Nogomet

"Dinamu neće nedostajati angažiranosti"

S Maksimira:Borna Rupnik • utorak, 06.12.2011.
"Dinamu neće nedostajati angažiranosti"
Foto: EPA

Francuski velikan Lyon stigao je u Hrvatsku na posljednji susret grupne faze Lige prvaka u potrazi za nužnom pobjedom. Remi Garde i Dejan Lovren vjeruju da mogu slaviti u srijedu navečer, ali i da mogu nastaviti svoj put u Ligi prvaka...

Lyonovom treneru Remiju Gardeu unatoč teškom zadatku na Maksimiru - u kombinaciji s drugom utakmicom skupine - ne nedostaje vjere u pozitivan ishod za francuskog velikana.

"Čudo se može dogoditi, nije nemoguće da prođemo. Dinamo se nalazi u problematičnoj situaciji, realna je mogućnost da zabijemo koliko nam bude trebalo. Ishod druge utakmice provjerit ćemo tek na poluvremenu", izjavio je po dolasku u Zagreb.

Kritike

Na konferenciji za medije Lovren se samoinicijativno osvrnuo i na sve kritike na račun svoje igre koje su se pojavljivale u hrvatskim medijima, među kojima su i one prenesene iz francuskih medija. "Šteta je što sada nisu došli oni novinari koji tako 'lijepo' pišu o meni. Vidim da nema očito nijednog hrvatskog novinara koji zapravo razumije francuski", poručio je hrvatski nogometaš.

Hoće li igračima Lyona nedostajati motiva s obzirom da im se mora poklopiti i poraz Ajaxa? "Nekad je teško motivirati igrače, ali ovo je utakmica visoke razine. Treba ih podsjetiti da je baš sve moguće, no važno je dobro odraditi ovaj dvoboj i u kontekstu budućih utakmica", odgovorio je Garde.

Garde tvrdi da nije bitno hoće li se držati sustava 4-4-2 ili će zaigrati drukčije: "Ne, radi se prije svega kako ćemo se kolektivno napadati i braniti. Tko god istrči na teren, bit će kvalitetan. Puni smo natjecateljskog duha, bez obzira što smo blizu zimskog odmora".

No, Lyonu će biti razočaranje ostane li bez nastavka Lige prvaka: "Osjeća se ta tuga jer je moguće da ne prođemo u nastavak natjecanja, ali vidjet ćemo sutra".

Svoja je razmišljanja podijelio i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, koji je na gostovanje kod svog bivšeg kluba stigao nakon manjih zdravstvenih problema s bedrenim mišićem. "U potpunosti sam spreman za utakmicu", naglasio je.

"Nadamo se plasmanu u sljedeći krug. Nikad se ne zna, ali pokušat ćemo zabiti što više", kaže Lovren.

Odgovorio je i na pitanje djeluje li Dinamo s obzirom na pet poraza u Ligi prvaka te dva remija u prvenstvu pomalo demotivirano: "S obzirom da je to Dinamu zadnja utakmica jeseni, i u Ligi prvaka, teško je reći, ali to pitanje treba postaviti igračima Dinama. No, ne vjerujem da će im nedostajati angažiranosti, oni su svi veliki profesionalci".

Hrvatski nogometaš ističe kako emocije neće utjecati na njegov nastup ukoliko mu trener ukaže povjerenje: "Sasvim sam koncentriran na ovu utakmicu u dresu Lyona. Naravno, međutim, da imam još prijatelja u momčadi Dinama, s nekima igram i u reprezentaciji. I ne, neću se kladiti na ishod utakmice", zaključio je Dejan Lovren.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.12.2011. u 19:45
    Ajmo Dinamo!
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH06.12.2011. u 17:50
    Teško da će baš pobijediti 5:0 i da pri tom još Ajax izgubi 3 razlike od Reala, malo nestvaran scenarij.
    ALGHAZANTH