo osvojiti bod(ove), dobri smo, njih se može pobjediti itd. a na kraju isti scenarij, debakal ili korak do debakla i to već 6. put zaredom...
    Obrisan korisnik