Liga prvaka, skupina D, 6. kolo, 07.12.2011, 20:45 h
Ajax
Ajax 0:3(0:2) Real Madrid
Real Madrid

Video: Ajax napadao, Real zabijao

Vedran Babić • srijeda, 07.12.2011.
Video: Ajax napadao, Real zabijao
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši Real Madrida zadržali su stopostotan učinak u skupini D Lige prvaka nakon što su i u Amsterdam Areni slavili protiv Ajaxa. Domaćini su napadali i zabili dva po svemu regularna zgoditka, no oba su poništena zbog sudačkih grešaka...

Ajax - Real Madrid 0:3
(Callejon 14', 90'+2', Higuain 41')

Čak i bez Ronalda, Casillasa, Pepea i Marcela, koje je trener Mourinho poštedio uoči derbija s Barcelonom, Real Madrid pobijedio je Ajax. No, Kopljanici su objektivno zaslužili puno više od onoga što su dobili. Imali su veći posjed, lijepo su kombinirali i stvorili nekoliko velikih prilika, čak i postigli dva regularna pogotka, no sudački previdi onemogućili su ih u namjeri da u ovoj utakmici osvoje bod(ove).

Vezane vijesti

U prvoj pravoj šansi Real je poveo. Igrala se 14. minuta kada je Kaka proigrao Callejona, a ovaj izbjegao ofsajd zamku i potom matirao Vermeera. U 19. minuti gostujući vratar Adan otklonio je opasnost nakon pokušaja Ebecilija, a Real, koji je bio opasan u kontrama, je svoj sljedeći pokušaj imao u 25. minuti kada je Vermeer obranio udarac Benzeme.

I onda, u razmaku od pet minuta, dva poništena pogotka Ajaxa. Po svemu sudeći, nepravedno poništena. U 32. minuti Lodeiro je proslijedio jednu odbijenu loptu u mrežu, no sudac Manuel De Sousa iz Portugala poništio je pogodak zbog zaleđa na signaliziranje svog pomoćnika. Snimke su pokazale kako zaleđa nije bilo.

U 36. Anita je opalio iz daljine, lopta se odbila od Sulejmanija i završila u mreži, prevarivši tako Adana. No, i taj pogodak je poništen premda su snimke pokazale kako Sulejmani nije bio u zaleđu, a lopta ga nije pogodila u ruku već u prsa. Da stvari po Ajax i njegove navijače bude još gora, pobrinuo se u 41. minuti Higuain zabivši za 2:0.

Odmah u prvim minutama drugog dijela Ajax je prokockao dvije sjajne šanse za povratak u susret. Prvo je Vertonghen iz odlične pozicije poslije kornera glavom promašio cijela vrata, a onda je Sulejmani pogodio gredu nakon što je Adan već bio savladan.

Do kraja utakmice Nizozemci su stvorili još nekoliko prilika, no Adan je bio spreman na pokušaje Eriksena i Ebecilija. Sol na ranu domaćih igrača i navijača stavio je na samom izmaku utakmice Callejon svojim drugim pogotkom na utakmici. Na kraju, sve se poklopilo protiv Ajaxa, koji nastavlja u Europskoj ligi.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dinamo1:7Lyon
Ajax0:3Real Madrid
1Real Madrid 619:2+1718
2Lyon 69:7+28
3Ajax 66:608
4Dinamo 63:22-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vugi708.12.2011. u 01:17
    Šta ti misliš da je ovo bilo navlačenje za Real? Pa Real nije imao apsolutno nikakav imperativ, odigrali su malo jaču trening utakmicu. A Lyon je taj kojem nije odgovaralo da Ajax zabije. Lyon, Platini, Francuska... možeš li povezati konce ??
    Vugi7
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 01:14
    Dinamov poraz se po sramoti ne može ni uspoređivati sa sudačkom krađom u utakmici Ajaxa i Reala. Pri aktivnom rezultatu poništiti 2 čista, regularna gola Ajaxa ne može biti slučajnost!
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH07.12.2011. u 23:14
    Ajax je večaras dvostruko pokraden, nakon što se Dinamo ''potrudio'' da pretrpi rekordan poraz ovdje je sucu upala neka gadna muha u oko da nije vidio 2 čista gola.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 23:13
    Prokleti francuzi i platini!! pa svaki puta sude za njih!! 1. gol reala čisto zaleđe i onda nakon toga ponište čista 2 gola ajaxa,pa jel to normalno!!??? već mi je dosta tih francuza i njihih provlačenja
    Obrisan korisnik