Nogomet

Spalletti: "Igrači su zaslužili ovo"

Vedran Babić • srijeda, 07.12.2011.
Spalletti: "Igrači su zaslužili ovo"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Trener Zenita Luciano Spalletti nije krio svoju sreću nakon što je njegova momčad izborila drugi krug Lige prvaka, dok je Portov trener Victor Pereira očekivano razočaran...

Nakon mukotrpno izborenog remija na Dragau protiv Porta, Zenit je po prvi put u povijesti izborio plasman u osminu finala Lige prvaka. Njihov trener Luciano Spalletti zadovoljan je ostvarenim.

"Iz moje perspektive, ovo nije čudo. Vjerujem da smo osvojenom prvom pozicijom u prvenstvu i plasmanom u drugi krug Lige prvaka napravili najviše što smo mogli. Igrači su potpuno zaslužili ovo. Cijele godine su davali sve od sebe."

O samoj utakmici protiv Porta, koji je imao 25 udaraca na gol u odnosu na samo tri Zenita, talijanski strateg je rekao:

"Znali smo da će Porto igrati svoju igru i ići na pobjedu. Normalno je da momčad koja traži pobjedu više napada, no i mi smo imali svoje šanse. Imali smo tri ili četiri kontranapada, ali smo na kraju birali loše odluke. Iako priznajem da smo mogli odigrati bolje, kada niste naviknuti igrati na ovakvoj razini, onda u početku plaćate danak neiskustvu. Danny večeras nije bio svoj, no to se događa. To samo pokazuje da imamo potencijal kao momčad, ali isto tako i da imamo prostora za napredak."

Victor Pereira, trener Porta, priznaje da je razočaran ispadanjem iz Lige prvaka.

"Ponosan sam na ono što smo napravili večeras. Pokušali smo sve ne bismo li došli do pobjede. Imali smo puno šansi, ali nismo uspjeli zabiti. Zenit je obranio i osigurao rezultat. Jako smo razočarani. Domaća utakmica protiv APOEL-a bila je odlučujuća. Sada se moramo okrenuti Europskoj ligi. Naši navijači su bili sjajni i smatram da momčad zaslužuje pohvale."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!