Rukomet

Lovrić: "Danska je pravi ispit"

Ante Dubravac • utorak, 06.12.2011.
Lovrić: "Danska je pravi ispit"

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija s uvjerljivih 45:15 bila je bolja od Urugvaja u sklopu drugog kola Svjetskog prvenstva koje se održava u Brazilu.

Nakon +16 protiv Obale Bjelokosti na otvaranju prvenstva izabranice Vladimira Canjuge protiv Urugvaja su bile još uvjerljivije što pokazuje i konačnih +30.

"U drugom poluvremenu smo postigli čak 24 gola, pri tome primivši samo šest i to je dokaz da su djevojke bile ozbiljne, motivirane i koncentrirane. Zbog problema s ozljedama nisam mogao odmarati sve igračice koje sam planirao" izjavio je nakon susreta Canjuga.

"Danskoj nedostaje nekoliko važnih igračica, gledali smo ih, pripremili se i nadam se da ćemo sve to pokazati na terenu i uzeti dva važna boda," izjavile je Anita Gaće.

Poslije laganih uvodnih pobjeda u utorak Hrvatsku očekuje pravi ispit, a protivnik će biti Danska: "Zagrijavanje je gotovo i protiv Danske ćemo vidjeti kako smo karakterno spremni za ovo prvenstvo, budući da je sigurno kako smo u tehničkom, taktičkom i fizičkom dijelu potpuno pripremljeni za sve što nas očekuje."

"Utakmice kao ova sa Urugvajem dobro dođu za stjecanje samopouzdanja, pogotovo meni koje neko vrijeme nije bilo u reprezentaciji i sada treba pohvatati sve te konce. Ipak je razlika između treninga i pravih utakmica i drago mi je što sam dobila povjerenje izbornika i dobro odigrala," rekla je Ivana Lovrić koja je postigla pet pogodaka.

O susretu s Danskom i Ivana ima vrlo slično mišljenje kao izbornik Canjuga: "Taj susret je pravi ispit i najbolje će pokazati u kakvoj smo formi i koliko možemo. Nadam se da ćemo odigrati dobru obranu, a onda kreću polukontra i napad i sve će biti puno lakše."

Marta Žderić: "U idućim utakmicama se moramo izboriti za prvo mjesto da u nastavku natjecanje idemo na najlakšeg protivnika."

Za kraj je Lovrić ponudila i recept kako se suprotstaviti Danskoj: "Vidjeli smo da nemaju neka kvalitetna rješenja na punu zonu, nemaju pravih šutera i sigurno je da će utakmicu pokušati dobiti brzom igrom. Mi moramo odigrati dobru obranu i pokušati zabiti što više baš takvih golova, iz kontre i polukontre. Samo strpljivo i bit će sve u redu," zaključila je.

"Ovu pobjedu smo mi već davno upisale i dobro je da su sve igračice dobile priliku. Svi smo željni igre i jedva čekamo svoju priliku. Ovakva Hrvatska može daleko," smatra Ivana Petković

Susret između Hrvatske i Danske na rasporedu je u utorak, 6. prosinca s početkom u 20.45 sati.

SP 2011. žene - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Švedska31:14Urugvaj
Danska23:19Hrvatska
Argentina19:25Obala Bjelokosti
1Danska 5148:78+7010
2Hrvatska 5150:102+488
3Švedska 5141:97+446
4Obala Bjelokosti 5118:145-274
5Urugvaj 582:159-772
6Argentina 577:135-580

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.12.2011. u 12:50
    sretno hrvatska
    Obrisan korisnik