Rukomet

Kamenica: "Najvažnija psihološka priprema"

Ivana Strahija • utorak, 06.12.2011.
Kamenica: "Najvažnija psihološka priprema"

Rukometaši Nexea nisu baš dobro prošli u ždrijebu osmine finala Kupa EHF-a, kuglice su im namijenile člana najjače rukometne lige na svijetu, njemačke Bundeslige.

Svoju prvu utakmicu će Nexe i Magdeburg, trenutno šesti klub Bundeslige, odigrati 11./12. veljače, a uzvrat je planiran za 18./19. veljače. Za europsko proljeće Našičani su se izborili preko Bešiktašam dok su Nijemci u trećem kolu Kupa EHF-a prošli Izviđač iz Ljubuškog.

Ždrijeb je komentirao Kasim Kamenica, trener našičke ekipe: "U ovome krugu nije bilo laganih protivnika. Nekoga od jakih smo morali dobiti. Magdeburg je poznato europsko ime, osvajač Lige prvaka prije nekoliko godina. Momčadi s naših prostora uvijek su rado igrale protiv njemačkih predstavnika, bilo je tu i uspješnih nastupa. Uvijek imamo motiv dobro se pripremiti jer je u Njemačkoj uvijek zagarantiran spektakl, a igračima je to zanimljivo tržište."

Kamenica smatra da Magdeburg neće biti jači u fizičkom smislu: "Mi sigurno ne treniramo ništa slabije od Magdeburga, znači da u tjelesnoj pripremi nećemo biti inferiorni. Na meni je najteži dio zadatka – psihološka priprema. Moram uvjeriti igrače da u športu ne pobjeđuje uvijek bolji i da prvoj utakmici moramo pristupiti bez posebnog, prevelikog respekta. Moramo pokušati ostvariti što bolji rezultat u Njemačkoj. Pred nama je mukotrpan put priprema za taj dvomeč. Moramo biti na visini zadatka s obzirom da predstavljamo hrvatski rukomet koji je u svijetu visoko rangiran."

Kakav god protivnik bio, Kamenica je uvjeren da njegovi rukometaši imaju što pokazati na parketu. "Mislim da smo mi ipak kvalitetnija momčad od Izviđača. Sve u svemu, veliki je izazov za našu momčad igrati utakmice protiv takvog velikana. Naravno da je Magdeburg favorit, od toga ne treba bježati, ali isto tako, ponavljam, u sportu na pobjeđuje uvijek bolji. Jedna pobjeda bi sigurno bila dobra za naš klub, a momčad treba 'isprovocirati' da se bori do kraja u obje utakmice, da ima svoj cilj i ambiciju."

Prvu će utakmicu Našičani igrati u gostima, a drugu kod kuće. Trener Nexea ima i zanimljivu priču vezanu uz Magdeburg: "Davor Doborac, igrač Magdeburga, me tražio snimku naše utakmice SEHA lige u Ljubuškom. Rekao sam mu da mu taj DVD ne mogu poslati jer ukoliko izvučemo Magdeburg u narednim kolima Kupa EHF-a morat ćemo ih izbaciti. I eto, danas su me on i Jure Natek, njegov suigrač, nazvali i slatko se nasmijali. Doborac je dodao da mi se želi 'osvetiti' za neuspjehe dok je igrao u Kopru, a ja vodio Celje. Uglavnom, trenirao sam tri igrača Magdeburga Doborca, Nateka i Pajovića, taj klub je dobra njemačko-balkanska kombinacija."

No, do sraza s Magdeburgom je još par mjeseci, prije toga treba se posvetiti natjecanju u Regionalnoj ligi, a Našičanima u goste u četvrtak 8. prosinca u 19 sati stiže Crvena zvezda. Kamenica najavljuje: "Poslije utakmica s Bešiktašem, očekujem nastavak dobrih igara moje momčadi. Ne mogu i neću dozvoliti da momčad ode u nekakvo samozadovoljstvo. Bez obzira što smo slavili u Beogradu, smatram da na toj utakmici nismo sve rekli. Zanimaju nas samo tri boda i uz ta tri boda, našom dobrom igrom, želimo publici prirediti još jedan spektakl."

Parovi osmine finala Kupa EHF-a:
FC Porto Vitalis - Saint Raphael Var Handball
Dinamo Minsk - Fraikin BM. Granollers
Tatran Prešov - Nordsjaelland Handbold
Eskilstuna Guif - Rhein-Neckar Löwen
Skjern Handbold - Dunkerque HB Grand Littoral
SC Magdeburg - Nexe Našice
Gorenje Velenje - Maccabi Srugo Rishon Lezion
Frisch Auf Göppingen - Odorheiu Secuiesc

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH06.12.2011. u 18:15
    Nije baš protivnik po mjeri ali mogli su još gore proći da su dobili Löwen.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik06.12.2011. u 17:23
    mogel bi se šugavi hrt potruditi da to vidimo i u izravnom prijenosu, a ne samo prek sportneta!
    Obrisan korisnik
  • markoli06.12.2011. u 16:12
    mali ispravak: nije davor, nego damir doborac
    markoli