Nogomet

CSKA s dna do osmine finala

Ante Zovko • srijeda, 07.12.2011.
CSKA s dna do osmine finala
Foto: EPA

Pobjedom u završnici susreta na Giuseppe Meazzi protiv Intera moskovski CSKA je s dna skupine B Lige prvaka osigurao osminu finala, iskoristivši remi Lillea i Trabzonspora. Francuski prvak oprostio se od Europe.

Inter - CSKA Moskva 1:2
(Cambiasso 51'/Doumbia 50', Berezuckij 86')

Uoči posljednjeg kola CSKA je bio posljednji u skupini B s pet bodova. Pobjedom protiv pričuvnog sastava neopterećenog Intera preskočio je i Trabzonspor i Lille te se dokopao osmine finala.

Prvo poluvrijeme bilo je prepuno prilika. Prvo pokušava Oliseh, uzvraća Milito s druge strane, a do poluvremena pokušavali su i Nagatomo, Love, Coutinho, a u 35. Dzagoev upošljava Lovea koji glavom promašuje s peterca.

Drugi dio počinje furiozno, kao da su obje momčadi popravile preciznost. U 50. minuti Love asistira Doumbiji za rusko vodstvo, ali ga u sljedećoj minuti anulira Cambiasso. Ranocchijin udarac glavom sjajno brani Gabulov, a argentinski veznjak u blizini je kako bi ugurao "odbijanac".

U 55. Ranocchia je srušio Doumbiu, ali sudac ne pokazuje na bijelu točku. Logično, Rusi su bili puno agresivniji jer su im trebali bodovi i upornost im se isplatila. U 86. minuti Berezuckij najviše skače nakon kornera i glavom pogađa za veliku pobjedu i drugi krug.


Lille - Trabzonspor 0:0

Od dvije momčadi koje su prije početka susreta u Lilleu držale europske pozicije, samo je Trabzonspor osigurao europsko proljeće. "Nula" je manje odgovarala Lilleu kojem preostaje koncentrirati se na domaća natjecanja.

Lille je bio dominantan u prvom dijelu. Hazard je izluđivao turske braniče, u 13. minuti natjerao je Zengina na sjajnu obranu, a u 17. je prvo prošao dvojicu, a nakon duplog pasa sa Sowom, puca pored stative. Sow zatim nije iskoristio sjajno proigravanje Colea, a Englez u 30. minuti sam puca pored lijeve stative.

Turska momčad kao da je bila zadovoljna i s Europskom ligom jer nije pokazivala namjeru riskiranja remija. Paradoksalno, ali i Lille kao da je gubio motiv zbog promašaja, čak i kad su počeli padati golovi u Milanu. Drugi dio bio je čista suprotnost prvom što se prilika tiče. Trabzonspor se povukao i umrtvio Lille, pa konačni ishod nije ni bio nikakvo iznenađenje.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Lille0:0Trabzonspor
Inter1:2CSKA Moskva
1Inter 68:7+110
2CSKA Moskva 69:8+18
3Trabzonspor 63:5-27
4Lille 66:606

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!